CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
CinemaZone.dk, Foto: Kasper Christoffer Larsen
 
Mere info
Filmografi:

Primal Fear (96)
Everyone Says I Love You (96)
Folket mod Larry Flynt (96)
Out of the Past (98)
Rounders (98)
American History X (98)
Fight Club (99)
Imellem venner (00)
The Score (01)
Frida Kahlo (01)
Death to Smoochy (01)

Læs også...
Nyheder:
31-01-02:
Edward Nortons sidste nat i friheden
22-11-01:
Red Dragons nye navne
09-07-01:
En giftig Brando
29-05-01:
Nyt fra Affleck og Norton
 
Edward Norton
 
Et omfattende talent
 
Skrevet den 11/4-2001 af Lisa Brygger
 
 
Han er en af de mest lovende unge indenfor filmbranchen. Han er en fortræffelig skuespiller, og så kan han selv skrive og instruere sine film. Og han har tilmed gjort alle tre ting på en gang.

For bare seks år siden var der ingen der havde hørt om ham, men i 1996 stormede han ind i filmens manege med sin overbevisende og ydest skræmmende præstation i Primal Fear som 'alterboy'en Aaron med den mørke side. Han gjorde det så godt, at han blev Oscar-nomineret for sin præstation. Ikke dårligt af en filmdebuterende 27-årig.

Edward Norton
Woody Allen
Lige efter det dobbeltsidede portræt i Primal Fear lavede han Woody Allens Everyone Says I Love You, hvor hans talent ikke blev synderligt udfordret, men han skulle synge i filmen. Han kommer nok ikke til at true George Michael på noget tidspunkt, men det var der ingen af de syngende aktører, der gjorde, og rollen i den gamle mesters film lokkede nok mere på grund af instruktørens navn og de mange spændende medspillere.

Milos Forman
Lige efter Everyone Says I Love You kom ud i de amerikanske biografer fulgte Milos Formans Folket mod Larry Flynt. Her fik Norton igen lov til at bruge talentet, da rollen som pornoudgiverens hårdt prøvede advokat kævede en del mere end den foregående. Norton spillede endnu engang fænomenalt, og selvom medspillerne Woody Harrelson og Courtney Love løb med meget af opmærksomheden, så var Nortons afdæmpede præstation ikke til at tage fejl af.

Matt Damon, Edward Norton
John Dahl
I hans femte film, Rounders, teamede han op med en anden af sin tids mest spændende talenter Matt Damon. De spillede to poker-hajer, der havde været venner siden barndommen, men nu så lidt forskelligt på livet og spillet. Instruktøren John Dahl, der tidligere havde lavet så kølige film som Red Rock West, The Last Seduction og Unforgettable, fik nogle rigtig gode præstationer ud af både Damon og Norton, og den undervurderede Rounders er idag en absolut must-see, hvis man er til en eller begge de to skuespillere. Norton levede sig også godt ind i den poker-glade rolle og fik oven i købet lavet en tatovering på håndleddet.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Damon & Norton:
 
Matt Damon
The Legend of Bagger Vance
Imellem venner

Quiz
Hvilken anden tidigere Saturday Night Live-skuespiller har altid en lille rolle i alle Adams Sandlers film?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google