CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Dagens citat
Claus Nissen i Det perfekte menneske: Også i dag oplevede jeg noget, som jeg håber at kunne forstå om nogle dage.
 
De fem benspænd

Vidste du...
Som dansker har man ikke medfødt viden om den vigtige periode i Italiens historie – risorgimento-tiden – som Leoparden foregår i. Her er kun plads til et hurtigt rids: Vi er i 1860, på Sicilien, som hørte under det reaktionære kongedømme Begge Sicilier, der blev regeret af en gren af Bourbon-slægten. Oppe i Norditalien arbejdede nationalistiske kræfter på at skabe et samlet Italien med demokratisk forfatning og under ledelse af Viktor Emanuel, der var konge af det langt mere moderne kongerige Sardinien (øen Sardinien plus Piemonte i Norditalien) hvor Torino var hovedstad og liberalisten Camillo Cavour regeringsleder. Rundt om i landet var der demokratiske og nationalistiske (jo, det var synonymt dengang) bevægelser i gang. Den meste berømte af de folkelige ledere var Giuseppe Garibaldi, som i maj 1860 gik i land på Sicilien med tusind mand og erobrede øen, hvilket førte til Bourbon-kongens fald og Sicilien og Syditaliens indlemmelse i det nye samlede Italien. Det er denne flok partisaner, fyrstens nevø Tancredi slutter sig til i begyndelsen af filmen. Men efter folkeafstemningen overtog embedsmændene i Torino styringen, og Garibaldis rolle var udspillet. Det er med disse begivenheder som baggrund at filmen udspiller sig.
 
Leoparden
Copyright

Alt materiale på www.cinemazone.dk er beskyttet af lov om ophavsret, og alle rettigheder til indhold på www.cinemazone.dk forbeholdes

CinemaZone.dk I/S
Bogensegade 7, 2.th.
2100 – København Ø.

- hvis ikke andet er tydeligt nævnt.

Disse rettigheder dækker udseende, opbygning, tekst, grafik samt layout.

Indholdet på www.cinemazone.dk kan læses, gemmes digitalt og udprintes til privat brug, men enhver yderligere anvendelse skal godkendes skriftligt af CinemaZone.dk I/S.

Vær dog i den forbindelse opmærksom på, at der er gode muligheder for at købe rettigheder til at anvende materiale fra CinemaZone.dk – kontakt salg@cinemazone.dk.

Der er kun tilladt at linke til CinemaZone.dk på en måde, så CinemaZone.dk åbner på startsiden (http://www.cinemazone.dk) i et selvstændigt browservindue.

Alle andre former for links til CinemaZone.dk skal godkendes skriftligt af CinemaZone.dk I/S.

CinemaZone.dk er ikke ansvarlig for indholdet på de websites, som der linkes til.

Endvidere fraskriver CinemaZone.dk sig ethvert ansvar for de holdninger, der måtte komme til udtryk i brugernes debatindlæg. Støder du på et debatindlæg, som du mener strider mod dansk ret, bedes du venligst rette henvendelse til mailto:debat@cinemazone.dk.

Overtrædelser af disse bestemmelser bliver fulgt af krav om erstatning og godtgørelse ifølge gældende dansk lov.

Anvend denne mailadresse til alle former for forespørgsler vedrørende copyright-forhold:

copyright@cinemazone.dk

CinemaZone.dk I/S


Quiz
Hvilken Ringenes Herre-skuespiller har rollen som Odysseus i Wolfgang Petersens Troy?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google