CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Dan Laustsen
Fødselsdato:
15-05-1954
 
Minibiografi:
Dan Laustsen er født i Ålborg og voksede op i Helsingør.
Han er uddannet som fotograf på Den Danske Filmskole. Hans afgangsprojekt var Skal vi danse først? (1979), instrueret af Annette Olsen.

Dan Laustsen er en af Danmarks fremmeste filmfotografer. Han har lavet en lang række danske film, og også adskillige internationale. Hans internationale debutfilm var Nightwatch (1998), og senest har han filmet den franske Pagten (2001) og den Ole Bornedals skandinaviske co-produktion Jeg er Dina (2002).

Han vandt Johan Ankerstjernes Ærespris for fotografi ved Bodil-uddelingen i 2002. Han har vundet tre Robert’er for Isfugle (1982), Skyggen af Emma (1989) og Miraklet i Valby (1990). Desuden vandt han en sær-Bodil i 1982 for Gummi-Tarzan.

Dan Laustsen har ofte arbejdet sammen med instruktørerne Ole Bornedal, Søren Kragh-Jacobsen og Anne Wivel.

Han har også lavet adskillige reklamefilm, bl.a. for Kildemoes og Carlsberg.

Udvalgt filmografi af øvrige titler:
Nightwatch (1998)
Lysets hjerte (1997)
Charlot og Charlotte (TV-miniserie, 1996)
Søren Kierkegaard (1994)
Nattevagten (1994)
Drengene fra Sankt Petri (1991)
Miraklet i Valby (1990)
Skyggen af Emma (1989)
Otto er et næsehorn (1983)
Den ubetænksomme elsker (1982)
Isfugle (1982)
Gummi-Tarzan (1981)
Skal vi danse først? (1979)

(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som fotograf:
DrĂŚberne fra Nibe (2017)
John Wick: Chapter 2 (2017)
The Shape of Water (2017)
Crimson Peak (2015)
1864 - brødre i krig (2015)
Sover Dolly på ryggen? (2012)
Zaytoun (2012)
The Possession (2011)
Bag Blixens maske (2010)
Fri os fra det onde (2009)
Headhunter (2009)
Kærlighed på film (2007)
Silent Hill (2006)
Vikaren (2006)
Det hemmelighedsfulde selskab (2003)
Jeg er Dina (2002)
Darkness Falls (2002)
Pagten (2001)
Dykkerne (2000)
Dybt vand (1999)
Running Free (1999)
Drengene fra Sankt Petri (1991)


Deltag i debatten:
Navn:
IndlÌg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - LĂŚs alle)
 
ForfatterIndlĂŚg
søren kirkegård
13-12-2006 20:09
fotograf

Nyheder
23-01-18:
Oscar-nomineringerne 2018
25-02-08:
Bodil-vinderne 2008
04-02-08:
Robert-vindere 2008
02-01-08:
Robert-nomineringerne 2008
03-02-03:
Steen scorede en Robert til hver hånd
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket dyr optræder IKKE i Disneys tegnefilm Junglebogen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sřg pĺ Google