CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
UIP


Willem Dafoe
Fødselsdato:
22-07-1955
 
Minibiografi:
Født i Appleton, Wisconsin, USA

Willem Dafoe havde ingen særlige fortsætter om en karriere som skuespiller, da han blev medlem af avantgardeteatergruppen 'The Wooster Group' i slutningen af 1970’erne, men hans optræden dér førte alligevel til at han fik en mindre filmrolle i vampyrfilmen The Hunger (1983) og hovedrollen i To Live and Die in L.A. (1985).

Men Willem Dafoe slog sit navn fast med rollen som Sgt. Elias i Platoon (1986) og han blev nomineret til en Oscar for rollen. Billedet af Willem Dafoes Jesus-agtige døende soldat med de oprakte arme har næsten fået ikonstatus. Filmen er instrueret af Oliver Stone, som Willem Dafoe arbejdede sammen med igen i Born on the Fourth of July (1989). I de efterfølgende år havde Willem Dafoe en række interessante roller som f.eks. Jesus The Last Temptation of Christ (1988), den korrekte agent Ward i Mississippi Burning (1988) og den slibrige Bobby Peru i Wild at Heart (1990).

I 1990'erne har Willem Dafoe formået at finde gode roller både i store produktioner som f.eks. Den engelske patient (1996) og i independentfilm som f.eks. Steve Buscemis Animal Factory (2000). Der er dog undtagelser; f.eks. er der enighed om at Body of Evidence (1992) – hvori Willem Dafoe spiller overfor Madonna – er katastrofal.

Senest har Willem Dafoe høstet roser – og bl.a. en Oscar-nominering – for Shadow of the Vampire (2000) hvori han spiller Max Schreck (1879-1936), manden, der spillede den første Dracula i Nosferatu fra 1922.

Willem Dafoes karakteriske skarpskårne fysiognomi har gjort at han ofte har spillet skurke eller andre anløbne personer, selvom der er undtagelser. som f.eks. American Psycho (2000), hvor han spiller en politimand, der er på sporet af Patrick Bateman (Christian Bale).

Udvalgt filmografi af øvrige titler:
The Reckoning (2001)
Edges of the Lord (2001)
Pavilion of Women (2000)
Lulu on the Bridge (1998)
Speed 2: Cruise Control (1997)
Den engelske patient (1996)
Basquiat (1996)
Tom & Viv (1994)
Clear and Present Danger (1994)
In weiter Ferne, so nah! (1993)
Body of Evidence (1993)
White Sands (1992)
Light Sleeper (1991)
Flight of the Intruder (1990)
Wild at Heart (1990)
Cry-Baby (1990)
Born on the Fourth of July (1989)
Triumph of the Spirit (1989)
Mississippi Burning (1988)
The Last Temptation of Christ (1988)
Platoon (1986)
To Live and Die in L.A. (1985)
Streets of Fire (1984)
The Hunger (1983)


(Af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
The Florida Project (2017)
Mordet i Orientekspressen (2017)
The Great Wall (2016)
John Wick (2014)
En flænge i himlen (2014)
The Grand Budapest hotel (2014)
Nymphomaniac (2013)
Out of the Furnace (2013)
John Carter (2012)
Miral (2010)
Daybreakers (2010)
Fantastic Mr. Fox (2009)
Antichrist (2009)
Vampyrens lærling (2008)
Mr. Beans ferie (2007)
Paris, jeg elsker dig (2006)
Inside Man (2006)
American Dreamz (2006)
xXx: The Next Level (2005)
Manderlay (2005)
The Clearing (2004)
The Aviator (2004)
Life Aquatic (2004)
Control [I] (2004)
Find Nemo 3D (2003)
Once Upon a Time in Mexico (2003)
Find Nemo (2003)
Spider-Man (2002)
Auto Focus (2002)
Guds blinde øje (2001)
Shadow of the Vampire (2000)
Pavilion of Women (2000)
Animal Factory (2000)
American Psycho (2000)
The Boondock Saints (1999)
eXistenZ (1999)
Clear and Present Danger (1994)
Platoon (1986)


Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.
Nyheder
23-01-18:
Oscar-nomineringerne 2018
21-04-12:
CPH PIX: Dagens anbefalinger - 21/04-2012
21-03-10:
Bodil-vinderne!
13-08-08:
Skuespillere klar til von Trier
17-01-07:
Tre danske film i konkurrence i Berlin
 
Vis alle relaterede

Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende titler er ikke instrueret af Alfred Hitchcock?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google