CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Copyright:
X-Novis Productions
 
Mere info
Mikkel Urup
36 år
Fotograf, kunstmaler, musiker og instruktør.

Se mere på www.urup.com

Filmografi
Iscenesat
Testamentet
Ekko
No names
Refkesioner

Iscenesat kan købes på hjemmesiden www.iscenesat.dk

Ældre kortfilm kan downloades på www.x-novis.com

Iscenesat
Danmark, 2004
Sprog: engelsk
Instruktion og manuskript: Mikkel Urup
Medvirkende: Jon Lange, Desiree Balfelt, Heine Ankerdal

Budget: 100.000 kr.
Optagedage: 21
Udstyr: 6 kameraer, monitors, 3 skuespillere, en lejlighed, en pistol, et sæt håndjern, en kniv og en engangssprøjte.

Links
Mikkel Urups hjemmeside
Iscenesat.dk
Produktionsselskabet X-Novis

Læs også...
Nyheder:
01-12-05:
Undergrundsfilm på nettet
 
Mikkel Urup: Ildsjæl brænder penge af
 
Svært ved at få distribueret din film? Så gør som Mikkel. Gør det selv.
 
Skrevet den 4/11-2004 af Kasper Christoffer Larsen
 
 
Der er ikke mange filmdrømmere med en instruktør i maven som Mikkel Urup. Men man kunne godt have ønsket sig det. Mikkel Urup er ikke typen, der sidder til festerne og snakker om det spændende manuskript, der ligger på hans harddisk og som han en dag drømmer om at gøre til en spillefilm. Han har allerede lavet den. For egne penge. Og er i gang med noget nyt. Forleden dumpede en hjemme- og friskbagt dvd ind ad brevsprækken hos CinemaZone.dk. Udenpå stod der ”Iscenesat”, og den skulle ikke rulle mange omgange i afspilleren, før det stod klart, at vi stod med noget usædvanligt i hånden. Vi blev nysgerrige og ringede til det medfølgende telefonnummer.

Sådan ser den ud. Et stk. hjemmelavet, men fuldt ud professionel, dvd-udgivelse. Komplet med scenevalg, ekstramateriale og 15-censur.
En dum ildsjæl
CZ: Godaften, det er fra CinemaZone.dk. Vi har set din film. Må vi stille dig nogle spørgsmål?
Mikkel Urup (MU): Hej! Bare fyr løs!
CZ: Hvem er Mikkel Urup?
MU: “Hæ hæ. En lidt skæv person, som laver alt muligt. En professionel portrætfotograf og kunstmaler, der også er en ildsjæl og derfor dum nok til at brænde penge af på kort- og spillefilm.”

Iscenesat
Den var god nok. Vi havde fået fat på en mand, der ikke spilder tiden med at bekymre sig om filmskoler, støtteordninger, yuffies og Super16. En der i stedet selv skriver, producerer, fotograferer og instruerer de ideer i hovedet, der åbenbart bare må ud. Et par timer forinden sad vi og kiggede på hans film. Den hedder Iscenesat og har Jon Lange fra Midsommer i hovedrollen som Thomas, der er en desperat mand. Desperat fordi hans far er blevet myrdet. Han mistænker kraftigt en prostitueret for forbrydelsen. Men i stedet for at ringe til ordensmagten, beslutter han selv at gribe til handling. For det er måske nærmere svar end retfærdighed i almindelig retsmæssig forstand, han er ude efter. Han placerer 6 kameraer, der dækker alle vinkler i hans dagligstue og tager telefonen. Så ringer han til luderen Destiny.

CZ: Hvem er Thomas så? Han er vel ikke helt rask?
MU: ”Jamen, Thomas er sådan en lidt speciel type, der nok er røget lidt langt ud. Men hvis der er én ting, jeg godt kan lide ved ham, er det hans vedholdenhed. Han vil sgu have svar på de her ting. Og på trods af al hans arrogance og forfængelighed med projektet, så er han alligevel åben for at lytte, og derfor lærer han også noget. For eksempel at det slet ikke er mordet på hans far, men snarere hans mors selvmord, der går ham på.
Der er da elementer af min egen personlighed i Thomas. Drevet til ekstremerne. Da jeg var yngre, tror jeg f.eks., at jeg var lige så arrogant.”

