CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Good Dinosaur

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Meg LeFauve, Erik Benson, Kelsey Mann, Bob Peterson, Peter Sohn

Producere:
Denise Ream

Fotograf:


Klipper:
Stephen Schaffer

Komponist:
Jeff Danna
Mychael Danna

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 4 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
25-12-12:
Find Nemo 3D
02-10-09:
Op
15-02-08:
Ratatouille
 


Den gode dinosaur

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Animation, Adventure
Varighed:93 minutter
Instruktør:Peter Sohn
 
Premieredato:07-01-2016
Medvirkende:Som:
Lucas Lomholt Eriksendk.st: Arlo
Michael Hasselflugdk.st: far
Sofie Gråbøldk.st: mor
Dick Kaysødk.st: Bruno
Lise Baastrupdk.st: Randi
Magnus Millangdk.st: Mads

Fej & sej og vildt hurlumhej
 
Det kan ikke være sjovt at skulle efterfølge Inderst inde – Pixars seneste film og gigantiske publikums- og indtjeningssucces – så kort tid efter dens premiere. Men det er bare ærgerligt for Den gode dinosaur. Nogen skulle jo være efterfølgeren og heldigvis er Den gode dinosaur også så radikal anderledes, at man på ingen måde kan forveksle de to film.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Klassisk fortælling i innovativ ramme
Den gode dinosaur er nemlig en traditionel fortælling om en lille gut, der skal lære at overkomme sin frygt. Han er bange for alt og alle og tilmed blevet separeret fra sin familie og derfor helt alene i en meget stor verden. Hvordan skal det mon gå. Trods denne klassiske skabelon bryder Pixar selvfølgelig reglerne en hel del. Første led i kæden af disse charmerende brud, er en lettere omskrivning af Jordens udvikling. Med præmissen, ’hvad nu hvis dinosaurerne aldrig var blevet udryddet grundet asteroidenedfald?’. Åbningsscenen i Den gode dinosaur ser nemlig en kæmpe meteor fare forbi Jorden og nogle millioner år senere starter vores historie så.

Høneangst og palle
Vi begynder hos en kærlig nybyggerfamilie med egen gård og tre små børn: Lillebror Arlo kan ikke helt så meget som storebror og -søster, så det er hans job at fodre hønsene. De skræmmer ham (dagligt), og inden vi er mange minutter inde i filmen, er Arlo på vandring med farmand, der prøver at opmuntre og opruste ham. Men et slemt uvejr og en voldsom flod river far med sig, og pludselig er lillemanden helt alene. Heldigvis er han kun alene i ganske kort tid, for det lille krapyl, der har været i familiens foderlager, og som Arlos far har forsøgt at få Arlo til fange, er lige i nærheden. Den lille bandit viser sig naturligvis er være super sød og ganske hjælpsom. Han frygter intet. En god ven at have med sig, mens man forsøger at finde vej hjem.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Vestens skrappe drenge
Synes man dette lyder for fromt og pænt, for ikke at sige forudsigeligt, og slet ikke så kreativt som Pixars tidligere film, så bare rolig. Finessen ved Den gode dinosaur er nemlig hvordan de har byttet rundt på de klassiske animationsmønstre med gæve drenge og friske sidekicks. Her er vores talende hovedperson en apatosaurus (planteæder med hans hals og lang hale) og hans vilde og tjenstvillige makker er et menneskebarn med pjusket hår og store grønne øjne. Og for at gøre løjerne endnu mere tossede har den debuterende Pixar-mand Peter Sohn (der dog har været story artist og animator på fx Ratatouille, De utrolige og Find Nemo) og hans manuskripthold (inklusive Bob Peterson) valgt at bruge en western-skabelon til fortællingen. Højdepunktet er klart Arlo & Tots møde med nogle seje cowboys og deres kæmpe flok langhorns-bøfler. De tre cowboys er T-Rex’er. Genialt.

Flot naturfilm – med vanvittige friheder
Trods solide portioner spænding flettet ind i drengenes vandring tilbage mod Arlos familie, og vores to sympatiske hovedpersoner samt et væld af sjove bifigurer, føles Den gode dinosaur ikke så overrumplende som Pixars tidligere værker. Det vanvittige udgangspunkt, ombytningen af rollerne og western-modellen er ret fantastiske, men der er relativt lidt dialog (den tobenede kan ikke tale, men er dog svært empatisk), ufatteligt mange og super flotte naturbilleder, så føles det animerede eventyr mere som et syret National Geographic-program. Men holder man af natur-film og nuttede dyrebørn, så bliver det ikke mere ømt, og så må man faktisk gerne smide en stjerne oveni karakteren.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
cheap Final Fantasy XIV Gil for sale
4-6-2017 00:58
Be good!
cheap Final Fantasy XIV Gil for sale http://www.guildwars2powerleveling.net/final-fantasy-xiv-two-modes-and-the-release-date-of-stormblood/


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Dobbeltspil18/1
Downsizing18/1
Fra balkonen18/1
Wonderstruck18/1
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket mærke og farve havde James Caans bil i Misery?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google