CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 
Mere info
Gwyneth Paltrow

Født:
28. september 1972 i Los Angeles

Forlovet med Brad Pitt i 1996-97

Kom sammen med Ben Affleck i 1998-99

Kommer nu sammen med Luke Wilson

Links
Officiel hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
01-06-04:
Paltrow spiller diva Dietrich
19-05-04:
Paltrow træt af dårlige tilbud
28-07-00:
Brad Pitt og Jennifer Aniston gift!
 
Anmeldelser:
23-11-04:
Sylvia
26-11-03:
View From the Top
24-06-03:
Possession
07-10-02:
Duets
18-06-02:
Hal's store kærlighed
10-10-01:
Bounce
27-02-01:
Seven
02-10-00:
The Talented Mr. Ripley
 
Artikler:
25-04-01:
Brad Pitt
 
Premiereportræt: Gwyneth Paltrow
 
 
Skrevet den 7/1-2002 af Frederik Asschenfeldt Vandrup
 
 
Den 28. september 1972 blev tv-parret Bruce Paltrow og Blythe Danner forældre til en lille pige, som et par og tyve år senere skulle vise hele verden, hvordan man scorer både Shakespeare og Oscar på én og samme gang – og dermed leve op til det stjerneliv, som hun blev født ind til.


Stjernebestrøet familie
Farmand Bruce Paltrow er tv-producer og –instruktør og fik bl.a. stor succes med tv-serien St. Elsewhere, der blev nomineret til flere Emmy’er. Moderen Blythe Danner var skuespillerinde. Allerede som 5-årig var lille Gwyneth klar til at optræde, i første omgang på de skrå brædder i Berkshire Mountains, Massachusetts, hvor moderen optrådte på teateret i sommermånederne. Ganske som andre børneskuespillere indledte Gwyneth Paltrow en normal skolegang, bl.a. i New York, hvortil hun flyttede med resten af familien i 1984, men snart følte hun trangen til at optræde trække kraftigere, og hun begyndte at gå målrettet efter en skuespillerkarriere.

Start fra bunden
Første rolle var i Steven Spielbergs Hook fra 1991, hvor hun spillede den unge Wendy, og i årene efter fik hun flere og flere mindre roller. Uden at blive rigtigt bemærket nåede Gwyneth Paltrow at optræde i Spike Lees Malcolm X, Alec Baldwin-thrilleren Malice og sammen med Jennifer Jason Leigh i Mrs. Parker and the Vicious Circle.
I 1995 kom det første skridt mod stjernerne, da hun fik rollen som Brad Pitts kone i David Finchers mørke Seven. Selv om hun endte den film med hovedet i en postpakke, så havde hun mødt Brad Pitt, og de blev offentligt kendt som kærester året efter. Med Mellem venner med bl.a. David Schwimmer og den fortryllende Jane Austen-filmatisering Emma understregede hun sine talenter som skuespiller samtidig med hun fik glamour-glimmer via forholdet til Brad Pitt.

Brud og succes
I 1997 stoppede lykken for Hollywoods unge superpar, og Gwyneth Paltrow kastede sig over arbejdet med stort engagement. Det betød 4 store premierer i løbet af 1998, hvor hendes brede register blev fornemt demonstreret. Hvor det smukke ydre blot var en umiddelbar fordel, så kunne hendes nedarvede evner for skuespillet ikke længere skjules, og med hovedrollen i Peter Hewitts Sliding Doors, den tredje rolle overfor Michael Douglas og Viggo Mortensen i thrilleren A Perfect Murder og en central rolle i genfilmatiseringen af Dickens’ Great Expectations blev der varmet grundigt op til den absolutte toppræstation i 1998.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Gwyneth Paltrow:
 
View From the Top
Possession
Duets
Hal's store kærlighed
The Talented Mr. Ripley
Bounce
The Royal Tenenbaums

Quiz
Hvilken Ringenes Herre-skuespiller har rollen som Odysseus i Wolfgang Petersens Troy?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google