CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 
Mere info
The House of Blue Leaves (87 - tv)
Hot Pursuit (87)
Solens rige (87)
The Hustler of Money (88 - tv)
Fresh Horses (88)
Saturday Night Live (89 - tv-serie)
Next of Kin (89)
Elvis Stories (89)
The Ben Stiller Show (90 - tv-serie)
Working Tra$h (90 - tv)
Stella (90)
Ben Stiller Show (92 - tv-serie)
Highway to Hell (92)
Reality Bites (94)
Heavyweights (95)
Happy Gilmore (96)
If Lucy Fell (96)
Flirting with Disaster (96)
The Cable Guy (96)
Zero Effect (98)
Vild med Mary (98)

Læs også...
Nyheder:
26-11-01:
Sexede mænd
10-10-01:
Ben Stiller i Starsky & Hutch
 
Anmeldelser:
11-01-05:
Dodgeball
20-01-04:
Vild med Mary
04-12-02:
The Royal Tenenbaums
21-08-02:
Zoolander
21-08-02:
Zoolander
31-07-01:
Meet the Parents
20-12-00:
Mystery Men
18-10-00:
Friends & Neighbors
20-09-00:
The Suburbans
 
Ben Stiller
 
Komisk raseri
 
Skrevet den 1/8-2001 af Lisa Brygger
 
 
Ben Stiller blev født ind i en showbizfamilie, så det var kun naturligt, at han selv skulle ende i branchen. Allerede hans tredje film var af større format, instrueret af selveste Steven Spielberg. Solens rige gjorde ikke meget for Stillers filmkarriere; og selvom hans rolle var vigtig for Christian Bales figur, var den ikke synderlig stor. Til gengæld fik hans næste film stor betydning. Kortfilmen The Hustler of Money var en paradi på The Color of Money, som folkene bag Saturday Night Live tog fat i, og som resultat rekrutterede de Stiller til showet, hvor han blev en hel sæson.


Broget start
I 1990 fik han tilbudt sit eget show, men da den store succes udeblev, gik Stiller i stedet i gang med at skrabe penge sammen til sin anden film som instruktør. I 1989 havde han instrueret kortfilmen Elvis Stories, men nu havde den næsten 30-årige skuespiller større ambitioner. Reality Bites blev et pænt hit, både hos publikum og kritikerne, så to år senere satte Stiller sig i instruktørstolen igen. Han fik dog ikke samme fine modtagelse med The Cable Guy, snarere den stik modsatte. Så i stedet for at starte på sin tredje film som instruktør, kastede Stiller sig over skuespillet i stedet.
1996 blev derimod et produktivt år for Stiller som skuespiller. I Happy Gilmore fik vi hans overdrevne raseri at se for første gang, og det blev senere et decideret trademark, men han lavede også de to semi-independent film Eric Schaeffers If Lucy Fell og David O. Russells Flirting with Disaster.

Efter Mary
Det store gennembrud kom med Ben Stillers 18. film. Vild med Mary blev et kæmpehit, og fra den ene dag til den anden var Stiller blevet et anerkendt navn. Han kunne derefter vælge frit mellem de store blockbuster-projekter, men han valgte i stedet at holde sig til de mindre film, hvor han til gengæld kunne få mere spillerum.
Den følgende film var Neil LaButes kulsorte Friends & Neighbors, der med et stærkt hold skuespillere fik ros af kritikerne, men blev overset af publikum. Det samme gjorde sig gældende for tegneserie-parodien Mystery Men, der satte Stiller sammen med den tidligere samarbejdspartner Janeane Garofalo, som han tidligere havde lavet både The Ben Stiller Show og Reality Bites med. I Mystery Men spiller Stiller endnu engang på sin eksplosive rasen, enhver, der så det afsnit af Friends, hvor han spillede Rachels date, har allerede stiftet bekendtskab med dette komiske aspekt, men Stiller kan andet.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Meet the Parents:
 
Meet the Parents
Robert De Niro
NAC: Owen Wilson

Quiz
Hvem spillede The Doors i Oliver Stones film af samme navn?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google