CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
 
Mere info
Filmografi:

Heaven Tonight (90)
Friday on My Mind (90)
Home and Away (tv-serie, 91)
Hunting (91)
Snowy River: The McGregor Saga (tv-serie, 93)
Ørkendronningen Priscilla (94)
Dating the Enemy (96)
Flynn (96)
L.A. Confidential (97)
Halifax f.p: Déjà Vu (tv, 97)
The Devil Game (97)
Woundings (98)
A Slipping Down Life (99)
Kannibalerne(99)
Rules of Engagement (00)
Memento (00)
Till Human Voices Wake US (01)
Greven af Monte Cristo (02)
The Time Machine (02)
The Hard Way (02)

Læs også...
Nyheder:
03-01-03:
Annaud vender tilbage til dyreriget
11-03-02:
The Time Machine øverst
03-01-02:
Filmpriser fra online-kritikerne
26-04-01:
Cuba Gooding Jr. som 007!!!
15-11-00:
800.000 år frem i tiden
 
Anmeldelser:
24-09-02:
Greven af Monte Cristo
05-04-02:
The Time Machine
12-12-01:
Memento
29-01-01:
Rules of Engagement
10-07-00:
Brand New World
 
Premiereportræt: Guy Pearce
 
- den modvillige stjerne
 
Skrevet den 4/4-2002 af Pernille Flensted-Jensen
 
 
I 1997 vakte L.A. Confidential opsigt, da den blev vist ved filmfestivalen i Cannes. Ikke blot var det en usandsynligt veldrejet neo-noir film – filmens skuespillere ydede også alle nogle fantastiske præstationer. Det var en ensemble-film, og mange af rollerne var besat med gamle kendinge som Danny DeVito og Kim Basinger, men to af de centrale roller var besat af relativt ukendte australske skuespillere: Russell Crowe og Guy Pearce. Det var dengang. Idag er der næppe nogen filmelsker, der er i tvivl om hvem de to herrer er, selvom Guy Pearce i modsætning til Russell Crowe har foretrukket en karriere i independent-film.

Felicia Jollygoodfellow: "Do you think I'm going to let you walk away with all the attention? No chance, come on girls. Let's go shopping."
Tidligt ude
Guy Pearce blev født i England i 1967, og da han var tre år, flyttede hans familie til Australien. Hans far var pilot, og da Guy Pearce var 8 år, døde faderen i et tragisk flystyrt. Guy Pearce har ikke lagt skjul på at det var hårde år for ham og resten af familen: hans storesøster er psykisk handicappet og han måtte hjælpe moderen med at passe hende. Hans mor tillod ikke jammer og klage. 'Smil for alt i verden', sagde hun – og Guy Pearce holdt masken udadtil.
Han har jævnligt sagt at det ikke var noget stort spring for ham at blive skuespiller, for det havde han altid været. Året efter faderens død begyndte han at medvirke i teaterstykker og musicals som 'Alice i Eventyrland' og 'The Wizard of Oz'.
Han begyndte også at dyrke bodybuilding og deltog i flere mesterskaber, bl.a. blev han Mr. Junior Victoria som 16-årig! Dette førte til at han som 17-årig fik en rolle i den australske TV-serie Neighbours – sammen med bl.a. Kylie Minogue – med det resultat, at han inden længe havde idolstatus.
Men selvom Guy Pearce altså fra en tidlig alder har været vant til at være kendt, så har han aldrig befundet sig godt med det. Han har i interviews udtalt, at det er et dilemma, for på den ene side er det godt at være et kendt ansigt, fordi det kan give ham de roller, han gerne vil have; på den anden side gør det ham usikker og paranoid.

Fra teenageidol til skuespiller
Herefter fulgte nogle travle år for Guy Pearce. Han debuterede på film som rockmusiker i Hunting (1988), hvori han selv spillede musikken og i øvrigt havde skrevet flere af sangene. Han spillede også Erroll Flynn i Flynn – My Forgotten Man (1989) og Rob McGregor i TV-serien Snowy River: The McGregor Saga (1993), udover at han stadig optrådte på teatret, bl.a. som Danny Zuko i 'Grease'.
Hans gennembrud kom i 1994, hvor han spillede den flamboyante Adam/Felicia, en af de tre drag queens, der rejser gennem den australske ørken i Ørkendronningen Priscilla. Han er den yngste af de tre, overfor Terence Stamp (Englænderen) og Hugo Weaving (The Matrix, Ringenes herre - Eventyret om ringen), og selvom det ofte siges, at filmen er Terence Stamps, blev der lagt mærke til Guy Pearce.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Tidsrejser:
 
Paradokser og action
The Time Machine
The Terminator
Pleasantville
Lost in Space
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
Planet of the Apes

Quiz
Hvilken skuespiller har ikke spillet en blind person?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google