CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Portrætartikler
01-08-01:
Ben Stiller


Ben Stiller
Fødselsdato:
30-11-1965
 
Minibiografi:
Ben Stiller er født i New York.

Ben Stiller er søn af komikerparret Jerry Stiller og Anna Meara. Allerede som barn spillede han skuespil og lavede 8mm-film. Efter at have opgivet studierne på UCLA begyndte Stiller at spille teater. På dette tidspunkt – i slutningen af 1980’erne – lavede han en parodi på The Color of Money med sig selv i Tom Cruises rolle og John Mahoney i Paul Newmans. Filmen – der bærer titlen The Hustler of Money – var så morsom, at den blev vist på satireprogrammet Saturday Night Live i 1989 og Stiller blev engageret til programmet. Han har adskillige gange siden gentaget den ubetalelige Tom Cruise-parodi på MTV, hvor han har optrådt som Cruises 'stand-in' Tom Crooze. I 1992 engagerede TV-stationen Fox ham til at optræde i The Ben Stiller Show – der bl.a. bød på Bruce Springsteen-parodier og indslag fra tivoliet 'Oliver Stoneland' – men det blev aflyst efter kun én sæson. Stiller vandt dog en Emmy for det.

Stiller debuterede på film i Solens Rige (1987) som en amerikaner i japansk fangenskab. Han instruerede også Back to Brooklyn for MTV, som derefter gav ham sit eget show, The Ben Stiller Show, som han engagerede Janeane Garofalo og Andy Dick til. I 1994 instruerede han Reality Bites, der ofte kaldes 'den første Generation X-film'. Hans næste film var Jim Carrey-filmen The Cable Guy (1996), der ikke var nogen stor succes. Samme år medvirkede han i Flirting with Disaster.

Men med rollen i Vild med Mary (1998) fik Stiller stor succes. Han fulgte den op med roller i Meet the Parents, hvor han spiller den ulyksalige Greg Focker, der skal møde sin kommende svigerfar (Robert De Niro) og i Edward Nortons instruktørdebut Mellem Venner, hvor han spiller en hip rabbiner. Senest har han medvirket i den sælsomme The Royal Tenenbaums, sammen med Owen Wilson, som også havde en grinagtig mindre rolle i Meet the Parents, og som er Stillers modelkonkurrent i satiren Zoolander (2002), som Stiller både har skrevet og instrueret.

Ben Stiller er især kendt for sine atypiske romantiske roller, hvor han efter mange delvist uforskyldte trængsler endelig får pigen. Han er gift med skuespillerinden Christine Taylor.

Udvalgt filmografi af øvrige titler:

You'll Never Wiez in This Town Again (2002)
The Independent(2000)
The Suburbans (1999)
Nobody Knows Anything (1998)
Permanent Midnight (1998)
Zero Effect (1998)
If Lucy Fell (1996)
Happy Gilmore (1996)
Highway to Hell (1992)
Stella (1990)
That's Adequate (1989)
Next of Kin (1989)
Fresh Horses (1988)
Hot Pursuit (1987)

Som instruktør:

Som instruktør
What Makes Sammy Run (2003)
The Cable Guy (1996)
Reality Bites (1994)
Elvis Stories (1989)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Brad's Status (2017)
Zoolander 2 (2016)
Nat på museet: Gravkammerets hemmelighed (2015)
While We're Young (2014)
The Secret Life of Walter Mitty (2013)
The Watch (2012)
Madagascar 3 (2012)
Svindel på højt plan (2011)
Greenberg (2010)
Little Fockers (2010)
Madagascar 2 (2009)
Nat på museet 2 (2009)
Tropic Thunder (2008)
The Heartbreak Kid (2007)
Tenacious D (2006)
Nat på museet (2006)
School for Scoundrels (2006)
Madagascar (2005)
Men så kom Polly (2004)
Dodgeball (2004)
Envy (2004)
Anchorman (2004)
Meet the Fockers (2004)
Starsky & Hutch (2004)
Mød vores nabo (2003)
Zoolander (2001)
The Royal Tenenbaums (2001)
Imellem venner (2000)
Meet the Parents (2000)
The Suburbans (1999)
Mystery Men (1999)
Black & White (1999)
Vild med Mary (1998)
Friends & Neighbors (1998)
 
Som instruktør:
Zoolander 2 (2016)
The Secret Life of Walter Mitty (2013)
Tropic Thunder (2008)
Zoolander (2001)
 
Som manuskriptforfatter:
Zoolander 2 (2016)
Zoolander (2001)
 
Som producer:
Why Him? (2016)
Zoolander 2 (2016)
The Secret Life of Walter Mitty (2013)
30 Minutes or Less (2011)
Tropic Thunder (2008)
The Ruins (2008)
Blades of Glory (2007)
Dodgeball (2004)
Mød vores nabo (2003)
Zoolander (2001)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (13 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
mrs. nobody
1-3-2009 00:19
JEG ELLLSKER AT SE TROPIC THUNDER!!! Den er så grineren og dejlig plat. Ben stiller er en virkelig dygtig herre :) så ved i os liiiiige det ;P

Nesta.
7-7-2008 17:12
Super god skuespiller (:

Dane
3-7-2008 17:27
Han er da for sjov, han er altid garant for sjov underholdning..vil da lige i den forbindelse nævne hans far, Jerry Stiller, som absolut heller ikk er fri for at være grinern, især i Kongen af Queens.

dorthe
12-2-2008 08:14
daniel jung duh er en dame ik??

Daniel jung
11-2-2008 23:28
JEg elsker den mand, jeg onanere tit til ham<33

Nyheder
17-11-05:
Heder & Ferrell som skøjteprinser!
17-09-05:
Mere Madagascar
31-08-05:
Stiller lokker Carrey med til Mandeland
15-06-05:
Stiller har problemer med sit spejlbillede
09-06-05:
Stiller & Coogan: Et par uheldige helte
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
"Alan Smithee" er det pseudonym, der traditionelt bliver brugt af instruktører, der ikke er villige til at putte deres navn på en katastrofal film – hvilken af disse instruktører har brugt dette pseudonym?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google