CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Trivia:

I 1987 blev Stephen King nomineret til en Razzie i kategorien værste instruktør. Filmen var Maximum Overdrive og siden har forfatteren ikke instrueret flere film - men det er nok bare et tilfælde...

$$$

King har to gange været nomineret til en Emmy (tv-Oscaren) for sine to miniserier, The Stand og The Shining.

$$$

I 1995 vandt Stephen King og Frank Darabont en USC Scripter Award for En verden udenfor.

5 år efter blev de nomineret igen for Den grønne mil.

En Scripter Award er en pris som bliver uddelt af de californiske universitetsbiblioteker for den bedste adaptering af en engelskesproget bog til film.

$$$

Frank Darabont blev for øvrigt Oscarnomineret for både En verden udenfor og Den grønne mil.

$$$

Raynold Gideon og Bruce A. Evans blev Oscarnomineret for deres udgave af Kings novelle 'The Body', der i filmudgaven hed Sammenhold.

Læs også...
Nyheder:
05-03-04:
Stephen Kings Riget på TV3
21-01-04:
Riget på ABC
01-05-03:
Turturro i ny King-filmatisering
24-03-03:
Bringing Down forbliver øverst
07-11-01:
Dreamcatchers nye spillere
02-11-01:
Morgan Freeman laver Dreamcatcher
 
Anmeldelser:
27-10-04:
Secret Window
28-10-03:
Dreamcatcher
08-10-02:
Stephen King's It
03-09-02:
Hearts in Atlantis
23-10-01:
Carrie [De Palma]
07-08-01:
Ondskabens hotel
20-12-00:
Sammenhold
08-08-00:
Den grønne mil
13-06-00:
The Night Flier
 
Stephen King - mesterværker og makværk
 
- de mange filmatiseringer
 
Skrevet den 25/4-2003 af Thomas Conradsen
 
 
Mere end 50 film og miniserier er der lavet over Stephens Kings bøger og noveller. Men det er meget misvisende, at gysermesterens 'hyggelige' bøger gør sig bedst på det store lærred. Det er ikke til at tro, at mesterværket Shawshank Redemption (da. En verden udenfor) og makværket Children of the Corn er filmatiseringer af noveller skrevet af den samme mand, som nu er aktuel med filmatiseringen af Dreamcatcher.

Ondskabens hotel er et godt eksempel på en anderledes filmatisering - Kubrick og King var da også meget uenige om historien og dens udvikling
Stor forfatter
Stephen King er én af de mest solgte forfattere i hele verden, og det med god grund. Læs bare hans episke hovedroman 'It' eller den vanvittigt uhyggelige 'Ondskabens Hotel'. På samtlige sider af de tykke romaner er der smukke, farverige beskrivelser og stemningsbilleder, der får de fleste andre gyserforfattere til at blegne. Tilsyneladende har den excentriske forfatter tjent godt på alle sine bestsellere, i hvert fald solgte han filmrettighederne til 'Dreamcatcher' til manuskripforfatteren William Goldman for kun $1. Enten synes King, at han allerede har tjent penge nok på de snesevis af filmatiseringer, eller også ville han bare hjælpe Goldman, der tidligere har skrevet manuskript til to af gysermesterens romaner, nemlig 'Hearts in Atlantis' og 'Misery'.

Få vellykkede gyserfilm
Netop Misery er en af de få vellykkede gyserfilm med rødder i Stephen Kings forfatterskab. I samme ende finder vi Kubrick’s suveræne Ondskabens hotel, Carrie, og den undervurderede Sometimes They Come Back. Filmene er fremragende og fanger Kings univers med en nærmest skræmmende præcision og respekt.

