CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Everest

Produktionsland:
USA, UK, Island

Produktionsår:
2015

Manuskript:
William Nicholson, Simon Beaufoy

Producere:
Nicky Kentish Barnes
Tim Bevan
Liza Chasin
Eric Fellner
Evan Hayes
Brian Oliver
Tyler Thompson

Fotograf:
Salvatore Totino

Klipper:
Mick Audsley

Komponist:
Dario Marianelli

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
14-12-15:
Southpaw
09-11-15:
Terminator Genisys
17-03-15:
Nightcrawler
03-12-14:
Abernes Planet - Revolutionen
18-02-14:
2 Guns
03-02-14:
White House Down
02-04-13:
End of Watch
25-07-12:
Contraband
17-10-11:
Source Code
12-10-04:
The Day After Tomorrow
 


Everest

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Adventure, Drama
Varighed:121 minutter
Instruktør:Baltasar Korm√°kur
 
Premieredato:17-09-2015
Medvirkende:Som:
Jason ClarkeRob Hall
John HawkesDoug Hansen
Michael KellyJon Krakauer
Josh BrolinBeck Weathers
Jake GyllenhaalScott Fischer
Martin HendersonAndy 'Harold' Harris
Se komplet creditliste her

Skæbnesvanger fortælling om bestigning af Mt. Everest
 
Everest fort√¶ller den sande historie om en sk√¶bnesvanger bestigning af Mt. Everest i 1996, der kostede adskillige mennesker livet. Bestigningen af verdens h√łjeste bjerg er blevet kommercialiseret, og flere og flere kommer til Himalaya for at fors√łge at n√• til tops med vejledning fra autoriserede guides. Vi f√łlger prim√¶rt guiden Rob Hall (Jason Clarke), der skal f√łre en st√łrre gruppe erfarne bjergbestigere til tinden af bjerget. Disse bjergbestigere kommer fra forskellige verdener, og har alle forskellige motivationer for at ville bestige bjerget, men det er desv√¶rre ikke dem alle der kan klare turen.


Copyright:
UIP
Everest lader sin sp√¶ndingskurve f√łlge bjergets stigende h√łjde, hvor man langsomt m√¶rker intensiteten bygge sig op, efterh√•nden som vores hold kommer l√¶ngere og l√¶ngere til tops. Fordi i takt med at afstanden til tinden mindskes, s√• stiger antallet af udfordringer ogs√•, og blikket vi f√•r ud over kanten af bjerget bliver mere og mere faretruende. Det er en simpel opskrift, men man er ikke i tvivl om at den virker, n√•r 3D-effekterne begynder at hive en helt ud p√• kanten af bjergskr√•ningerne, og tvinger en til at kigge med ned.

Dele af filmen er optaget p√• Everests forbjerge i -30 grader, og Everest har ogs√• hele vejen igennem et meget realistisk og trov√¶rdigt udtryk, der er med til at skabe den indlevelse og f√łlelse af tilstedev√¶relse, der g√łr at filmen fungerer. Det giver et sus i maven hver gang kameraet panorerer op over hovedet p√• bjergbestigerne, og vi stirrer lige ned i afgrunden imens h√łjtalerne buldrer.

Everest har ogs√• et mildest talt st√¶rkt cast i form af bl.a. Josh Brolin, Jake Gyllenhaal og Keira Knightley, men det er heldigvis ikke kun de store navne der leverer. Jason Clarke fungerer som den prim√¶re hovedfigur, men vi f√•r ogs√• lov til at bruge tid med de andre bjergbestigere i deres fors√łg p√• at bestige bjerget. Dette f√łles som et flot testamente til b√•de de afd√łde og overlevende fra ulykken i 1996, hvor den islandske instrukt√łr Baltasar Korm√°kur ikke blot fremstiller dem p√• ensidig heroisk vis, men ogs√• tager frygten og desperationen med.


Copyright:
UIP
Everest er helt klart en biografoplevelse der kan anbefales. Det er en intens fremvisning af menneskers overlevelse under ekstreme vilk√•r, der samtidigt fors√łger at forklare disse menneskers motivation for at s√¶tte sig i disse faresituationer. Store dele af dens styrker ligger helt klart i effekterne, og den bedste oplevelse af filmen f√•s nok i enten IMAX 3D eller 3D.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Dobbeltspil18/1
Downsizing18/1
Fra balkonen18/1
Wonderstruck18/1
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har instrueret En ny dag truer?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google