CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Credits:

Originaltitel:
Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2002

Instruktør:
George Lucas

Skuespillere:
Ewan McGregor (Obi-Wan Kenobi)
Natalie Portman (Padmé Amidala)
Hayden Christensen (Anakin Skywalker)
Ian McDiarmid (Palpatine/Darth Sidious)
Samuel L. Jackson (Mace Windu)
Frank Oz (Yoda)
Christopher Lee (Count Dooku/Darth Tyranus)
Temuera Morrison (Jango Fett)

Manuskript:
Jonathan Hales, George Lucas

Producere:
Rick McCallum

Fotograf:
David Tattersall

Klipper:
Ben Burtt

Komponist:
John Williams

Læs også...
Nyheder:
28-05-02:
Yoda og Spiderman på toppen
02-05-02:
Star Wars-sygen
09-03-02:
Den første trailer til Star Wars Episode 2
08-01-02:
Køen til Star Wars II begyndt
02-01-02:
Musikken fra stjernerne
18-12-01:
Star Wars-fans vil have Peter Jackson til ’deres’ film
07-11-01:
Star Wars episode II-trailer er oppe
07-08-01:
Så er titlen til Star Wars Episode 2 klar!
19-06-01:
Star Wars på DVD
05-10-00:
Star Wars til Australien
18-07-00:
Nyt om Star Wars – episode II
12-06-00:
Star Wars - Episode II-rygter
 
Anmeldelser:
15-11-02:
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb
15-11-02:
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb
16-05-02:
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb
 
Artikler:
15-05-02:
Star Wars: Palpatine
15-05-02:
Star Wars: Grev Dooku
15-05-02:
Star Wars: Jango Fett & Boba Fett
15-05-02:
Star Wars: Anakin Skywalker
 
Star Wars: Introduktion
 
Star Wars er drevet af en omfattende mytologi, hvor indgående kendkab til figurerne giver en ekstra fylde til oplevelsen. Morten Skovgaard tager dig derfor med på en guidet tur til Lucas-land, som det udfolder sig i Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb.
 
Skrevet den 15/5-2002 af Morten Skovgaard
 
 
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb genoptager fortællingen om den unge Anakin Skywalker ca. ti år efter, at The Phantom Menace sluttede med prinsesse Amidalas kroning som dronning, ophævningen af The Trade Federations Battledroid-belejring, Jedi-rådets accept af Obi-Wans anmodning om at tage Anakin som sin Padawan Learner og Yodas bekymrende slutkommentar om, at den onde Sith-orden altid består af en lærer og en elev, og om Darth Maul var det ene eller det andet - med kameraets efterfølgende, dybt suggestive panorering over på kejser Palpatines ansigt under brændingen af Qui-Gon Jinns lig.

Borgerkrigen lurer
Krig i galaksen
Galaksen befinder sig på kanten af borgerkrig, da en større separatistbevægelse baseret på bl.a. The Trade Federation og anført af Jedi-ridderen Count Dooku, en udbryder fra Jedi-ordenen, truer Republikken med en hær af Droids. Padmé Amidala er efter en periode som regent for Naboo nu blevet planetens senator i Senatet på Coruscant og er på vej til en større militær afstemning om oprettelsen af en Republikhær, der kan beskytte Republikken mod separatisttruslen.

Skurken
Palpatine, der i The Phantom Menace manipulerede Amidala til at medvirke til hans indtræden som Overkansler for Senatet, er blevet en nøglefigur i Republikkens opretholdelse og er samtidig den opportunistiske leder, der tyr til alle tænkelige midler for at styrke sin position og arbejder videre med en ny konspiration, der blot er næste led i det politiske rænkespil, han fører med det mål at blive enehersker over Republikken og dermed galaksen. Anakin har nu været under Obi-Wans træning i ti år, og et attentat på Amidala, da hun i begyndelsen af filmen lander på Coruscant, fører til, at Obi-Wan og Anakin af Jedi-rådet får til opgave at beskytte hende og undersøge sagen nærmere.

Fra ung dronning til sexet senator - Padmé Amidala
Skønne Padmé Amidala
Mens den unge Anakin er helt lamslået over atter at være blevet genforenet med den smukke prinsesse, han mødte i den første film, er Obi-Wan stærkt bekymret over begivenhedernes gang. Efter at have afværget atter et attentatforsøg og have jagtet dusørjægeren gennem det halve af Coruscant, ender denne med at blive dræbt af en anden jæger, der undslipper Obi-Wan og Anakin. De to Jedi-riddere deler sig efterfølgende op– Anakin får til opgave at beskytte Amidala, mens Obi-Wan opdager, at den pil, dusørjægeren blev dræbt med, stammer fra en fjern planet, Kamino – der mystisk nok ikke figurerer nogen steder på Coruscants galaktiske kort.

Fare i galaksen
Med hjælp fra Yoda finder han frem til den skjulte vandplanet og opdager, at der her befinder sig en gigantisk produktionsfacilitet, der er i fuld færd med at oprette en enorm hær af kloner, tidligere bestilt af Senatet selv, helt uden Jedi-rådets vidende. Ydermere opdager han, at den originale vært for klonerne viser sig at være dusørjægeren Jango Fett – selvsamme mand, der står bag mordforsøgene på Amidala, og som dræbte den anden dusørjæger. Efter en konfrontation med Jango Fett og dennes klon-søn Boba Fett, bringer Obi-Wans søgen ham til planeten Geonosis, hvor Dooku og hans separatister er i gang med at skabe en ny og mægtig Droid-hær. Mens Obi-Wan og trænger dybere ind i det politiske spindelvæv, vi allerede fik en god forsmag på i The Phantom Menace, kæmper Anakin med sine følelser over for Amidala, samt uvisheden om sin moders skæbne tilbage på planeten Tatooine... Og tonen i John Williams' brilliante soundtrack bliver stadigt mørkere...
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Emer
18-7-2012 07:48
Star Wars Episode II: Attack of the Clones is set 10 years after Episode I: Attack of the Clones. The Republic is beginning to fall. Count Dooku, once a powefrul Jedi Knight, heads a Separatist movement with a massive droid army. The Jedi Council discovers that an elder Jedi ordered the production of a clone army years in the past. They reluctantly activate the clone army to combat the Separatist’s droid forces.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Star Wars:
 
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb
Star Wars: Anakin Skywalker
Star Wars: Palpatine
Star Wars: Grev Dooku
Star Wars: Jango Fett & Boba Fett
Star Wars vinder weekenden

Quiz
Hvem passer ikke ind?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google