CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
UIP


Renée Zellweger
Fødselsdato:
25-04-1969
 
Minibiografi:
Renée Zellweger er født i Katy, Texas

Renée Zellweger debuterede som 17-årig i The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986). Hun havde et par små roller i Dazed and Confused og Reality Bites (1994), og tiltrak sig opmærksomhed med sin rolle i Love and a .45 (1994). Hun blev for alvor kendt, da hun spillede overfor Tom Cruise i Jerry Maguire (1996). Instruktøren Cameron Crowe havde overvejet både Cameron Diaz, Winona Ryder og Marisa Tomei til rollen som Dorothy Boyd, da han hørte om Renée Zellwegers præstation i The Whole Wide World (1996) og blev overbevist om at han havde fundet den rigtige.

Renée Zellweger havde sin første hovedrolle i A Price Above Rubies (1998). I de senere år har Renée Zellweger haft held med en serie komiske roller, først i Jeg, mig & Irene (2000) og derpå i den sorte komedie Nurse Betty (2000), som hun vandt en Golden Globe for. Allerstørst succes har hun haft som Bridget Jones i Bridget Jones' Dagbog (2001), hvor hun både tillagde sig britisk accent og adskillige kilo, og senest med Chicago, hvor hun spiller Roxie Hart, der vil frem, koste hvad det vil. Dén rolle skaffede hende en Oscar-nominering og en Golden Globe.

Filmografi over øvrige titler:

Sharkslayer (stemme, 2004)
Cold Mountain (2003)
One True Thing (1998)
A Price Above Rubies (1998)
Deceiver (1997)
The Whole Wide World (1996)
The Low Life (1994)
The Return of the Texas Chainsaw Massacre (1994)
8 Seconds (1994)
My Boyfriend's Back (1993)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Min eneste ene (2009)
Case 39 (2008)
Appaloosa (2008)
Bee Movie - Det store Honningkomplot (2007)
Leatherheads (2007)
Miss Potter (2006)
Cinderella Man (2005)
Bridget Jones - på randen af fornuft (2004)
Stor ståhaj (2004)
Down with Love (2003)
Tilbage til Cold Mountain (2003)
Chicago (2002)
White Oleander (2002)
Bridget Jones' Dagbog (2001)
Jeg, Mig & Irene (2000)
Nurse Betty (2000)
The Bachelor (1999)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
CZ
22-4-2006 14:38
Hej Lise,
Du har helt ret! Der findes flere Texas Chainsaw Masacre-film.
Den allerførste udkom i 1974 og fik hele tre opfølgere:
- The Texas Chainsaw Massacre 2 fra 1986 med Dennis Hopper.
- Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III fra 1990, hvor blandt andet Viggo Mortensen medvirker.
- The Return of the Texas Chainsaw Massacre fra 1994, der har Renée Zellweger og Matthrew McConaughey i hovedrollerne.

Derefter troede alle, at filmserien var død, men så i 2003 blev den første film fra 1974 genindspillet - og fik solid succes i biograferne, og derfor er en ny film i serien på vej. The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning hedder filmen, der får premiere til efteråret.
Håber du kunne bruge det til noget
:-)
CZ-Redaktionen

Lise, 12 år
22-4-2006 13:05
Har lige et spørgsmål, som ikke liiiige handler om Renee Zellweger.. det handler om the texas chainsaw massacre: Jeg var nede og skulle leje den med en veninde. jeg sagde at jeg ville leje 1'eren fra 2003. Og lejeren sagde, at der KUN var en 1'er??? det passer da ikke? vi kom faktisk op at skændes om det. Jeg er nemlig ret sikker på at der både en 2'er, 3'er og noget med den næste generation. det er da sandt ik?

Steen
27-4-2004 19:02
Tja, jeg stod af, da jeg første gang så hende i et interview, hvor hun sad og fnes lillepigeagtigt... Jeg fandt senere ud af, at det gør hun hele tiden *GG*

Jesper
27-4-2004 16:58
Hey - der er fejl i den lille profil.

Renée Zellweger havde IKKE sin første film rolle i Texas Chainsaw Massacre 2 i '86! Hun var med i den 4. i 1994. Pinlig fejltagelse - kan den på nogen måde rettes?

Og hendes første film var heller ikke i '86, men i 92 (hvis jeg husker rigtigt) i TV filmen 'A Taste for Killing'.
Se lige at få rettet den fejl - den er pinlig for jer.


Og så kan jeg i øvrigt ikke forstå at jeg er den eneste Zellweger fan heromkring. Hun er da den bedste (en af dem i hvert fald).

Hun fortjente fuldt ud sin Oscar for Cold Mountain.

Jesper.

Nyheder
17-12-06:
Årets Golden Globe-nomineringer
29-04-05:
Seinfelds bi sagsøger menneskeheden
11-01-05:
Folkets valg 2004: Shrek 2
14-12-04:
Golden Globes-nomineringerne for 2005
09-12-04:
Alle elsker stadig Julia!
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespillerinde har ikke spillet en blind kvinde?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