CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
No Escape

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
John Erick Dowdle, Drew Dowdle

Producere:
Drew Dowdle
David Lancaster
Michel Litvak

Fotograf:
Léo Hinstin

Klipper:
Elliot Greenberg

Komponist:
Marco Beltrami
Buck Sanders

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Midget Entertainment

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
19-01-15:
Begravet i fortiden
25-11-13:
The Internship
24-01-12:
Midnight in Paris
29-10-10:
Remember Me
26-08-09:
Marley and Me
19-06-07:
Nat på museet
27-08-02:
Behind Enemy Lines
22-05-01:
GoldenEye
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
No Escape

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Thriller
Varighed:99 minutter
Instruktør:John Erick Dowdle
 
Anmeldelsesdato:25-01-2016
Medvirkende:Som:
Lake BellAnnie Dwyer
Pierce BrosnanHammond
Owen WilsonJack Dwyer
Sahajak BoonthanakitKenny Rogers

Barbarernes oprør
 
Owen Wilson som actionstjerne. Den havde man ikke lige set komme, men han gør det faktisk helt hæderligt som familiefaderen, der mere af nød end af egentlig eventyrlyst er i gang med at flytte hele sin familie til et unavngivet asiatisk land, hvor han skal arbejde for en amerikansk koncern, som assisterer landet med at optimere vandudvinding. Det lyder uegennyttigt, men er et semi-imperialistisk overgreb i kapitalismens navn, som vi hurtigt lærer.


Copyright:
UIP
For familien har ikke befundet sig mange minutter på asiatisk jord, før det hele ramler. Et kup foranstaltet af bestialske oprørere slår ikke bare de eksisterende magthavere ihjel, men udser sig også samtlige vesterlændinge i landet som legitime mål – og de skal helst dø for enden af en af de mangfoldige macheter i en blodrus, som vist hører historiebøgerne til. Det eneste, det handler om er derfor overlevelse i en verden, hvor der ikke findes udveje eller lette løsninger.

Actionfilmen i 80’er-klæder har fået en genoplivning de seneste par år, hvor der blev sat fokus på en determineret helt, som skal redde dagen og gerne også sin familie fra en entydig ond og brutal fjende. Liam Neeson har fået en karriere-revival med Taken-filmene, som var genoplivningen i sin reneste form. Det tjener No Escape til ære, at Owen Wilson ikke sættes i scene som hemmelig agent med hele værktøjskassen af overlevelsestricks ved hånden. Han er en helt almindelig ingeniør, der bliver nødt til at holde hovedet koldt midt i blodsudgydelserne og på bedste vis sikre sin familie. Det er en velkommen tilgang til begivenhederne i en historie, der også går beundringsværdigt direkte til bords. Vi er ikke mange minutter inde, før den første blodsdråbe bliver luftet – og rulleteksterne kører nærmest simultant med mareridtets kulmination. Ikke et minut spildes på baggrundshistorie eller andre pjatterier.


Copyright:
UIP
Til gengæld kunne man godt ønske sig, at No Escape havde fundet en mere inspireret trussel. Godt nok er det også et greb tilbage i actiongenrens bagkatalog at opfinde et fiktivt land, når man ikke har modet til at pådutte et eksisterende regime de uhyrligheder, man har varmet op til i manuskriptet, men omvendt ender brutaliteten med at stå hen som en løs påstand. Der er meget kort til en tolkning, hvor alt asiatisk med røde tørklæder på er en trussel mod vestlige liv – og at civilisation er en tynd fernis over befolkningens lurende fuldblodsbarbari. Altså cirka samme nuanceringsgrad på fremmede kulturer, som i kolonitiden. Og der hvor filmen knækker er, da den prøver at få os til også at forstå deres motiver for at jage vestlige interesser ud af "landet som ingen børn kender... for det eksisterer ikke". For er det ikke også lidt det vestlige kapitalinteressers egen skyld, når de på den måde invaderer og besætter fremmede lande med moderne teknologi? Holder de ikke bare lokalbefolkningen som slaver?

No Escape knækker, når den både demonstrerer uhørt brutalitet i skildringen af oprørsstyrkerne for at skabe en så umiddelbar og indiskutabel trussel mod vores kernefamilie som muligt – og samtidig prøver at lade os forstå, at de vestlige ofre måske nok fik som fortjent, fordi var en del af en civil, kapitalistisk invasionsstyrke. Vi kan ikke have sympati begge veje rundt, når fremstillingen er så forsimplet som den er. Pierce Brosnan gør ellers sit bedste i en birolle for at være ham, der introducerer den anden dimension i filmen – men det fungerer ikke. Den klassiske actionfilm har det bedst med at være sort/hvid i sine fjendebilleder – og ellers skal den være langt mere sofistikeret og raffineret end No Escape lykkes med at være. Og det går ud over en ellers ganske effektivt afviklet og sine steder regulært spændende thriller.
 
DVD-vurdering
Der er blot vedlagt et par trailers på udgivelsen, ellers intet ekstra.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
POE xbox currency
13-1-2018 11:10
How do you work here ?
POE xbox currency http://therealphilanthropist.com/community/u4fifa/blog/path-of-a-lot-of-builds-could-use-shaa-lot-of-builds-could-use-shaper-helme/

U4gm POE currency
12-1-2018 00:01
I let myself become a fool .
U4gm POE currency http://virtuosoarts.com/profiles/blogs/finds-its-way-to-xbox-one-in-path-of-exile


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespillerinde har ikke spillet en blind kvinde?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google