CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
99 Homes

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2014

Manuskript:
Ramin Bahrani, Amir Naderi, Bahareh Azimi

Producere:
Ashok Amritraj
Ramin Bahrani
Andrew Garfield
Justin Nappi
Kevin Turen

Fotograf:
Bobby Bukowski

Klipper:
Ramin Bahrani

Komponist:
Antony Partos Matteo Zingales

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
21-08-17:
Loving
01-09-16:
Midnight Special
09-06-16:
Freeheld
02-09-14:
The Amazing Spider-Man 2
17-04-14:
The Amazing Spider-Man 2
31-03-14:
Mud
27-11-12:
Take Shelter
09-04-12:
Machine Gun Preacher
09-12-10:
Goodbye Solo
29-07-09:
Revolutionary Road
03-04-09:
Boy A
 


99 Homes

Anmeldt af:Uffe Stormgaard
Genre:Drama
Varighed:112 minutter
Instruktør:Ramin Bahrani
 
Premieredato:05-11-2015
Medvirkende:Som:
Andrew GarfieldDennis Nash
Michael ShannonRick Carver
Laura DernLynn Nash
Clancy BrownMr. Freeman

Brutal og vedkommende
 
"I f√•r to minutter til at udtage de vigtigste ting, fotos, medicin‚Ķ", s√•dan lyder ordren, n√•r ordensmagten/banken/spekulanten m.fl. uds√¶tter beboerne fra deres hjem. Brutalt, uden gran af menneskelighed, rives bogstaveligt, familier, gr√¶dende b√łrn og kvinder, ud af hjemmet ‚Äď sat p√• gaden, med kun det allern√łdvendigste, nu henvist til snavsede billige v√¶relser p√• nedk√łrte moteller ‚Äď sammen med alle de andre boligl√łse, der som resultat af den √łkonomiske krise, har mistet deres ofte overbel√•nte ejendomme.

Vi er i 2010 i Florida i USA, hvor boligmarkedet for alvor krakkede, som f√łlge af en reaktion p√• en eksorbitant prisstigning p√• fast ejendom og bankernes uansvarlige overbel√•ninger ‚Äď l√¶g dertil den stigende arbejdsl√łshed. "Den almindelige mand" kunne ikke l√¶ngere klare terminerne. De skruppell√łse ejendomsspekulanter overtog tusindevis af parcelhuse for ingen penge.
Et n√¶rbillede af den altomfattende menneskelige og √łkonomiske katastrofe, der punkterede "den amerikanske dr√łm" ‚Äď og jagede hundredtusinde af amerikanere fra deres stolthed: Villaen med den p√¶ne lille forhave, rammen om tryghed og familieliv ‚Äď mere end et statussymbol, hjemmet, en livsn√łdvendighed.


Copyright:
Scanbox
"USA redder ikke de fattige, men beskytter de rige", siger ejendomsspekulanten i filmen. Instrukt√łren Ramin Bahrani (Man Push Cart, Goodbye Solo) l√¶gger ikke fingrene i mellem i 99 Homes, hvor Dennis Nash (Andrew Garfield) er prototypen p√• middelklasse amerikaneren, der har f√•et opfyldt "dr√łmmen" ‚Äď en p√¶n villa med forhave, t√¶t p√• naboens identiske parcelhus. Sammen med sin mor og sin 9-√•rige s√łn har de skabt en ramme af boligharmoni.

Krisen ikke kun kradser ‚Äď den er en knytn√¶ve, der smadre den lille families lykke. Dennis fyres fra sit arbejde som bygningsarbejder (snydes endda for tre ugers l√łn), kommer bagud med terminerne. Med loven, bankerne og ejendomsspekulanterne bag sig, s√¶ttes familien bogstaveligt p√• gaden. Her personificeret i ejendomsmanipulatoren Rick Carver (Michael Shannon), en kynisk, gr√•dig, ubarmhjertig spekulant, gennemkorrupt (ja, han er virkelig utiltalende!) ‚Äď der samvittighedsl√łs til det yderste, udnytter "den lille mands" ulykke.


Copyright:
Scanbox
Nedgjort, desillusioneret, g√•r Dennis i dj√¶vlens sold, da spekulanten, superliberalisten Rick Carter tilbyder ham et job. Nu er det ham, der skal smide forsvarsl√łse familier p√• gaden, alt sammen under d√¶kke af at de tjener bankerne og retssystemet. En kynisme og pragmatisk inhuman spekulation i andres ulykke, alene med form√•let, der helliger midlet: Penge, penge, penge...
99 Homes er gennemsyret af gr√•dighed. Filmen er en st√¶rk og sj√¶lden voldsom anklage mod kapitalismens grimme side ‚Äď den hvor solidaritet, menneskelighed og almindelig anst√¶ndighed for l√¶ngst er lagt i bankboksen.

99 Homes er voldsom i billeder og lyd; Vi er ikke i tvivl om instrukt√łrens vrede og sociale harme. En forst√•elig anklage, der med sin brutalitet og de to arketyper af hovedpersoner sv√¶kker nuancerne, og mere g√łr filmen til et socialt l√¶restykke, end et psykologisk drama. Det g√łr ikke filmen mindre vedkommende.
Ramin Bahrani har dediceret filmen til filmkritikeren Roger Ebert, der udr√•bte ham til "Amerikas ny store instrukt√łr". Mindre kan g√łre det. 99 Homes g√•r modigt op imod den malmstr√łm af action-feel-good film, som Hollywoods marketingsafdelinger pt oversv√łmmer biograferne med. En film med samfundsengagement, mening ‚Äď og brutal realisme. Dem er der ikke for mange af.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket citat stammer ikke fra Kiss Kiss Bang Bang?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google