CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Om Hugh Jackman
Første prioritet til rollen som Wolverine/Logan var Dougray Scott, men da indspilningerne til Mission Impossible 2, hvori han spillede skurken Sean Ambrose, trak ud måtte de finde en afløser.

Om Rebecca Romijn-Stamos
Rebecca udtrykte blandede følelser overfor hendes kostume som metamorfen Mystique. Hendes ca. 70 selvklæbende silikoneproteser tog i starten 10 timer at påsætte og 2 timer at fjerne!

Om Ray Park
Til rollen som Toad, den langt hoppende mutant med den LANGE tunge, blev der lavet et specielt mundstykke til at holde hans mund åben, så det så troværdigt ud når hans voldsomme organ skabte kaos omkring ham.

Om filmens special effects
I spidsen for de visuelle effekter til realisering af heltenes superkræfter står bl.a. den Oscar-nominerede visual effects-ekspert Michael Fink. I processen har det været nødvendigt at anvende 6 større special effects huse.

Se den spændende X-Men linksamling på næste side

Læs også...
Nyheder:
24-03-05:
Lone Scherfig scorer X-man til hovedrolle
28-01-05:
Stan Lee laver film med Ringo Starr
29-05-02:
Nye mutanter til X-Men 2
14-12-01:
Officiel X-Men 2 release-dato
17-10-01:
X-men 2 udskudt
28-06-01:
Halle Berry vil være nøgen!
 
Anmeldelser:
30-04-03:
X-Men 2
 
Artikler:
29-04-03:
X2: De Nye Mutanter
 
X-Men i Danmark
 
En tegneserieklassiker går til filmen
 
Skrevet den 5/9-2000 af Allan Ravn
 
 
Af Allan Ravn


Langt om længe kommer børnene af atomet – homo superior – fortællingen om det nye led i den menneskelige evolution til det hvide lærred i en storsatsning af Twentieth Century Fox og Marvel Entertainment Group. Tegneserie- og filmgiganten Marvels bedst sælgende tegneseriehelte X-men (tidligere Projekt X) tordner i bogstaveligste forstand frem på de danske biograflærreder 8. september i en filmatisering af den velkendte Bryan Singer med de amerikanske superheltes fader Stan Lee som co-producer.

Hvad drejer det sig egentlig om?
Stan Lees X-men så første gang dagens lys i Amerika 1963 i en tumultagtig tid, hvor landet var præget af interne stridigheder og stor debat om bl.a. borgerrettigheder. Tegneserien centreres omkring en spraglet gruppe af superhelte, der som samfundsudstødte kæmper en kamp for at blive accepteret. Man følger gruppens interne og eksterne stridigheder både når de slås med forståelsen af (også for dem selv) ukendte superkræfter, og når de trods deres forskelligheder deler øretæver ud for at beskytte en menneskehed, der mest af alt frygter dem, mod superskurke.

En muteret verden
Universet, hvor begivenhederne finder sted, er henlagt til Amerika i en ikke alt for fjern fremtid. Her prøver en lille gruppe mutanter under vejledning af Professor Charles Xavier (Patrick Stewart) at følge den rette vej ved at forsøge at overbevise menneskene om at sameksistens er mulig, hvis man er villig til at acceptere hinandens særpræg. Disse X-men står dog over for to svære prøvelser. Den første består i senator Robert Kelly, der spilles af Bruce Davison, og hans planer om at offentliggøre 'farerne' ved mutanter. Den sidste og måske værste er Dr. Xaviers gamle kammerat Erik Lehnsherr alias Magneto, der mener at mennesker og mutanter aldrig vil kunne leve sammen.

Bag om produktionen
For cirka 6 år siden fik producer Lauren Shuler Donner sit første eksemplar af X-men mellem hænderne, og efter at have læst nogle profiler om heltene fik hun sat en produktion i gang hos Twentieth Century Fox. Dette startede en række af hændelser, der 4 år senere ledte til produktionsstart.
I 1995 blev instruktøren Bryan Singer, der er velrespekteret for film som The Usual Suspects og Den gode elev, og hans producer Tom DeSanto knyttet til projektet, og sammen begyndte de at udvikle en ny historie der ville beskrive både seriens myter og unikke karakterer.

Grundige studier
For at gøre filmen så tro mod tegneserien som overhovedet muligt besluttede Singer sig for en gennemgribende undersøgelse af X-men og deres univers. Som følge af dette læste han samtlige trykte udgivelser af serien samt så alle 70 episoder af tegnefilmsserien. Han indså i denne forbindelse, at hans største udfordring ville bestå i at gøre filmen tilgængelig for et bredt publikum samtidig med at han tilfredsstillede seriens hardcore fans. Et par år senere (i foråret 1999) påbegyndtes casting til filmen.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Superhelte i anden potens:
 
X-Men 2
X2: De Nye Mutanter
X-Men

Quiz
Hvilken film spiller Amy Adams IKKE med i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google