CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Secret in Their Eyes

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2015

Manuskript:
Billy Ray

Producere:
Matt Jackson
Mark Johnson

Fotograf:
Daniel Moder

Klipper:
Jim Page

Komponist:
Emilio Kauderer

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
05-03-14:
Captain Phillips
30-10-07:
Bedrag
22-02-06:
Flightplan
17-06-05:
Suspect Zero
17-05-04:
Shattered Glass
 


Secret in Their Eyes

Anmeldt af:Nadia Parbo
Genre:Thriller
Varighed:111 minutter
Instruktør:Billy Ray
 
Premieredato:31-03-2016
Medvirkende:Som:
Chiwetel EjioforRay Kasten
Nicole KidmanClaire Sloane
Julia RobertsJessica Cobb
Dean NorrisBumpy Willis
Alfred MolinaMartin Morales
Michael KellyReg Siefert

Hævn, besættelse og et træk på skulderen
 
H√¶vn og bes√¶ttelse er de to elementer i √ėjnenes hemmelighed, som den ikke kan leve uden. De er st√¶rke temaer, der s√¶tter sig fint i enhver film (det er sv√¶rt ikke at blive revet med af ulykkelige mennesker med h√¶vn p√• hjernen) og er bestemt ikke problemet i √ėjnenes hemmelighed. D√©t er tv√¶rtimod, at bes√¶ttelsen bliver hos filmens persongalleri og ikke dem bag kameraet, hvorfor filmen endelig kommer til at virke som en smule stereotyp.


Copyright:
Scanbox
Ray Kasten er en agent i FBI, der en dag er på en rutineopgave, der ender i en personlig tragedie for ham og hans kollega, Jessica, da det er hendes datter, der er offeret. De finder den skyldige, men straffer ham aldrig og han forsvinder som dug for solen. Dette bliver en besættelse for Ray, der tretten år senere vender tilbage til jobbet efter at have forledt sin post efter tragedien. Han har fundet gerningsmanden igen og denne gang må det ikke gå galt.

√ėjnenes hemmelighed har et manuskript, der baserer sig p√• ledetr√•de i hver enkelt s√¶tning. Intet skal g√• forbi n√¶sen og det g√łr det heller ikke, for selvom filmen i sine sidste minutter gennemg√•r det endelige twist for os, beh√łves det bestemt ikke i en film, der ikke er ude p√• at skabe personligheder, men derimod personer drevet af manuskriptforfatterens plot. Netop derfor er det sv√¶rt at f√łle deres tvivl, deres √•relange sorg og skyldf√łlelse. Det er nemt at registrere disse ting, men f√łle dem kommer vi aldrig til, for √ėjnenes hemmelighed g√•r langt mere struktureret til v√¶rks i sin udvikling.


Copyright:
Scanbox
Det er n√¶rbillederne, der virker bedst i √ėjnenes hemmelighed. N√•r Ray ser sin kollegas afd√łde datter i en container, n√•r hun f√•r det at vide. N√•r den fulde sandhed endelig g√•r op for Ray. N√•r statsadvokaten Claire skal tr√¶ffe et af sit livs vigtigste valg. Det er disse scener, der virker st√¶rkest, fordi det er disse scener, hvor menneskene kommer frem fra overfladen uden tanke p√• plotudvikling, som ellers tynger manuskriptet. I en af sine tidligere film, Shattered Glass, viste instrukt√łr Billy Ray, at han sagtens kunne skabe en plotdrivende film, der viste et √łdelagt menneske bag facaden. Det ville have passet √ėjnenes hemmelighed, hvis han havde brugt lidt mere af dette talent.

Til sidst kan det hele godt derfor virke en smule karakterl√łst og rutinem√¶ssigt. Der er ingen tvivl om, at √ėjnenes hemmelighed er en intelligent film, hvis oprindelige argentinske film sikkert havde en masse p√• hjerte. Men hjertet er v√¶k nu og i stedet har vi her en poleret film, der ganske vist er godt fortalt, men som mangler sit bankende, vrede, sorgfyldte hjerte.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Silence of the Lambs var oprindelig tænkt som Gene Hackmans instruktørdebut med Michelle Pfeiffer i rollen som Clarice Starling ‚Äď hvem var det, der i stedet tog instruktørkasketten på?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google