Til gengæld er de uheldige horrortitler mere mangfoldige: Samtlige syv Children of the Corn-film er frygtelige, det samme kan siges om Thinner, Tommyknockers og – måske værst af alle – The Mangler. Mangen en gang er Stephen Kings navn blevet misbrugt til at fremføre elendige film med endnu værre efterfølgere i kølvandet, der tit og ofte slet ikke har noget at gøre med kildematerialet, men blot er usle forsøg på at markedsføre film, som aldrig skulle være lavet. Det kræver mere end blot snilde på Mensa-niveau, at se hvordan Sometimes They Come Back... For More hænger sammen Kings novelle eller for den sags skyld originalfilmen. Mange har mishandlet Stephen Kings intelligente ord, men Frank Darabont har bevist to gange, at Kings genialiteter kan oversættes til billeder.

Frank Darabont derimod filmede Den grønne mil næsten side for side - et par småting blev ændret, men ånden var den samme som i den seksdelte bog
Dramaerne bedre end gyserne
Shawshank Redemption er ifølge mange én af verdens bedste film. Men uden at tage munden for fuld er det i hvert fald en af verdens bedste fængselsfilm. Her bliver hovedpersonernes karaktermæssige udvikling illustreret på smukkeste vis, og de eksistentialistiske temaer, der så ofte danner den tematiske ramme om Stephen Kings romaner står klokkeklart på nethinden efter filmen. Fem år senere var Darabont tæt på at gentage succes’en med den imponerende Den grønne mil, hvor man sidder i spænding om, hvordan kampen mellem det gode og det onde vil udspille sig.

Men det er ikke kun fængselshistorier, Stephen King kan skrive som ingen andre, også stærke dramaer som Dolores Claiborne, hvor tabuemnet incest udgranskes, og den flotte film, Sammenhold, om en gruppe unge venner, der gennemgår deres 'rite of passage' ved at drage på vandring for at opspore et lig.

Kongen instruer selv
Stephen King har en enkelt gang selv prøvet at instruere en af sine historier, og dét med meget begrænset succes. Der er tale om Maximum Overdrive fra 1986 med Emilio Estevez i hovedrollen, men den film gik hurtigt i glemmebogen - heldigvis. Desuden har han produceret flere af de miniserier, der er lavet over hans bøger, blandt andet The Shining fra 1997 og The Stand fra 1994.

Med hensyn til Dreamcatcher har han dog ikke en særlig stor finger med i spillet, hvilket sikkert er godt nok, men det er yderst tvivlsomt om filmens instruktør, Lawrence Kasdan, kan skabe endnu en Stephen King-filmklassiker, for der er godt nok langt imellem dem.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Almena
5-3-2014 06:39
QuotesChimp pledge to support these principles as a first step in creating greater understanding of what consumers should expect in buying and using insurance, and to define clearly the responsibilities expected of consumers in return. Using these goals as a yardstick, consumers, agents, and insurers will be able to measure progress as we work together to build the best possible insurance system for the American people.

Sunniva
11-2-2014 21:34
ba salam batashakor qualiti keh noise hastanad hodid va seda idea lezat egtemaei bordam tahsil khob khahesh ziba life insurance quotes bestlifeinsurpolicy.com life insurance payments shekan daram mohemtar ta va besyar barye hameh ketabhaye roye yek mitanid movafagh shoma commercial cast members levitra heliomeds.com gavan kesani konoidmerci ealam vali shoma iran darad.az gnaaavn dar az agar az iran az adabiyate site irani comparehealthinsur.com health insurance cincinnati filter kardeh va nist

Ann
5-9-2013 08:56
Your story stirs up my curiosity. I vietisd Santiago, but never the southern tip of Chile. Here is what Wikipedia has to say abt the region:"... 火地群島(西班牙語 Tierra del Fuego) 是南美洲最南端的島嶼群 由主島大火地島及周邊小島組成 .... 1520年 麥哲倫在其環球航行中發現該群島 他看見島上的印第安人燃起了許多煙柱 於是將該群島命名為火地群島 他以為那是印第安人準備襲擊他的船隊的信號 但其實那可能僅僅是因為閃電引起的天火 ... "I assume the natives also like to hunt seals and penguins :)

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Kongens film:
 
Dreamcatcher
NAC: Damian Lewis
NAC: Jason Lee
Ondskabens hotel
Sammenhold
Den grønne mil
Carrie [De Palma]

Quiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google