CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Trivia:

Om den originale trailer til filmen:
Den originale og første trailer til Spiderman indeholdt en scene, hvor en flok bankrøvere forsøger at undslippe i en helikopter. Pludselig står helikopteren stille i luften, og den er fanget i et edderkoppespind, der er udspændt mellem de to tårne i det tidligere World Trade Center. Umiddelbart efter katastrofen den 11. September 2001 blev denne dog lavet om.

Om Stan Lee
Denne er en ret så prominent herre. Udover at være medstifter i hans eget firma Stan Lee Media var han den person der med bl.a. X-men og Spiderman gjorde Marvel til en af verdens førende i tegneserieindustrien. Han har fremtrædende poster hos Marvel og var også drivkraften bag andre serier som: Hulk og De Fantastiske 4. Derudover er der blevet solgt mere en 2 milliarder eksemplarer af Lees serier i 75 forskellige lande - oversat til 25 sprog!

Læs også...
Nyheder:
28-01-05:
Stan Lee laver film med Ringo Starr
27-05-02:
Robin Williams skurk igen
13-05-02:
Spider-Man mod nye rekorder
06-05-02:
Rekord-edderkop
25-01-02:
Spidermanfilmen roses af forfatteren
17-01-02:
Flere omgange med Spider-Man og Gary Ross
22-10-01:
Spider-Man 2 en mulighed
27-07-01:
Spiderman-forfilm vist for et udvalgt publikum
02-08-00:
Maguire vinder over Bentley
07-07-00:
Hvem skal spille Spider Man?
 
Anmeldelser:
06-11-02:
Spider-Man
 
Artikler:
07-07-04:
Spider-Man spinder videre
 
Spider-Man er kommet til Danmark
 
- en fortælling om Spider-Mans første år
 
Skrevet den 21/6-2002 af Allan Ravn
 
 
I en tid og fremtid, hvor tegneseriekonverteringer til film tager syvmileskridt, kommer endnu en af de store papirklassikere på filmlærredet. Det er endnu engang det velkendte tegneserieforlag Marvel (X-men, Blade) og deres nok mest berømte klassiker Spiderman, som går til filmen. Columbia Pictures, som er produktionsselskabet bag denne film, har valgt den erfarne Sam Raimi til at sidde i den varme instruktørstol, og forventningerne er skyhøje både hos fans og pengemændene bag produktionen. Men Spiderman blev for omkring 40 år siden en bladsucces nærmest ved et tilfælde – han var to tegneserieforfatteres afskedsgave til deres fans.

(Copyright: Colombia Pictures)
Spiderman skulle smides væk!
Gennem tiderne har Spiderman haft adskillige kælenavne i Danmark. Nogle har kendt ham som Netsvingeren, andre som Netkravleren, men mest af alt er han nok kendt som Edderkoppen. Uanset navn så er hans oprindelse fælles for dem alle, og den skal dateres helt tilbage til 1962 med udgivelsen af Marvels blad Amazing Fantasy #15. Edderkoppens levetid skulle i første omgang have været ganske kort. Oprindeligt havde tegneserieforfatterne Steve Ditko og Stan Lee kreeret ham som en slags afskedsgave til deres fans på et sørgeligt sælgende blad. De ønskede at lave noget specielt i deres sidste udgivelse, hvorefter de ville hellige sig andre projekter. Det ændrede sig brat, da Stan Lee så salgstallene for deres formodede sidste nummer, de var nemlig så gode, at han indså Edderkoppens potentiale – i 1963 udkom første nummer af Amazing Spider-Man. Men for at forstå succésen og hvorfor lige netop denne tegneserie blev så populær, må man se på Edderkoppens opvækst i de vilde 60’ere.

Den sociale afviger bliver en helt
Da Peter Parkers forældre døde i en flyulykke, tog hans onkel Ben og tante May ham til sig, som var han deres egen. På grund af Parkers generthed og hans velvilje for at studere blev han i skolen ofte drillet og betragtet som en outsider - en datidens pendant til vor tids nørder. Skæbnens ironi ville det dog således, at lige netop denne 'særhed' skulle ændre hans tilværelse totalt og vende verdens øjne mod den socialt afvigende Peter Parker. I et laboratorium til et foredrag omkring radioaktivitet blev han bidt af en bestrålet edderkop, og som et udslag deraf fik han sine superkræfter: Evnen til at klatre på næsten alle overflader, vægge og lofter, lynhurtige reflekser, fantastisk styrke og en overudviklet sans for fare (edderkoppesansen).

(Copyright: Colombia Pictures)
Edderkoppens vrede
Efter at have vænnet sig til sine nye evner, så Peter Parker sit snit til at blive en berømthed og tjene masser af penge. Han lavede et edderkoppe-kostume samt to netskydere, som gjorde ham i stand til at spinde et utroligt kraftigt net, og begyndte sin svingen mod stjernene. Samtidig blev han utrolig selvcentreret, og med sin nye medfølgende arrogance mente han ikke, at det var hans ansvar at fange en flygtende indbrudstyv, som han en dag tilfældigt passerede. Da han senere vendte hjem viste det sig, at selvsamme indbrudstyv havde været forbi hans eget hjem, men under indbruddet var hans onkel Ben blevet dræbt. Fra den dag af indså Peter Parker at med større magt kommer større ansvar, og han besluttede at vie sit liv til at bekæmpe kriminalitet.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Spider-Man:
 
Spider-Man
Premiereportræt: Tobey Maguire
Spider-Man mod nye rekorder

Quiz
Hvad gjorde Harvey Keitel efter at have læst manuskriptet til Tony Buis vietnamesiske Tre årstider?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google