Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg


Ray Winstone
Fdselsdato:
19-02-1957
 
Minibiografi:
Ray Winstone er født i London.

I sin ungdom var Ray Winstone amatørbokser, men da han en dag ledsagede en ven til en prøve, blev han opdaget af instruktøren Alan Clarke, der brugte ham i TV-filmen Scum (1977). Filmen, der skildrede de voldelige tilstande i et ungdomsfængsel, var for kontroversiel til BBC og blev lavet om til en biograffilm i 1979. Ray Winstones indsats blev rost til skyerne.

I de næste mange år medvirkede Ray Winstone i mange film – bl.a. Quadrophenia (1979) – og endnu flere TV-serier, men det lykkedes ikke helt at finde roller, der passede til hans talent for at spille komplekse karakterer. Men en mindre rolle i Ladybird Ladybird (1994) banede vejen for hans gennembrudsrolle i Gary Oldmans Nil By Mouth (1997), et hudløst familiedrama med Ray Winstone som den voldelige, men alligevel ikke charmeforladte familiefar. Samme år medvirkede han i I familiens hjerte, i endnu en stærk rolle som familiefaderen, der har et incestuøst forhold til sin teenagedatter. Han gjorde også indtryk som kriminel i Face overfor Robert Carlyle, og i Our Boy som en far, der har mistet sin søn (også 1997). I 1998 forsøgte han sig i den lettere genre med en rolle i Vild med Matha.

2000 markerede et nyt højdepunkt i Winstones karriere. Da spillede han nemlig overfor Ben Kingsley i Sexy Beast, som en tidligere gangster, der har trukket sig tilbage til et behageligt liv i Spaniens sol, men opsøges af en person fra fortiden, Kingsleys psykopatiske Don Logan. Her spiller Winstone igen en meget sammensat person, som på én gang er rar og brutal. Han sås også overfor John Malkovich i Ripley’s Game, og strålede som Michael Caines søn i Fred Schepisis vidunderlige Last Orders, en af hans blødere roller. I 2003 kommer Anthony Minghellas længe ventede Cold Mountain, hvor vi kan se Winstone i selskab med Nicole Kidman, Jude Law og Renée Zellweger.

Udvalgt filmografi over øvrige titler:
Last Orders (2001)
Nil By Mouth (1997)
Our Boy (1997)
Face (1997)
Ladybird Ladybird (1994)
Tank Malling (1988)
Quadrophenia (1979)
Scum (1979)

(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Noa (2014)
Snow White and the Huntsman (2012)
Hugo (2011)
Rango (2011)
Edge of Darkness (2010)
London Boulevard (2010)
Indiana Jones og Krystalkraniets Kongerige (2008)
Fool's Gold (2008)
Beowulf (2007)
The Departed (2006)
Breaking and Entering (2006)
The Proposition (2005)
Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet (2005)
Kong Arthur (2004)
Tilbage til Cold Mountain (2003)
Tom Ripleys spil (2002)
Last Orders (2001)
Love, Honour & Obey (2000)
Sexy Beast (2000)
I familiens hjerte (1999)
Fanny & Elvis (1999)
Vild med Martha (1998)
Brand New World (1998)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
LLH
14-9-2004 17:48
Genial i Robin of Sherwood:
Vel er det er 80'er serie med synth musik, men se den for Ray Winstone, han gør det sgu godt som Will Scarlett, ligeledes i King Arthur hvor han igen er den brovtne type.

Mifune
7-8-2004 11:28
Ja, men så kan vi da trøste os selv med at et forhold til ham som bekendt ikke varer længe:)

HeavenZanny
7-8-2004 10:50
Den sidste bemærkning fatter jeg ikke... :( Måske fordi jeg synes Peter Lundin er ekstremt utiltrækkende og intetsigende - også hvad angår udstråling... :)
Desuden er Peter Lundin da heldigvis kun en stjerne i de få forskruede kvinders hjerner, som forsøger på at "redde ham fra sig selv" - men nogle springer elastikspring eller klatrer i klipper og andre omgåes mordere for at få et kick... eller ?!? Argh... der er altså nogle kvinder, man bare ikke forstår... !!!
Kram fra Mig

Martin
7-8-2004 01:47
Det må være den samme kategori af tiltrækning som Peter Lundin lever højt på.

flensted
21-6-2004 08:32
Et helt useriøst indslag - men jeg sidder og morer mig over resultatet af Sky Movies' afstemning om 'den mest sexede britiske skuespiller', som faktisk har resulteret i at indtil flere rigtige mænd er på listen. Først kommer ganske vist Orlando Bloom, men han er skarpt forfulgt af Sean Bean, hvorpå vi som nr. 3 og 4 finder Ewan McGregor og Jude Law - og som nr. 5 selveste Ray Winstone! Det var måske ikke lige ham man havde ventet at finde - men det viser da at ikke alle forveksler udseende med udstråling!

Nyheder
03-12-07:
Viggo Mortensen vinder pris i England
24-11-05:
Australske indie-priser uddelt
22-08-05:
Jolie skal forføre Beowolf
10-12-04:
Aslans stemme fundet
15-10-04:
Nick Cave laver western
13-08-04:
Flere besøgende til Narnia
15-10-03:
Ray Winstone i dobbelt gangsterrolle
12-06-03:
Ridder Mads laver film med Bruckheimer
31-07-02:
Venedig program offentliggjort
04-06-02:
Cold Mountains nye folk
07-11-01:
Italiensk til European Film Awards
10-05-01:
Winstone og Carlyle sammen igen
28-03-01:
Flere folk til Ripley's Game
18-03-01:
Ingen pris til Mirakel i Malmø

Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Fred Schepisi?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android