CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Copyright:
UIP


Giancarlo Esposito
F�dselsdato:
26-04-1958
 
Minibiografi:
Giancarlo Esposito er født i København, men er vokset op i New York.
Giancarlo Esposito havde medvirket i adskillige teaterstykker og film, inden han blev brugt af Spike Lee i School Daze (1988) og efterfølgende i tre andre Spike Lee-film: Do the Right Thing (1989), Mo’ Better Blues (1990) og Malcolm X (1992).
Giancarlo Esposito er en alsidig skuespiller, der har medvirket i meget forskellige mindre roller som aggressiv aktivist i Do the Right Thing (1989), taxachauffør med et fjollet navn i Taxi – Night on Earth (1991), undergrundsjournalist i Bob Roberts, FBI-agent i The Usual Suspects (1995) og sympatisk drug dealer i Fresh (1994).
Var desuden med i den sidste sæson af den kritikerroste tv-serie Drabsafdelingen (98-99).


Udvalgt filmografi af øvrige titler:

Piñero (2001)
Josephine (2000)
Big City Blues (1999)
Stardust (1998)
Twilight (1998)
Nothing to Lose (1997)
The Usual Suspects (1995)
Blue in the Face (1995)
The Keeper (1995)
Smoke (1995)
Fresh (1994)
Amos & Andrew (1993)
Malcolm X (1992)
Bob Roberts (1992)
Night on Earth (1991)
Harley Davidson and the Marlboro Man (1991)
Mo' Better Blues (1990)
Do the Right Thing (1989)
School Daze (1988)
The Cotton Club (1984)


(af Pernille Flensted Jensen)
 
Som skuespiller:
Junglebogen (2016)
Money Monster (2016)
Maze Runner: Infernoet (2015)
Rabbit Hole (2010)
Sherrybaby (2006)
Last Holiday (2005)
Afsporet (2005)
Blind Horizon (2004)
Pinero (2002)
Ali (2001)
Monkeybone (2001)
Night on Earth (1991)


Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Der er endnu ingen kommentarer.
Nyheder
02-11-04:
Royal film scorer franskmand
19-12-02:
Nyt om Val Kilmer-film
21-11-02:
Speciel-BAFTA til Spike Lee

Senest anmeldt
En mand der hedder Ove26/5
Warcraft26/5
Al Medina19/5
X-Men: Apocalypse19/5
Meeres Stille19/5
L'Attesa19/5
A Hologram for the King19/5
Slangens favntag19/5
The Diary of a Teenage Girl19/5
Heart of a Dog12/5
Flere bio-anmeldelser
 
Daddy's Home30/5
Joy23/5
Youth20/5
The Hateful Eight10/5
Filmen om radiserne - med Nuser og Søren Brun9/5
Me and Earl and the Dying Girl6/5
The Wolfpack3/5
Jagten på Chaplin2/5
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken forfatterindes værk er The Talented Mr. Ripley baseret på?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google