CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Confessions of a Dangerous Mind

USA, 2002
Instruktør: George Clooney
Manuskript: Charlie Kaufman efter selvbiografi af Chuck Barris
Medvirkende: Sam Rockwell, Drew Berrymore, Julia Roberts, George Clooney

Dansk premiere d. 9-5-2003

Læs også...
Nyheder:
22-04-03:
Cannes-juryen 2003 på plads
 
Anmeldelser:
24-10-03:
Intolerable Cruelty
15-05-03:
Confessions of a Dangerous Mind
27-08-02:
Ocean's Eleven
06-06-01:
O Brother, Where Art Thou?
08-08-00:
Den grønne mil
 
Artikler:
15-02-03:
Berlinale 2003: Årets vindere
12-02-03:
Berlinale 2003: Fest for dansk børnefilm
23-05-01:
George Clooney
 
Berlinale 2003: George Clooney på kant med pressen
 
Clooney tilbage i et andet lys
 
Skrevet den 11/2-2003 af Kasper Christoffer Larsen
 
 
Den amerikanske drøm af en skuespiller langede forleden hårdt ud efter en tyrkisk journalist, da han kaldte Solaris ’kedelig’.

"Du skulle bare være et dumt svin, ikke?", udbrød Clooney og ville ikke give slip på den uheldige rapporter uden videre. "Sikke et fjols" var næste hug, der kom ud mellem det almindeligvis ellers så pæne tandpastasmil. Og endelig: ”Har du selv lavet en film nogensinde? Jeg vil gerne se den.”

Men Clooney fik senere mulighed for at råde bod på sin lille uheldige scene, da han også er på Berlinalen med sin instruktørdebut Confessions of a Dangerous Mind. Til pressekonferencen var det en anden og oplagt Clooney – men den nybagte instruktør kan også roligt være stolt af sin nye titel. Confessions of a Dangerous Mind, der får dansk biografpremiere d. 9-5, er med en skarptskåret manuskript en inspirerende opfrisker.

Fra Confessions of a Dangerous mind
Copyright:
Berlinale.de
Debuten
Filmen handler om den i Europa forholdsvis ukendte Chuck Barris, men som ’over there’ er hvad de kalder en ’somebody’. Han er nemlig manden bag nogen af de mest udskældte quiz-shows fra USA's 60’ere og 70’ere som bl.a. The Dating Game og The Gong Show. Men ifølge Barris’ egen selvbiografi, som filmen er baseret på, var han måske også mere end det. Måske var USA’s TV-celebrity i virkeligeheden regeringens CIA-agent med licens til at dræbe de røde. Confessions of a Dangerous Mind tager ikke stilling til, hvorvidt historien er sand eller ej, men fortæller med Sam Rockwell (Den grønne mil, Charlie's Angels) i hovedrollen som den uheldige Barris, en finurlig historie om en højst mærkværdig skæbne.

Tilbage til Hollywood
Filmens producer forklarede at filmen var en slags tilbagevenden til de gamle Hollywood-film, hvor manuskriptet var det bærende element (Charlie Kaufman har forfattet efter Barris’ selvbiografi). Han skyndte sig dog ikke at tage noget credit fra den nybagte instruktør: ”Mr. Clooney was by all means brilliant for the job. We (Miramax – red.) had five different A-class directors ready for the job, but Clooneys ideas and passion for the project were the most inspiring.”

Clooney i kostume og med øjet i kameraet.
Copyright:
Berlinale.de
Frieri
Clooney selv fandt tilbage til sin pæne optræden og forklarede ærligt om at pludselig at være instruktør. ”Det er mærkeligt – når du er skuespiller betragter folk dig som smådum, men når du er instruktør begynder alle at spørge dig: ’og hvad er det så, du vil sige med din film?’ – og så bliver man jo nødt til at finde på noget,” storsmilede Clooney ud til verdenspressen, der efter den overbevisende film var blevet klar til at suge lidt Hollywood til sig igen. Flere af de kvindelige reportere forsøgte sig endda med lidt frieri til Clooney, der dog måtte afslå med en påstand om at være blevet gift natten mellem søndag og mandag.

Julias boss
Clooney fortalte videre om sin egen barndom som hjælper på settet til sin fars tv-quiz show, og hvordan denne erfaring var en stor inspiration til at visualiseringen af Kaufmans ping-pong-vittige manuskript. Det sjoveste ved den nye profesion var dog hverken manuskript eller lynkurser om kameralinser i følge Clooney: ”Det bedste ved det hele var, at jeg kunne få lov til at bosse rundt med Julia Roberts. Jeg har altid haft lyst til at sætte hende på plads.” Instruktøren blinkede igen med det ene øje og fotograferne blinkede tilbage med blitzlys. Hollywood kom igen på bølgelængde med Berlin.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Filmfreak
16-2-2003 21:24
Jeg forstår godt Clooney. At kalde en film som Solaris for kedelig, er den mest tåbelige kommentar man kan komme med. Jeg har ikke set Solaris, men er sikker på at jeg vil være vild med den. Den pågældende journalist syntes sikkert også at Rumrejsen år 2001 er vildt kedelig.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Berlinale 2003:
 
Berlinale 2003: Årets vindere
Berlinale 2003: Aksel til tops i Berlin
Berlinale 2003: The Hours og Hero ligner favoritter
Berlinale 2003: Spike’n er skarp endnu
Berlinale 2003: Fest for dansk børnefilm
Berlinale 2003: The Buzz #2
Berlinale 2003: The Buzz #1
Berlinale 2003: Musical'sk åbning
Berlinale 2003: En Guldbjørn på højkant
Egoyan i spidsen for Berlinale-juryen
Scherfig og Vinterberg pynter Berlinalen
Ny Jannik Hastrup-tegnefilm til festival i Berlin
Dansk film siger fra til Sundance - satser på Berlinalen
Chicago åbner Berlin-festivalen
Berlin hylder Yasujiro Ozu
En som Hodder med Aksel til Berlin
Kald mig bare Aksel udtaget til Berlin
Nye talenter inviteres til Berlinalen 2003

Quiz
Hvem spiller Julia Roberts’ bøsseven i My Best Friend's Wedding?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google