CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Slow West

Produktionsland:
UK, New Zealand

Produktionsår:
2015

Manuskript:
John Maclean

Producere:
Iain Canning
Rachel Gardner
Conor McCaughan
Emile Sherman

Fotograf:
Robbie Ryan

Klipper:
Roland Gallois
Jon Gregory

Komponist:
Jed Kurzel

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Miracle Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
17-12-15:
Macbeth
31-10-14:
Frank
06-06-14:
12 Years a Slave
21-04-14:
The Counselor
10-04-13:
Killing Them Softly
29-07-11:
Animal Kingdom
25-07-11:
Let Me In
28-05-11:
Centurion
07-12-09:
Hunger
 


Slow West

Anmeldt af:Nadia Parbo
Genre:Western, Thriller
Varighed:84 minutter
Instruktør:John Maclean
 
Premieredato:22-10-2015
Medvirkende:Som:
Kodi Smit-McPheeJay Cavendish
Michael FassbenderSilas Selleck
Ben MendelsohnPayne

Absurditeter i det vilde vesten
 
K√¶rlighed kan v√¶re en kold k√¶lling og det kan v√¶re en n√•desl√łs sk√¶bne. I hvert fald set gennem √łjnene p√• John Maclean, der st√•r bag den n√¶sten absurde western Slow West, der beskriver det vilde vesten som et ubarmhjertigt sted, hvor netop k√¶rligheden ikke h√łrer hjemme og hvor enhver god mand hurtigt kan √¶ndre sig til en opstigende dj√¶vel.


Copyright:
Miracle Film
Nu har det vilde vesten aldrig rigtigt v√¶ret beskrevet som det mest bl√łds√łdne sted, hvor de positive energier figurerer og mennesker er fyldt med venlige intentioner. Det, der g√łr Slow West s√• anderledes er den tid, den tager til at fort√¶lle sin historier ‚Äď og is√¶r den frihed, der g√łr, at det ikke kun bliver en plotdrevet film om en dreng, der er taget til Amerika for at genfinde sin store k√¶rlighed, men en film, der beskriver Amerikas tidlige dage som en helhed. Hvad vi f√•r, er dog ikke en naturalistisk beskrivelse af tidligere tider, men derimod en absurd beskrivelse af dette land, sporadisk beboet af fredl√łse, indianere og (meget sj√¶ldent) fordragelige nybyggere, set gennem en grusom romantikers √łjne.

Som Jim Jarmusch gjorde det med Dead Man er Maclean i Slow Westmere interesseret i enkeltpersoner end en trov√¶rdig beskrivelse. Den naive dreng og den barske ensp√¶nder er omringet af besynderlige typer, der udstr√•ler et mere eller mindre fornuftsstridigt sind og er med til at bl√łdg√łre den flade, golde jord med et n√¶sten uanst√¶ndigt festfyrv√¶rkeri af d√łd, √łdel√¶ggelse og s√¶rheder.


Copyright:
Miracle Film
Disse anderledes betragtninger g√łr det dog med tiden sv√¶rt at forholde sig f√łlelsesm√¶ssigt til vores to hovedpersoner, selvom det heller ikke synes at v√¶re pointen i en film som denne, der taler til sanser, men ikke n√łdvendigvis hjerte. Ligesom at det i Dead Man ville v√¶re n√¶sten fremmedg√łrende at knibe en t√•re over hovedperson William Blakes d√łd, er det i Slow West et pludseligt skift, n√•r filmen i de afg√łrende minutter sl√•r over i en mere f√łlelsesbetonet tone end vi f√łrhen er blevet gjort vant til.

Slow West er en film, der er bestemt til en helt nichepræget smag. Det er en film, der har et menneskeligt ansigt bag alle særhederne, men som samtidig har en neurotisk personlighed, der er som bestemt til at blive betegnet som mærkelig gennem hele sin levetid. I filmverdenen hedder den slags kultfilm og det er vist også den bedste betegnelse for en særling som Slow West.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere spiller Matt Damon og Ben Afflecks to venner i Good Will Hunting?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google