CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
While We're Young

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Noah Baumbach

Producere:
Noah Baumbach
Eli Bush
Scott Rudin
Lila Yacoub

Fotograf:
Sam Levy

Klipper:
Jennifer Lame

Komponist:
James Murphy

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
14-12-17:
Brad's Status
14-09-15:
St. Vincent
28-07-14:
Inside Llewyn Davis
05-05-14:
The Secret Life of Walter Mitty
31-10-13:
Frances Ha
17-04-08:
Margot at the Wedding
20-11-06:
The Squid and the Whale
25-10-05:
I Heart Huckabees
06-09-05:
We Don't Live Here Anymore
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
6 featuretter, 4 trailers
While We're Young

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie, Drama
Varighed:93 minutter
Instruktør:Noah Baumbach
 
Anmeldelsesdato:25-09-2015
Medvirkende:Som:
Naomi WattsCornelia
Ben StillerJosh
Adam DriverJamie
Amanda SeyfriedDarby
Charles GrodinLeslie Breitbart
Adam HorovitzFletcher
Se komplet creditliste her

Ung, gammel, fup, fakta, irrelevant, altafgørende
 
Der er stor forskel på at blive voksen og blive gammel. Ingen har vel lyst til det sidste, mens andre forsøger at undgå både at blive voksen OG gammel. I Noah Baumbachs seneste film, While We're Young følger vi et par i midt-40’erne, der efter mødet med et ung par i midt-20’erne pludselig begynder at blive yngre. Ikke på en Benjamin Button-agtig måde, men mere fordi de egentlig har siddet fast i en slags venteposition i lang tid. Deres jævnaldrende venner har fået børn, men for Josh og Cornelia er det ikke en mulighed, og de er derfor ikke rigtig rykket videre i livet. At Josh stadig arbejder på at færdiggøre sin dokumentarfilm hjælper heller ikke deres limbo-situation.


Copyright:
Scanbox
Vittig & skarp
Jamie og Darby bliver katalysatoren til den store opvågning. Jamie laver også dokumentarfilm, eller han vil i hvert fald gerne. Det bliver dog ikke til mere end at filme vennerne, og til et af Joshs foredrag introducerer han og Darby sig og roser hans tidligere værker, som de har købt på et gammel VHS-bånd fundet på eBay. Det unge par med deres hønsebur i lejligheden, cyklende overalt og med fedoraen på skrå og øjnene vidt åbne er ikke kun forførende for Josh. Snart er Cornelia blevet lokket med til hip hop-dans, men da en tur på landet for at deltage i en omfattende fællesrus resulterer i nogle tvivlsomme valg, begynder den ældre halvdel af vores farverige firkløver at vågne langsomt.

Morsomt & ægte
Det fine ved While We're Young er, at den ikke kun hygger sig med at udstille forskellen på folk i 20’erne og 40’erne men i lige så høj grad tematiserer integritet og valg. Det højner bestemt også oplevelsen at følge Ben Stiller og Adam Driver i rollerne som de to mænd. Både Amanda Seyfried og Naomi Watts er også gode som den kvindelige del af gruppen, men det er Stiller og Drivers film. Begge leverer nuancerede og pragtfuldt underspillede komiske præstationer, der kun bliver bedre jo mere vi kommer under huden på dem. For efterhånden som Josh kommer tættere på tættere på Jamie, ændres hans indtryk af ham. Hvad han først så som barneglad legesyge ligner pludselig ambitiøs manipulation. Og den impulsivitet og frygtløshed han misunder ham forsvinder meget hurtigt, da hele hans moralske trosgrundlag fornærmes.


Copyright:
Scanbox
For nem & for blød?
Det er egentlig også først her i historien, at While We're Young bliver interessant og andet end bare et finurligt portræt af smarte 40-årige og de hipster-kække 20-årige. Ikke at det ikke er en fest at overvære sammenstødet mellem disse to grupper, men det føles lidt for nemt at få dem til at ramle ind i hinanden. Men som udgangspunkt for historien om to forskellige dokumentarister er det spændende at se hvordan denne frygtsomme Josh begynder at gro en rygrad og finde sit eget værd. Noget som alle Noah Baumbachs film faktisk handler om, og holdt man af The Squid and the Whale, Greenberg, og Frances Ha vil man også frydes over rejsen til selvindsigt i While We're Young.
 
DVD-vurdering
En håndfuld korte featuretter (korrekt kaldet "behind the scenes-vignettes") og nogle trailers udgør udgivelsens bonusmateriale. Det når ikke at blive rigtig interessant, for indslagene varer under to minutter, men de er dermed nemme at komme igennem og fine nok i deres ekstremt korte form.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Svenske Jonas Åkerlunds spillefilmsdebut er allerede optaget i Guinness Rekordbog som den film med det største antal klip. Men hvor mange er der?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google