Star Trek Beyond er den tredje film i reboot-serien af den voldsomt populære science-fiction tv-serie Star Trek. Den første film i serien, som kort og godt hed Star Trek, var en underholdende omgang rumsmadder, der gav os indblik i, hvordan instruktøren J.J. Abrams havde valgt at forme det Star Trek-univers, som fans over hele kloden tilbedte. Resultatet fungerede, og det lykkedes endda for filmens efterfølger, Star Trek Into Darkness, at bevare den høje underholdningsværdi og dermed bevise, at dette var en franchise, der var klar til at blomstre.
 | Copyright: UIP | I Star Trek Beyond er Kirk & co. nået til det tredje år af deres femårige udforskningsekspedition. Omstændigheder fører til, at de strander på en fremmed planet, da de angribes af den onde Krall, spillet af en meget sminket Idris Elba, som med sin hær af "bier" flænser skroget på deres fartøj, USS Enterprise, og tvinger dem til at styrtlande. Kirk (Chris Pine), Spock (Zachary Quinto), Bones (Karl Urban), Scotty (Simon Pegg, der er medforfatter på filmen) og Chekov (den tragisk afdøde Anton Yelchin i en af sine sidste roller) må herfra, som de eneste ikke-tilfangetagne fra Enterprise, finde en måde at slippe væk på, samtidigt med at Kralls invasion skal stoppes. Det er ikke fordi, at man blæses omkuld af nytænkningen i plottet, og ikke overraskende er det også filmens andet akt, hvor det spredte hold spankulerer rundt på den fremmede planet, der er den absolut mest kedelige. Der er intet gjort for at få planeten til at virke ny og spændende, men derimod fremstår alting som kedelige stenlandskaber med afvekslende skov og krat. Dette er dog også det markant mest negative, som kan udpeges ved Star Trek Beyond, og selvom det kan lyde omfattende, så skader det ikke helheden.
 | Copyright: UIP | For Star Trek Beyond formår ellers i filmens øvrige dele at fange den udforskningsånd, der gør at ens nysgerrighed bliver pirret, og man aldrig føler sig sikker på, hvad vi støder på som det næste. Man holder af holdet og skibet, og lige fra start af er man fanget og med på rejsen. At de så ender på en dødssyg klippe i andet akt, er hvad det er, for det ændrer ikke på, at filmens første- og især tredje akt, er enormt underholdende. Beastie Boys gør bl.a. comeback på lydsiden i et brag af et rumslag, der virkelig vælter en ned af stolen på den absolut mest positive måde.
J.J. Abrams har denne gang givet roret til Justin Lin, som vi kender som instruktøren på størstedelen af Fast & Furious-serien, og det er ikke et skift der mærkes: Produktionsværdien er stadig i top, og action sekvenserne er skruet fænomenalt sammen. Det er dog uden tvivl holdet bag de visuelle effekter, som skal have den største ros for måden, hvorpå de har fået skibene og byerne til at se så overdådigt storslåede ud. Slåskampene er ret klodset koreograferet, men det er ikke noget, der generer voldsomt. Alt i alt kan det nyeste rumeventyr med Kirk & co. varmt anbefales, og hvis man var fan af de forrige film i reboot-serien, er der ingen tvivl om, at man også skal have denne med.
|