CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Mere info
Ekstramateriale:

Disk 1

EPISODE I
- Naboo
- Tatooine
- Coruscant

EPISODE II
- Coruscant
- Naboo
- Tatooine
- Geonosis

EPISODE III
- Coruscant
- Utapau
- Mustafar
- Kashyyyk and Order 66

Disk 2

EPISODE IV
- Tattoine
- Aboard the Daeth Star
- The Battle of Yavin

EPISODE V
- Hoth
- Dagobah
- Pursued by the Imperial Fleet
- Cloud City

EPISODE VI
- Tatooine
- Endor
- Death Star II Space Battle

Disk 3

The Making of Star Wars (1977)
The Empire Strikes Back: SpFX (1980)
Classic Creatures: Return of the Jedi (1983)
Anatomy of a Dewback (1997)
Star Warriors (2007)
Star Wars Tech (2007)
A Conversation with the Masters: The Empire Strikes Back 30 Years Later (2010)

Star Wars spoofs

Læs også...
Anmeldelser:
09-02-12:
Star Wars Episode 1 - The Phantom Menace 3D
26-11-08:
Star Wars - The Clone Wars
18-11-05:
Star Wars Episode 3 - Sith-fyrsternes hævn
15-11-02:
Star Wars Episode 2 - Klonernes angreb
 
Nyt på dvd: Star Wars - the complete saga
 
I Hollywood burde man regne i to tidsaldre. FØR og EFTER Star Wars! Lyder det ekstremt, så forestil dig filmbranchen hvis IKKE George Lucas havde lavet – og hittet med – Fantasy-fænomenet. Det kan man ikke rigtig, og der er heller ingen grund til at fortælle løs om selve filmene, for dem har vi alle set (nogle af episoderne mere end andre!), og hvis ikke du har, er det ikke dig, der læser dette. Udgivelsen af Star Wars-filmene på Blu-ray handler desuden meget mere om ekstramaterialet og det er der rigeligt at fortælle om.
 
Skrevet den 30/9-2011 af Lisa Brygger
 
 
Man kan kalde det vulgært, ekstremt eller bare fantastisk. Der er ikke meget, der ikke er kommet med på udgivelsen, der er et overflødighedshorn af bonusmateriale. Fra gamle programmer til nye optagelser:


Copyright:
SF Film
De seks film fås alle med kommentarspor, der ikke blot er indtalt af Lucas men med stort set alle deltagere i filmens proces: Producere, lydmænd, FX-folk, skuespillere, m.fl. De bliver lige præsenteret med et lille skilt og efterfulgt skal man altså følge godt med i hvilken stamme man lytter til. Naturligvis kan man regne det ud afhængig af hvad, vedkommende taler om, og det meste af tiden er disse uddybende spor vældig spændende, men dog også lettere overfladiske, for man får aldrig lov at blive længe hos de forskellige folk og deres anekdoter, før der klippes videre til næste scene og næste person i rækken.

De tre ekstra skiver KUN med ekstramateriale er delt ind i bonus til de tre nye film, eller episode 1-3, de tre seje og endelig en disk med dokumentarfilm og cirka en times spoofs. Nej, vi mangler Rachel i hendes Leia-bikini, men der er adskillige scener fra That '70s Show, Family Guy og Saturday Night Live, for ikke at tale om en bunke reklamer, der alle har lånt fra Star Wars.
De syv dokumentarfilm på BONUS3 er en sær blanding af originale indslag fra de gamle films lancering, mens de fire sidste handler om SW-fans, teknologi og A Conversation with the Masters om skabernes (Irvin Kershner, Lawrence Kasdan, John Williams, George Lucas) tilbageblik på den 30 år gamle The Empire Strikes Back.


Copyright:
SF Film
BONUS1&2 er hver især inddelt efter hver film, hvilket gør det lidt nemmere at manøvrere rundt, for der er omfattende materiale. Meget af det ikke tidligere offentliggjort. Kvaliteten er heller ikke altid i top, men det er da sjovt f.eks. at se den lange udgave af The Cantine Scene fra A New Hope.
Det er næste umuligt at komme igennem alle billederne, hvorimod man let og fornøjet hygger sig med nogle af de kortere indslag i selskab med visual effects-maestro Dennis Muren på menupunkterne kaldet 'Overview', man finder under 'Interviews'. Disse interviews går dog også igen på kommentarsporerne, men det overlever vi nok. Der er timevis af mere eller mindre nørdede og lettilgængelige herligheder at kaste sig over. Der bør være noget for enhver smag, så længe man elsker smagen af Star Wars.
 
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  UdskrivQuiz
Hvem spiller Meryl Streeps og Ed Harris’ tidligere elsker i The Hours?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google