CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 
Mere info
Filmografi:

Happy Together (89)
Cutting Class (89)
Thelma & Louise (91)
Johnny Suede (91)
Across the Tracks (91)
Cool World (92)
A River Runs Through It (92)
True Romance (93)
Kalifornia (93)
The Favor (94)
Interview with the Vampire (94)
Legends of the Fall (94)
Seven (95)
Twelve Monkeys (95)
Sleepers (96)
The Devil's Own (97)
Syv år i Tibet (97)
The Dark Side og the Sun (97)
Meet Joe Black (98)
Fight Club (99)
Snatch (00)
The Mexican (01)
Spy Game (01)
Ocean's Eleven (01)
Full Frontal (02)
Confessions of a Dangerous Mind (02)

Læs også...
Nyheder:
15-07-03:
Har Brad Pitt grimme ben?
08-04-03:
Leconte laver engelsksproget remake selv
13-03-02:
Pitt i HIV-drama
09-01-02:
Redford angriber forfængelighed
19-12-01:
Filmatisering af musiklegende
01-04-01:
Pitt som Buckley
12-09-00:
Mere om Ocean's 11
 
Anmeldelser:
27-08-02:
Ocean's Eleven
29-05-02:
Spy Game
30-10-01:
The Mexican
20-06-01:
Snatch
27-02-01:
Seven
12-01-01:
Snatch
30-10-00:
Syv år i Tibet
 
Artikler:
07-01-02:
Premiereportræt: Gwyneth Paltrow
 
Brad Pitt
 
Skuespiller og glamourboy
 
Skrevet den 25/4-2001 af Lisa Brygger
 
 
Han er kendt som en af verdens mest sexede mænd, og han er konstant på forsiderne af diverse film og glamour-blade. For mange er hans privatliv mere interessant end hans filmkarriere, som bestemt består af en mængde ligegyldge film, men han har brudt nogle usagte Hollywood-regler og har efterhånden fået filmverden til at indse hans talent for skuespillet.
Det startede langsomt for Brad Pitt. Han havde utallige småroller i tv-serier som Growing Pains og 21 Jump Street, men efter flere episoder af serien Dallas rykkede han et mikro-skridt op. Det blev nu til nogle småroller, som han blev krediteret for og med gennembrudet i Thelma & Louise kom der endelig skub i karrieren.
Den bizarre Johnny Suede fulgte kort efter sammen med det lille rørende drama Across the Tracks, hvor han spillede sammen med en anden kommende stjerne Rick Schroder, idag kendt fra New York Blues.

Overlevelsen
Med hans næste store film, Robert Redfords A River Runs Through It, var døgnfluefrygten slået i jorden. Brad fik mulighed for at vise nye sider af sit talent og med både den lille uforglemmelige rolle i Tony Scotts True Romance og hans skræmmende psykopat i Dominic Senas Kalifornia fik han rigeligt med opmærksomhed.
I den førstnævnte spiller han en sumpet stener ved navn Floyd (navnet siger det hele). Det blev ikke til mere end et par replikker, men Brad var allerede blevet så stor efter sin 5 minutteres optræden i Thelma & Louise og A River Runs..., at hans navn stod med stort på plakaten.
I Kalifornia spillede han sammen med den daværende kæreste Juliet Lewis, David X-Files Duchovny og Michelle Forbes. Som trailer-trash-psykopaten Early Grayes var Brad ubehagelig, ulækker og ikke tilnærmelsesvis sexet på nogen måde. Pitt var allerede blevet sat i bås som sex-gud, men med Kalifornia fik han effektivt vist verden, at han først og fremmet var skuespiller, og tilmed af typen der ikke havde spor imod at fremstå usympatisk eller grim. Havde Pitt ikke haft klarsyn til netop at lave de to film, havde hans karriere nok set helt anderledes ud i dag.


Den forpinte helt
I 1994 fik han den ene af de to altafgørende hovedroller i Neil Jordans intense filmatisering af Anne Rices første bog i serien af Lestat-fortællinger. Interview With A Vampire satte Pitt sammen med Tom Cruise, der ligeledes havde haft svært ved at få folk til at lægge mærke til hans skuespilevner under det flotte udseende. Cruise havde dog den fede rolle og fik bevist mere end Pitt, men filmen er stadig en must-see for Pitt-fanatikere og en udmærket mulighed, hvis hans mere følsomme talent skal udforskes.
Legends of the FallInterview.... Igen spillede Brad Pitt den sørgmodige, mutte og forpinte mand og med lange lyse lokker besvimede kvinderne verden over ved hans dramatiske virke.
Hører man til den del af fanskaren, der dyrker den hårde og rå Pitt, hader man denne film. Men er man til storladne romantiske historier, kan det næsten ikke gøres bedre end med Edward Zwicks saga, hvor Pitt spillede sammen med Aidan Qiunn, Henry Thomas, Julia Ormond og Anthony Hopkins.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Fincher's Room:
 
Premiereportræt: David Fincher
Panic Room
Premiereportræt: Jodie Foster
Fight Club
Seven

Quiz
Hvem blev oprindeligt tilbudt rollen som Clarice Starling i Ondskabens Øjne?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google