CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Tigger Movie

Produktionsland:
Japan/USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Jun Falkenstein

Producere:
Cheryl Abood

Fotograf:


Klipper:
Robert Fischer Jr

Komponist:
Harry Gregson-Williams

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(69 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
13-10-11:
Peter Plys - Nye eventyr i Hundredemeterskoven
10-08-05:
Peter Plys og Hafferlaffen
04-02-04:
Grislings store eventyr
13-11-02:
Skønheden og Udyret (91)
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.66:1, 16:9

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Historie, Gætteleg, Lav dit eget stamtræ, trailer til 102 Dalmatinere, Dinge-di-not spil
Tigerdyrets familiefest

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Animation, Børnefilm
Varighed:77 minutter
Instruktør:Jun Falkenstein
 
Anmeldelsesdato:21-03-2001
Medvirkende:Som:
Torben ZellerTigerdyret
Julian T. KellermannKængubarnet
John Hahn-PetersenPeter Plys
Jens Zacho BöyeNinka
Lars ThiesgaardGrislingen
Tammi ØstKængu

Vupti vuper lupti luper super duper
 
A.A. Milnes historier om Jakob og hans venner fra Hundredemeterskoven har Disney tidligere filmastiseret, men de har altid været med Peter Plys i den centrale hovedrolle. Nu er der dog kommet nye hårboller på suppen, for i denne film er det det farverige Tigerdyr, der er primus motor. En rolle, der klæder ham og hans striber ganske godt.

Tigerdyret
Tigerdyrets familie
Tigerdyret hopper og springer rundt som sædvanligt og prøver naturligvis på at overtale de andre dyr til at deltage i hopperierne, med det resultat at de ikke får tid til at samle forråd til den snarligt kommende vinter. Grislingen mangler brænde, Peter Plys mangler honning og Æslets hus får Tigerdyret også smadret - uden han dog selv er klar over det. Men sådan er det jo altid for den flyvske tiger. Kængubarnet er dog meget glad for at hoppe rundt sammen med Tigerdyret, men er ikke helt så god til springerierne, så de går til Ugle for at få et råd. For at flygte for Ugles rædselsfulde te begynder Tigerdyret at springe omkring i stuen og opdager på den måde Ugles familie og dennes stamtræ. Det inspirerer selvfølgelig Tigerdyret til at kontakte sin familie. Det kommer der dog ikke noget resultat ud af, men så får Kængubarnet en ide.

Skæg og spænding
Tigerdyrets familiefest er en herlig omgang skæg og ballade for de mindste. Er man i forvejen fan af fortællingerne, vil man ikke blive skuffet, for filmen er tro mod oplægget, og har man aldrig stiftet bekendtskab med Plys, Tigerdyret og Glislingen og alle de andre, kan man sagtens følge med i filmen alligevel. Der er inkorporeret en del spænding og drama, da Tigerdyret render væk fra vennerne i jagten på sit familietræ, og de alle må ud og finde ham, men det er ikke så slemt, og selv de mest følsomme kan sagtens klare det.

Peter Plys, Tigerdyret
Rigtige venner
Der er mange små fine moraler at finde i historien, der, midt i sange og super duper hop, handler om at sætte pris på de venner, man har omkring sig, der er villige til at gøre hvad som helst for en god ven. Selv klæde sig ud som tigere for ikke at skuffe den overgearede stribede fyr. Tigerdyret gengælder da også de varme følelser for sine venner til sidst. Han er måske en lidt tankeløs tiger engang i mellem, men han ved også hvad der virkelig tæller.

Loyal underholdning
Det er lykkes Disney at skabe en sød og charmerende lille film, loyal overfor tegningerne, historierne og figurerne, og med en solid gang gode sange. Den danske oversættelse er også helt i toppen. For en gang skyld kan der ikke sættes bare den mindste lillefinger på den oversatte udgave. Tigerdyrets familiefest er fremragende underholdning for det yngre publikum.
 
DVD-vurdering
Udgivelsen på DVD er endnu et bevis på Disneys børnevenlige, men stadig lovlig professionelle markedsføringsevne. Først de positive sider, deriblandt at valget af danske menuer ikke udelukker muligheden for at se filmen med engelsk tale og danske undertekster, hvis det er, hvad man ønsker - noget andre DVD-udgivere kunne lære af. Ekstramaterialet indeholder en trailer til 102 Dalmatinere, samt en masse underholdning møntet på de små. Der er gættelege, mulighed for at lave stamtræ, og ’Dinge-di-not’ spillet. Både gættelegen og spillet går ud på at svare rigtigt på henholdsvis tekst- og billedspørgsmål, og med filmen in mente er det meget lette opgaver for de voksne. Om børnene vil føle sig udfordret er tvivlsomt.
På plus-siden er der også mulighed for enten at læse, eller få oplæst historien om Tigerdyrets familiefest. Oplæsningen får dog aldrig en flydende rytme, fordi man selv skal skifte side rigtig mange gange, men der tales klart, tydeligt og pænt dansk. Men hele pakken bærer alligevel præg af at være en lidt for glat produktion uden de store følelser bag, og at være tvunget til at se trailere til tre-fire nye film, førend menuerne overhovedet kan aktiveres er mildt sagt irriterende. DVD’en byder på børneunderholdning i den lette genre, men rutinepræget i udførelsen er tydeligt.


Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jon grantersen
26-1-2009 22:39
mig se tigerdyret nuuuuuuuuuuu. pivbiiiiiiiie fra mit røvhul
prut


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken italiensk skuespillerinde medvirker i blandt andet Matrix-filmene og Tears of the Sun?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google