CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Læs også...
Anmeldelser:
06-06-01:
The Replacements
06-06-01:
The Replacements
02-03-01:
Titans
21-11-00:
Any Given Sunday
 
Artikler:
06-06-01:
Amerikansk fodbold
 
Touchdown!
 
Football-filmene du ikke må gå glip af...
 
Skrevet den 6/6-2001 af Lisa Brygger
 
 
Tørster du efter en god football-film eller to, så er det ikke helt så svært igen at finde et par film, der kun handler om football. Vi har fundet de bedste frem og kigger nærmere på, hvad der gør dem til fede footballfilm.


The Replacements
Hvorfor ikke starte med dagens videopremiere The Replacements, der koncentrerer sig om det professionelle niveau af sporten.
Washington DC-holdet, der i virkeligheden hedder The Redskins, hedder nu The Sentinels og har voldsomme problemer med deres spillere, der er begyndt at strejke, og da der stadig mangler at blive spillet fire kampe inden slutspillet, må der drastiske planer på bordet for at redde sæsonen i hus. Holdets ejer hiver simpelthen en flok reservespillere ind, hvilket naturligvis ikke går stille af sig.

Football-vurdering:
Det er en ordentlig portion kampe, man får serveret i filmen. Intet vildt og blodigt, men noget udmærket spil og tilmed lidt træning. Meget af filmen foregår dog også i omklædningsrummet og barerne. Intet nytænkende eller synderligt spændende.

Komedie fra 2000
Instrueret af Howard Deutch
Medvirkende: Keanu Reeves, Gene Hackman, Brooke Langton, Orlando Jones, Jon Favreau, Rhys Ifans, m. fl
FILMENS MORALE: Football kan gøre selv den mest almindelige fyr til en stjerne!


Varsity Blues
Ikke langt fra The Replacements befinder Varsity Blues sig. Godt nok handler denne film om high-school-football, men her er det også den overraskende reservespiller, der redder dagen. Han indser, at der er mere i livet end football, omend ikke noget der er lige så livsbekræftende.
Jonathan Moxon hedder helten, en rigtig individualist, der bor i lillebyen West Canaan, Texas - et sted, hvor det eneste, der gælder, er football, fordi der simpelthen ikke er andet at tage sig til.
Varsity Blues er ikke for sarte sjæle, den kører den hårde kitschede stil med ølfester, barbeques og stripklubber, folk der brækker sig i vaskemaskiner og har grise som kæledyr.

Football-vurdering:
Hidsig, heftig og hæsblæsende. Fede footballscener og herligt improviseret spil. En absolut MUST-SEE for football-elskere, og en farverig omgang dårlig stil og lavpandet historie.

Drama fra 1999
Instrueret af Brian Robbins
Medvirkende: James Van Der Beek, Jon Voight, Paul Walker, Amy Smart, Ali Larter, Scott Caan, m. fl
FILMENS MORALE: Yiihah!!! & Det er fedt at være ung!

Wildcats
Den næste film bliver svær at finde i videoforretningerne, da den nu har passeret de 15 år. Men med både Goldie Hawn, Wesley Snipes og Woody Harrelson på rollelisten, bliver den fra tid til anden vist i fjernsynet, så fat mod.
Også Wildcats handler om highschool-football, og her er filmens unge aktører lige så fandenivoldske. En inner-city highschool har brugt for en ny footballcoach, og hvem får jobbet andet end søde og pæne Molly McGrath, spillet af Goldie Hawn. Molly kan selvfølgelig sin football, hendes far lærte hende alt om sporten, men spillerne har svært ved at acceptere hende - i starten, men da hun har fået respekten fra spillerne, går det hele lidt bedre. Nu skal hun bare have familien og de andre hold til at acceptere hendes anderledes karrierevalg.

Football-vurdering:
En hel del rodede træningssessioner og det samme gælder for kampene. Selvom der er rimelig meget football med i filmen, er det dog mere forholdet mellem Molly og hendes spillere, der er i fokus samt hendes familiesituation. Men filmen er vidunderlig morsom og football-kampene ligeså.

Komedie fra 1986
Instrueret af Michael Ritchie
Medvirkende: Goldie Hawn, Wesley Snipes, Woody Harrelson, Mykelti Williamson, Swoozie Kurtz, James Keach, Bruce McGill, m. fl.
FILMENS MORALE: kvinder kan også!
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Football:
 
Amerikansk fodbold
The Replacements
Any Given Sunday
Titans

Quiz
Hvilken dengang ukendt skuespiller brød igennem i Joel Schumachers Tigerland?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google