CZ: Hvordan får man sådan en ide og hvorfor en spillefilm i stedet for en kortfilm?
MU: ”Det med spillefilm overfor kortfilm hænger sammen med, at jeg gerne vil følge mine ideer helt til døren. Få dem gennemarbejdet. En kortfilm bliver ofte bare ligesom en smagsprøve på noget. Med hensyn til ideen til Iscenesat opstod den en dag, jeg stødte på en kniv fra 2. verdenskrig med en indgravering i en forretning. Indgraveringen fik mig til at tænke på, at der gemte sig en hel historie bag dette våben. Det fik mig i gang med at skrive manuskriptet.”

Splitscreens udnyttes optimalt i Iscenesat. Her stikker Thomas en revolver i munden på Destiny, mens reaktionen hos alfonsen kan ses nederst til venstre.
Copyright:
X-Novis Productions
CZ: På dit website (www.iscenesat.dk) kan man også se, du har ladet inspirere dig lidt af The Blair Witch Project
MU: ”Hæ hæ. Ja, det er rigtigt. Jeg synes ideen med The Blair Witch Project var helt fantastisk. Markedsføringen nærmede sig det geniale. Filmen var jeg måske ikke så imponeret over. Men jeg ville gerne lave noget, der er uhyggelig tæt på virkeligheden. Egentlig ville jeg helst have, at folk tror, det er en autentisk optagelse, de ser.”

Mikkel Urup fik fat på en producer, der var interesseret i Iscenesat. Men Mikkel droppede deres møde. Læs hvorfor på næste side.
 
Næste side
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Mila
13-5-2013 09:17
Light painting with a fghaslilht! Brilliant! That's the kind of solid gold photography tricks I've been hoping to learn from you! It's obvious there was something different in the lighting in that photo, but I couldn't figure out what it was. I will keep that trick in mind for the next opportunity to try it. I just bought a new fghaslilht that arrived this week, so the timing is perfect for fghaslilht lighting tricks I have gotten one evening photo with similar strong blue cloudy sky. I'm not sure what causes that, but it shows up pretty frequently in one of my secret photography spots. It's so vivid, it's easy to assume that it must be some trick like a filter, but I've seen it happen naturally myself at low latitudes.Norway is an amazing place. The location, the landscape, and the locals are all exceptional. It's a good place for a photographer to make amazing photos, even from a family vacation

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Læs også...
I temaet Udfordringer for filmundergrunden:
 
DR inviterer filmtalenter
Ny kortfilm-konkurrence
Videomarathon klar til endnu en dyst
Super16 optager nye medlemmer
Ny stil og sprudlende ide-rigdom på Cosmic Zoom
Kosmiske film-oplevelser i Hal D
Sidste chance for tilmelding til Cosmic Zoom
Lyd på lærred – fokus på filmmusik
Værkstedsfilm i Gloria
Super16 viser afgangsfilm
26 film i Videomaraton-finale
Cosmic Zoom flyttet til februar
Ny udendørs upcoming-festival
Dream Come True - musikalsk kortfilm-konkurrence
Tilmeldingen til VideoMarathon 2004
International animationsfilm-konkurrence
Kortfilmkonkurrence i Århus
Tilmelding til Odense Film Festival '04
4 mio. kr. til kort- og dokumentar-talenter
Just Before -­ en film på tre dage
Pusher 2 er stærkt på vej
Cosmic Zoom – prisvindere 2003
Cosmic Zoom superhits 2003
Cosmic Zoom i 5 års jubilæumsudgave
Videomaraton 2003
Group 101 - ny undergrundsfilm-gruppe i København
Ny 'queer' manuskript-konkurrence
VideoMarathon med vokseværk
Cosmic Zoom 2003
Dream Come True - ny kortfilm-konkurrence

Quiz
Hvilken film har følgende tag-line: "Violence is a way of life"?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google