CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ted 2

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Seth MacFarlane, Alec Sulkin, Wellesley Wild

Producere:
Jason Clark [I]
John Jacobs
Seth MacFarlane
Scott Stuber

Fotograf:
Michael Barrett

Klipper:
Jeff Freeman

Komponist:
Walter Murphy

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
22-06-15:
The Gambler
20-10-14:
A Million Ways to Die in the West
30-06-14:
Lone Survivor
14-01-14:
Pain & Gain
09-01-13:
Ted
17-08-10:
Date Night
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.40:1

Lyd:
DTS-HD

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, fraklip, featuretter
Ted 2

Anmeldt af:Morten Møller Bertelsen
Genre:Komedie
Varighed:115 minutter
Instruktør:Seth MacFarlane
 
Anmeldelsesdato:04-12-2015
Medvirkende:Som:
Mark WahlbergJohn
Seth MacFarlaneTeds stemme
Amanda SeyfriedSamantha
Jessica BarthTami-Lynn
Giovanni RibisiDonny
Morgan FreemanPatrick Meighan

Smid bamsen på loftet
 
Seth MacFarlane, der både har skrevet, instrueret og lagt stemme til titelkarakteren, lægger ikke fingrene imellem: Ted 2 er lavet for pengenes skyld. Det er på mange måder en forfriskende ærlig udmelding, som man godt kunne savne at høre noget oftere. Men det er omvendt heller ikke en kommentar, der får forventninger i vejret. For hvis vi skal være helt ærlige, så er det nok næppe de store kraftanstrengelser, der skal til for at gøre den anden film i serien om den levende teddybjørn til en økonomisk succes.


Copyright:
UIP
I Ted 2 har den forvoksede drengrøv John Bennett (Mark Wahlberg) droppet forhåbningerne om at blive voksen. Faktisk er Mila Kunis, der spillede Johns bedre halvdel i den første film, ikke engang ikke med i denne omgang. Ægteskabet holdt ikke, får vi at vide i forbifarten. I stedet er fokusset på noget så absurd som en retssag, hvori Ted skal bevise, at han er en person og ikke privat ejendom.
Plottet er, naturligvis, ikke så seriøst, som det lyder, og både retssagen og den lange rejse forinden er fyldt med humoristiske overspringshandlinger, præcis som man kender det fra MacFarlanes tv-serie Family Guy. Netop de mange indslag, der fjerner fokusset fra hovedhistorien, er på én og samme tid filmens helt store styrke og svaghed. For selvom filmens absolutte højdepunkter skal findes blandt de mange sidespring, så er overspringshandlingerne også med til at ligegyldiggøre plottet.

Ted 2 er dog først og fremmest en komedie. Så hvis humoren ellers sidder i skabet, er den tynde historie let at tilgive. Men det gør den ikke. Stort set hver joke, der kommer ud af den rapkæftede bamses mund, falder til jorden med et brag. Leveringen er forceret og joksene, der oftest omhandler pik og patter, er så usofistikerede, at man skulle tro, de var skrevet af en gruppe pubertære teenagedrenge.
Det er dog ikke, fordi filmen er uden lyspunkter. MacFarlane er nemlig eminent til at iscenesætte situationer så vanvittige og uventede, at det er svært ikke at trække på smilebåndet. Blandt de bedste er en scene, hvor John og Ted, til tonerne af Jurassic Park-soundtracket, får øje på en hampplantage. Her bliver den barnlige begejstring for de euforiserende planter på morsom vis sidestillet med Dr. Grants fascination for dinosaurer i Steven Spielbergs 90’er-hit.


Copyright:
UIP
Selvom den har sine øjeblikke, så skal man være stor fan af den første film for at finde Ted 2 seværdig. Det ses i hvert fald på kvaliteten af både plot og jokes, at Seth MacFarlane har lavet denne efterfølger for pengenes skyld. Det er derfor tid til at gøre, hvad Family Guy-skaberen burde have gjort for længe siden. Teddybjørnen Ted bør gemmes væk på loftet. Helst meget langt væk.
 
DVD-vurdering
Seth MacFarlane og hans medforfattere Alec Sulkin og Wellesley Wild samt Jessica Barth (der spiller Tami-Lynn) har indtalt et hyggeligt kommentarspor, hvor de sludrer om en del insider-historier. Vi får dog en del brugbart information ud af deres samtale, så frygt ikke. Ekstramaterialet er værd at bruge ekstra tid på.

Udover syv slettede scener og små tre minutters fraklip finder man også fem featurette-menupunkter på blu-ray’en (og lidt færre på dvd-udgivelsen).
De er overskuelige i længden og dækker alt fra åbningsscenens dansenummer over filmens forskellige cameos og til Comic Con-scenen mod slutningen. Man får gennem disse korte kig bag kameraet et udmærket indtryk af hvordan filmen blev lavet og samtidig er de vældig underholdende. Solid bonuspakke!


Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor foregår Once Upon a Time in Mexico?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google