CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg
Fora -> Film -> 21 Grams
Læs om filmen her
ForfatterIndlæg
jesper kristiansen2-3-2004 10:06

Fra start til slut er ”21 Grams” er mesterværk. Det lyder stort og det er det også. ”21 grams” udforsker sorg, ondskab, selvtægt og kærlighed på måde, som jeg aldrig har set tidligere. Den ramte mig meget dybt, og sidder stadig i kroppen. Filmen bliver fortalt i samme stil som ”Amores Perros”. En ulykke bringer tre menneskers skæbne sammen. Penn spiller en professor, som behøver en hjerte transplantation for at kunne overleve. Watts bor med sin mand og to børn i forstaden, og har tidligere haft problemer med narko samt alkohol. Men er kommet på ret køl. Del Toro er en eks fange, som har lagt sin sjæl i guds hænder. Samtidig prøver han desperat at holde sammen på sin familie, samt de små jobs han kan få fingrene i. Indtil ulykken sker, og alting bliver vendt på hovedet. Sean Penn har med ”Mystic River og 21 Grams” endnu engang fastslået, at han er en af vor tids største skuespillere. Han er fænomenal. Og søndag nat fik han bevis på det. Da han endelig vandt sin første Oscar. I ”Mulholland Drive” var Naomi Watts fremragende. Men i ”21 Grams” er hun sensationel. Hun er nu røget direkte op i 1. division, og burde også ha vundet oscaren. Her er der ingen makeup og falske næser. Men i stedet en nøgen, hudløs samt hjertelig præstation. Benicio Del Toro har aldrig været bedre, han er lige så hjerteskærende som de andre. Og han yder en rå, følsom og utrolig smuk præstation. Det er kun Alejandros anden film, og hans første på engelsk. Hvilken triumf. Han er en fantastisk instruktør, og bliver meget spændende at følge i fremtiden.
jeronimus3-3-2004 10:51

Jeg kan ikke lade være med at synes at der er lidt blændværk over denne film. Symbolikken er tonstung (en djævledukke ses lige inden Watts modtager de fatale opringninger; Penn skal have et nyt hjerte etc.), og er der nogensomhelst mening med den fragmenterede fortælleform, ud over at vi alle kan blive forvirrede og imponerede? Man har en lumsk anelse om at filmen ville synes noget mere triviel, hvis det hele var blevet fortalt i kronologisk orden. I 'Memento' var der en mening med at fortælle historien bagfra, men her? Og hvor virtuost det end er, er det sært så lidt medfølelse man har med personerne, ud over Watts, der tilbringer hele filmen med at skrige eller græde, og det er nu engang svært ikke at blive påvirket af det. Når det så er sagt, synes jeg at Penn er bedre her i den overspillede rolle i 'Mystic River'. Måske har han lært af Del Toro, der økonomiserer meget mere med sine midler og derfor ofte skaber nogle højst troværdige personer.
Tom16-9-2004 20:24

21 Gram er mindst ligeså god, som instruktørens debut Amores Perros.
De nuancerede karakterer og de kontroversielle temaer gør filmen virkelig interessant.
Den fragmenterede narrative struktur er både god og dårlig, da man ikke altid har overblikket.

Skuespillerholdet består af tre af nutidens største personligheder og bl.a. derfor er filmen tæt på mesterværket.
Sean Penn bliver bare bedre og bedre...han er som god vin.
Benicio Del Toro yder sin bedste præstation siden Traffic og Naomi Watts overbeviser også fuldstændigt.
jkcarlo18-9-2004 22:36

skuespillet er virkelig, virkelig godt
alligevel vil jeg godt anfægte både tom og jesper kristiansens begejstring for denne film
I amores perros, der er en flot film, anligger a. gonzales det dystre livssyn, han fortsætter i 21 grams. I amores perros var det til dels smukt til dels demoraliserende. I 21 grams bliver det trættende. Død og ødelæggelse, forpinte eksistenser og absolut ingen forløsning på nogen måde. Man kan hævde at livet er gennemtrængende absurd, men så lukker man øjnene for alt det smukke livet også rummer, og det gør a. gonzales med 21 grams. Hvor er det livsbekræftende i at servere død og ulykke i lange baner, når livet er så meget mere. Det minder mistænkelig meget om von trier, hvor man hver gang bliver trukket igennem en eller anden kvindes lidelseshistorie, og bare fordi von trier synes, at det er synd for ham selv (han kan ikke holde sig selv ud), så er det trættende at han prøver at præge andre til samme depressive livssyn
21 grams får seks stjerner for skuespillet (penn, watts, del toro) og een stjerne for historien
Steffen21-10-2004 19:22

En god film kan desværre kun indeholde et aspekt, det går jeg ganske simpelt ud fra fordi de bedste film af den type der skal gengive livet kun viser en side. American Beauty kan nævnes som modsætningen der kun viser det smukke, selvom hvis man ser på de ting der sker omkring personerne så er det vel dybt tragisk.

Men der er da få velfungerende film i mellem, film der viser både det gode og det "onde", 13 Conversations About One Thing er desværre den eneste jeg kan komme i tanke om, men den er til gengæld også lige midt imellem American Beauty og 21 grams, for den har opbygningen som mellemting (det er scener der er smidt lidt underligt sammen, men slet ikke nær så "rodet" og vi ser det barske hos den unge advokat og den midaldrende lærer, og det gode hos den gamle kontorchef og pigen der bliver kørt ned.

Men det er meget kendetegnene at man enten ser tingene dybt tragisk eller smukt, og det er svært at kombinere. Sker der noget virkelig godt for en så er man i den syvende himmel resten af dagen næsten uanset hvor elendig den objektivt set er, og omvendt skal der virkelig ske mirakler hvis dagen er startet elendigt for at man ser det smukke selv hvis resten af dagen er perfekt.

- Denne film starter med en ulykke så det er vel meget naturligt at det er en dybt tragisk film hele vejen igennem. Den ville ikke ramme folk på sammme måde hvis den skiftede over og blev særlig sød...
Erisson2-4-2014 09:07

Thikning like that shows an expert at work
 
Senest anmeldt
The Meg
Mission: Impossible - Fallout
Hotel Artemis
Landet af glas
Mamma Mia! Here We Go Again

Mere om bio-film

You Were Never Really Here
Red Sparrow
The Florida Project
The Shape of Water
Game Night

Mere om dvd-film
 

Debat lige nu
Sammys Store Eventyr 2
My new suss out d evolve:
http://tamara.w-eb1.telr
 
Transformers: De faldnes hævn
I came across your Transformers: De faldnes hævn -
 
Sammys Store Eventyr 2
Rejuvenated network project:
http://lavonne.-net1.
 
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Late-model project
http://arab.egy-pt.adultnet.in/
 
Love Actually
When i noticed these I'd to attempt them! I used t
 
© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google