CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Human Traffic

Produktionsland:
England

Produktionsår:
1999

Manuskript:
Justin Kerrigan

Producere:
Allan Niblo
Elmer McCourt

Fotograf:
David Bennett

Klipper:
Patrick Moore

Komponist:
Rob Mello
Mathew Herbert

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(25 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
28-08-02:
Human Traffic på Ibiza
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 WideScreen

Lyd:
Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Filmografier, trailer, musikvideo med C.J. Bolland
Human Traffic

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Drama
Varighed:92 minutter
Instruktør:Justin Kerrigan
 
Anmeldelsesdato:07-03-2001
Medvirkende:Som:
John SimmJip
Lorraine PilkingtonLulu
Shaun ParkesKoop
Nicola ReynoldsNina
Danny DyerMoff

Tomt tidsbillede
 
4 halvvoksne i Cardiff, Wales bruger deres weekender på at blive stenede af stoffer og sprut for derefter at vågne op til virkeligheden igen, mandag morgen – også betegnet som ’den værste slags tømmermænd’. Dette er grundhistorien i Human Traffic, debutfilm af forfatter/instruktør Justin Kerrigan – der har forsøgt at sammensmelte aspekter fra film som American Pie, 200 Cigarettes, Trainspotting og Kevin Smith-filmene. Mere stylet i sit visuelle sprog, men det akrobatiske kameraarbejde danner kun rammer om en kedelig, transatlantisk version uden noget at byde på, andet end musikvideoprægede rave- og clubscenarier tilsat +45 svedigt pumpende sange.

Humor og overflade
Filmens personer, der bliver introduceret med titel og utiltalende og uvedkommende monologer, hvis funktion åbenbart er humoristisk ment (Trainspotting, anyone?), udgør den hårde kerne af festaber, som planlægger at feste igennem, blive sanseløst kvæstet i diverse rusmidler og score. Det, der gør dem interessante, er det faktum, at de alle er fødte talere. Når de ikke fryder hinanden med ordskyer af floskler, drejer de ansigtet ud mod os og bombarderer skærmen med ligegyldige rablerier. Ikke ulig en fortællers stil laver filmen forskellige smutveje og digressioner for igen at vende tilbage til hovedtemaet: Ungdommens retningsløse popkorn-energi.

Stivnet partymix
Blandt de enkeltstående, opfindsomme scener, der dukker sporadisk op (især en herlig McDonalds-scene, hvor alle medarbejdere er forvandlet til mekaniske breakdancere var opfindsomt filmet), er der ikke megen substans. Mit problem med Human Traffic var dens perifære forhold til personerne og deres historier. I stedet for at dykke under de enkelte individer i kraft af afslørende dialog og godt skuespil bliver de mange dansescener og musikvideoprægede kamerabevægelser hovedpersonen.
Filmen er ganske enkelt ikke fleksibel i retning af noget mere meningsfyldt end umoden og hjernedød festatmosfære. På et tidspunkt forsøger en af filmens personer at åbne op foran sine venner ved at fortælle om, at han søger efter mening i sit liv. Han bliver mødt med latterliggørelse, og selvom den angste attitude måske er en af Kerrigans pointer, er denne scene det tætteste, man kommer på at give de grovsketchede personer lidt farver.
Skuespillerne formår ellers at bringe rigelig med energi til deres personer, men bliver hæmmet af skrabet dialog, der aldrig lykkes at skabe et fortællende momentum. Derfor bliver deres korte åndehuller fyldt med klichépræget dialog og overgearede prætenderet indsigt, der for mig virkede alt andet end sjov.

Realisme
Det er vist ikke nogen hemmelighed, at ecstacy forvandler en til en snakkende, kærlig og tørstig dansemaskine. Det er ungdommens våben mod følelsesmæssige rutchebaneture – og når rusen er på vej ud af systemet, bliver de sene nattetimer forvandlet til banal lommefilosofi. Dermed er Human Traffic måske et rimelig akkurat tidsbillede – men når den mørke side ved stofmisbruget banaliseres til tømmermænd, småparanoia og midlertidig impotens, er resultatet nul drama, spænding eller realisme. Kun komiske fantasier for at bryde det ensartede billede af svedige kroppe uden retning eller mål.
 
DVD-vurdering
Skuffet må man konstatere, at instruktøren Justin Kerrigan ikke har haft tid til at lægge et kommentarspor til DVD-udgivelsen af Human Traffic. Det er ærgerligt, fordi det kunne være interessant at høre hans fortolkninger af de mange subjektive scener i filmen. I stedet må vi nøjes med filmografier for de medvirkende, en trailer og en ganske funky musikvideo. Det er bare ikke nok.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nicholas
28-1-2005 06:26
Skuffet må man konstatere at anmeldelsen på CinemaZone ikke har levet op til standarden, OG at jeg var for hurtig til at trykke på enter ;) men filmen skuffer ikke, tværtimod er det blevet en favorit netop i kraft af de mange små genkendelser og overvejelser som følge af filmen.

Den skuffer IK, tværtimod leverer den mere en de vanlige US-producerede popsmarte flop der gang på gang bliver lanceret. Fee film :)

Nicholas
28-1-2005 06:23
Måske skal man først være i stand til at genkende følelserne som karaktererne gennemgår. Dermed ikke sagt allesammen men hvis man har været en del af et lignende miljø vil man kunne relatere til skøre opleveleser og langt ude tanker som det feks vises i McD scenen, ellers kender man sgu det øjeblik hvor man er langt blæst og ligepludselig opstår en tanke der løser verdens problemer eller skildrer ideologien bag Star Wars eller lign bare for straks at blive glemt igen... tilbage står man med følelsen af at have oplevet noget vidunderligt men ude af stand til at genkalde dette.

"de sene nattetimer
forvandlet til banal lommefilosofi" - quote Kim Dorff Hansen

mja, sådan gør alkohol og stoffer jo :) ^

Desuden kender alle fyre frygten af at blive overumplet af kære mutter mens man er allermest pinlig... eller at skulle være den blandt vennekredsen der meldte ud eller sagde fra... uenig med Kim synes jeg filmen er gennemført velykket og skildrer netop en aldersgruppe i et miljø som jeg tror mange, og jeg ved jeg, kan genkende.

"blive sanseløst kvæstet i diverse rusmidler og score." - quote Kim Dorff Hansen

Haven't we all ?

"umoden og hjernedød festatmosfære" - quote Kim Dorff Hansen

hehe jasgu.. sådan har vi vel alle været :D hvornår gik en bytur ikke op i Fisse og Øl og Fuck'd op sager?

Hvis man udfra den første anmeldese forventer at finde noget popsmart American Pie så bliver du skuffet. Hvis du, som Kim Dorff Hansen, forventer at få alt serveret på et fad, bliver du skuffet. Hvis du er fra den skildret tid og har mod på selvransagelse og genkendelse og overvejelse af de ting der bliver bragt op og en accept af de basale drifter bag en typisk bytur så vil filmen være en god oplevelse. Filmen levere ikke et decideret budskab udover det så brugte "narko gør skidt" men levere en masse stof til eftertanke. Slf leveret med humor og rappe replikker.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet på den klassiske kinesiske filmgenre om ærefulde kampsports-riddere, hvorfra Ang Lee hentede inspiration til sin berømte Tiger på spring, drage i skjul??
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google