CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Deadpool

Produktionsland:
USA, Canada

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Rhett Reese, Paul Wernick

Producere:
Simon Kinberg
Ryan Reynolds
Lauren Shuler Donner

Fotograf:
Ken Seng

Klipper:
Julian Clarke

Komponist:
Junkie XL

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Fox Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
16-05-18:
Deadpool 2
20-06-12:
Safe House
13-12-11:
Green Lantern
16-02-11:
Buried
13-10-09:
X-Men Origins: Wolverine
23-10-08:
The Nines
26-06-07:
Smokin' Aces
24-05-05:
Blade - Trinity
 


Deadpool

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:106 minutter
Instruktør:Tim Miller
 
Premieredato:11-02-2016
Medvirkende:Som:
Ryan ReynoldsWade Wilson/ Deadpool
Morena BaccarinVanessa
T.J. MillerWeasel
Ed SkreinAjax
Gina CaranoAngel
Brianna HildebrandNegasonic Teenage Warhead
Se komplet creditliste her

XXX-Man i r√łdt
 
Meget kan man beskylde den efterh√•nden omfattende X-Men-serie for, men outreret og st√łdende har man aldrig rigtig kunne beskylde den for at v√¶re. Universet rummer dog potentialet, for ude i periferien finder vi Deadpool, klassens uartige dreng, som hidtil kun har stukket hovedet kort frem i den ellers noget skuffende X-Men Origins: Wolverine. Der blev han spillet af Ryan Reynolds, og uden at potentialet overhovedet blev forl√łst, s√• anede man, at det rapk√¶ftede og respektl√łse r√łdkl√¶dte medlem af holdet kunne noget andet end de andre mutanter.


Copyright:
Fox Film
Det potentiale forl√łses nu med en origin-historie, der bevidst dyrker og perfektionerer sin jagt efter h√łjest t√¶nkelige censurstempel og generelt k√¶mper en konstant kamp for at f√• os til at grine af lige dele forargelse og forbl√łffelse. Stilen er lagt fra √•bningssekvensen, hvor de medvirkende pr√¶senteres i nedladende stereotyper og den forts√¶tter med Deadpools konstante kommentarer direkte til os i publikum og en gennemf√łrt selvbevidst tone, der form√•r b√•de at v√¶re en X-Men-film og samtidig joke med om det er Stewart eller McAvoy, der er Professor X, for "tidslinjerne er jo efterh√•nden s√• forvirrende".

Vi befinder os flere gange n√¶sten ude i spoof-genrens regell√łse gr√¶nseland, men hver gang komedien har f√•et lidt plads, s√• sl√•r Deadpool tilbage i den brutalt alvorlige afdeling med den oprindelseshistorie, der blandt andet rummer en grum henrettelse efter at Deadpools menneskelige form, lejemorderen Wade Wilson, f√•r konstateret kr√¶ft og lader sig indskrive til et eksperiment, der ender med at give ham overnaturlige kr√¶fter. Eksperimentet ledes af en l√¶getype med navnet Ajax, som har skumle hensigter ‚Äď og han bliver hovedfjenden i fort√¶llingen, for bivirkningerne i den alternative kr√¶ftbehandling er en kraftig mutation i huden, som forvandler Ryan Reynolds til Ryan Reynolds i superheltedragt. Deadpool mener, at Ajax kan kurere mutationen ‚Äď og Ajax vil egentlig helst bare have Deadpool dr√¶bt, s√• han ikke udg√łr et h√¶vngerrigt problem.


Copyright:
Fox Film
Der er med andre ord ikke nogen st√łrre verdensomsp√¶ndende redningsplan p√• spil, som det ses i flere andre superheltefilm. Deadpool er p√• h√¶vntogt, et lille personligt og snasket et af slagsen, og han minder i den henseende mere om The Punisher end X-Men-holdets mere uegennyttige typer. Forskellen til den dystre Punisher er dog humoren ‚Äď og den forskel er monumental.

Deadpool f√•r et fantastisk udbytte af Reynolds‚Äô komiske timing og bidende sarkasme. Man fornemmer, hvordan han og Deadpool er som skabt til hinanden, og filmen ender som et langt oneman-show, der er h√¶derligt og j√¶vnt hen underholdende som selvst√¶ndig film, men som i perioder er t√•retrillende morsomt som Reynolds-show. Der er helt sikkert for store udsving i tonefaldet, n√•r vi g√•r fra flabet komik til kr√¶ftkrise og brudte relationer, men man tilgiver Deadpool meget, fordi den s√• ofte er s√• sjov, som den er. Blodig, brutal, sarkastisk og helt uden skyggen af anst√¶ndige gr√¶nser ‚Äď og et forfriskende spark til en genre, der ellers ofte balancerer p√• kanten af det selvh√łjtidelige.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Leslie-Ann Warren spiller super-dulle i hvilken berømt Blake Edwards-film?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google