CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Gift

Produktionsland:
USA, Australien

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Joel Edgerton

Producere:
Jason Blum
Joel Edgerton
Rebecca Yeldham

Fotograf:
Eduard Grau

Klipper:
Luke Doolan

Komponist:
Danny Bensi
Saunder Jurriaans

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
10-11-17:
It Comes at Night
11-05-15:
Exodus
14-03-12:
Hvis jeg var dig
11-01-12:
Horrible Bosses
29-07-11:
Animal Kingdom
11-04-11:
The Town
17-03-09:
Vicky Cristina Barcelona
09-08-06:
Kinky Boots
01-12-04:
Kong Arthur
 


The Gift

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Thriller
Varighed:108 minutter
Instruktør:Joel Edgerton
 
Premieredato:24-09-2015
Medvirkende:Som:
Jason BatemanSimon
Rebecca HallRobyn
Joel EdgertonGordo
Allison TolmanLucy
Busy PhilippsDuffy
Wendell PierceDetective Mills

Når fortiden ikke er færdig med dig
 
The Gift er den anerkendte australske skuespiller Joel Edgertons instrukt√łrdebut. Vi kender ham m√•ske bedst for hans roller i Zero Dark Thirty, Warrior og senest i Ridley Scotts Exodus: Gods and Kings, hvor han har haft en temmelig fast tendens til at spille macho muskelbr√łd med en f√łlelsesm√¶ssig kant. I thrilleren The Gift springer han ikke alene ud som instrukt√łr, men vi ser ham ogs√• for alvor pr√łve kr√¶fter med en helt anderledes rolle. Og det kl√¶der ham. Han transformerer sig komplet i rollen som den mystiske Gordo, der p√• overbevisende vis f√•r os til at f√łle b√•de empati og frygt. V√¶k er den pumpede Edgerton, som vi er vant til at se t√¶ve folk til bevidstl√łshed, og frem kommer den skr√łbelige Gordo, hvis sande intentioner vi aldrig er helt sikre p√•.


Copyright:
Scanbox
The Gift f√łlger √¶gteparret Simon og Robyn (spillet af henholdsvis Jason Bateman og Rebecca Hall, der begge leverer overbevisende pr√¶stationer), som lige er flyttet til byen. En dag m√łder de Simons gamle skolekammerat, Gordo. Han virker flink, og pr√łver at komme t√¶ttere og t√¶ttere ind p√• livet af dem ved at aflevere gaver til deres adresse, hvilket Simon udtrykker stort ubehag for. P√• trods af at Gordo fremst√•r som at have gode intentioner, skubber Simon ham v√¶k fra sig. Der er tydeligvis noget der lurer under overfladen hos Simon, og Robyn begynder at f√łle sig overv√•get derhjemme. Simon vil ikke tale om det, og det bliver op til Robyn at grave hemmelighederne frem.

Det lyder s√•dan set ligetil, og hele stalker-aspektet er ogs√• noget vi tidligere har stiftet bekendtskab med i When a Stranger Calls, Unlawful Entry, Single White Female etc. Alligevel f√łles The Gift frisk og uforudsigelig, og Edgerton fort√¶ller historien uden et spildt √łjeblik. Der er en skr√¶mmende intensitet i de scener, hvor vi ser Robyn g√•ende alene rundt i huset. Musikken fader ud, og vi begynder at kunne m√¶rke stilheden i kroppen. Pludselig er vi ikke l√¶ngere s√• sikre p√•, at hun er alene. Det er skruet sammen p√• en s√• kontrolleret og overbevisende m√•de, at de fleste nok vil efterlade deres s√¶der med neglem√¶rker i arml√¶nene.


Copyright:
Scanbox
The Gift tager en lidt skuffende drejning mod slutningen, hvor svarene p√• alle de mysterier og sp√łrgsm√•l, der har hobet sig op undervejs, ikke f√łles helt tilfredsstillende. Det er ikke s√•dan at filmen falder til jorden med sin tredje akt, men man undg√•r ikke f√łlelsen af at den efterlader en masse spildt potentiale.
Edgertons debut er stadig en utrolig tilfredsstillende oplevelse, der viser en komplet kontrol over sin fremstilling. Det er en simpel opskrift, der aldrig overdriver sine pr√¶misser, og som rent teknisk er udf√łrt gr√¶nsende til perfektion. The Gift bliver forh√•bentligt ikke Edgertons sidste spillefilm.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede hovedrollerne i Bad Boys?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google