CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Jason Bourne

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Paul Greengrass, Christopher Rouse

Producere:
Matt Damon
Gregory Goodman
Paul Greengrass
Frank Marshall
Jeffery M. Weiner

Fotograf:
Barry Ackroyd

Klipper:
Christopher Rouse

Komponist:
David Buckley
John Powell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
05-03-14:
Captain Phillips
07-03-08:
No Country for Old Men
03-01-08:
The Bourne Ultimatum
14-12-06:
Bloody Sunday
23-02-05:
Bourne-duellen
06-10-04:
The Bourne Identity Explosive Edition
19-03-03:
Manden uden navn
01-10-02:
Kapring på åbent hav
27-02-01:
Natural Born Killers
 


Jason Bourne

Anmeldt af:Christian Rising Matthiasen
Genre:Action, Thriller
Varighed:123 minutter
Instruktør:Paul Greengrass
 
Premieredato:28-07-2016
Medvirkende:Som:
Matt DamonJason Bourne
Tommy Lee JonesCIA Dir. Robert Dewey
Alicia VikanderHeather Lee
Vincent CasselAsset
Julia StilesNicky Parsons
Riz AhmedAaron Kalloor
Se komplet creditliste her

En skuffende og flad efterf√łlger til den succesfulde trilogi
 
Det er nu snart 10 √•r siden, at vi fik afslutningen p√• den actionm√¶ttede Bourne-trilogi, som var baseret p√• en r√¶kke noveller af sp√¶ndingsforfatteren Robert Ludlum. I mellemtiden har der v√¶ret den udm√¶rkede The Bourne Legacy, der udvidede universet med et plot, som skulle forestille delvist at forl√łbe sidel√łbende med The Bourne Ultimatum. Jason Bourne er dog den f√łrste reelle opf√łlger p√• den afsluttede trilogi, der dermed tilslutter sig den markante tilstr√łmning af efterf√łlgere, reboots og remakes, som vi har set de sidste par √•r.


Copyright:
UIP
Det er derfor ogs√• sv√¶rt ikke at v√¶re en kende skeptisk, n√•r en film som Jason Bourne pludselig dukker op for at f√łlge op p√• en historie, der for l√¶ngst er afsluttet og f√¶rdig. Der skal i hvert fald v√¶re en pokkers god id√© bag, hvilket desv√¶rre ikke er tilf√¶ldet med Jason Bourne. Det papirtynde plot kan opsummeres meget gelinde: Jason Bourne (Matt Damon) kontaktes af Nicky (Julia Stiles), som har hacket sig frem til informationer, der indikerer, at Bourne blev lokket ind i Treadstone-programmet under falske foruds√¶tninger. Bourne skal nu afklare mysteriet, samtidigt med at han skal styre udenom CIA, der konstant fors√łger at lokke ham i f√¶lder undervejs.

Til dem som ikke kan huske det, s√• er Treadstone det CIA-program, som gjorde Bourne til den koldblodige dr√¶bermaskine, som vi kender fra trilogien. Det Jason Bourne fors√łger, er at grave i Bourne's forhistorie for at afklare, hvad der skete dengang han tilmeldte sig, og dette er ganske enkelt et for tyndt grundlag til en to timers lang historie, der f√łles afklaret lige fra start af. Det har instrukt√łren og manuskriptforfatteren Paul Greengrass og hans medforfatter Christopher Rouse muligvis v√¶ret klar over i det, at det er den tilf√łjede sidehistorie, der viser sig som v√¶rende den mest interessante.

Her opst√•r der konflikt mellem CIA-direkt√łren Robert Dewey (Tommy Lee Jones) og it-milliard√¶ren Aaron Kalloor, da Bourne stj√¶ler fortrolige data omkring deres samarbejde, der ud fra den sparsomme beskrivelse som gives i filmen, svarer til et samarbejde mellem Facebook og NSA. Det er dog som sagt en sidehistorie, og derfor graves der heller ikke voldsomt i den. Tiden bliver i stedet for brugt p√• enormt lange actionsekvenser, der muligvis vil kunne tilfredsstille det publikum, som blot tr√¶nger til at se Bourne sl√• om sig og lave fede biljagter. Disse sekvenser skaber dog en s√• minimal plotfremskridning, som man kan forestille sig, og ender derfor oftest med at f√łles langtrukne og gentagede.


Copyright:
UIP
Derudover er Alicia Vikander (Ex Machina) p√• rollelisten, som den ikke s√¶rligt overbevisende CIA-hacker Heather Lee. Skuespilm√¶ssigt g√łr hun det s√• godt, som man kan forvente, men hele hacking-aspektet virker ekstremt d√•rligt researchet og til tider en kende ufrivilligt komisk. Generelt portr√¶tteres CIA meget overfladisk og uinteressant. Tommy Lee Jones' Dewey, som fungerer som filmens prim√¶re skurk, anklages for at v√¶re for gammeldags i sine metoder af den unge Heather Lee. Dette kendetegner uironisk ogs√• filmens karakterer, der alle sammen virker lidt for karikerede til at v√¶kke ens medmenneskelige interesse.

Overordnet set, leverer Jason Bourne i bedste fald en middelm√•dig omgang smadder med den samme slags h√•rdtsl√•ende sl√•skampe og hurtige biljagter, som var med til at g√łre den oprindelige trilogi s√• popul√¶r. Modsat den oprindelige trilogi, er der til geng√¶ld heller ikke andet at komme efter, s√• hvis det eneste man s√łger, er en j√¶vnt underholdende t√łmmerm√¶ndsfilm, kan man sikkert godt f√• en god aftens underholdning ud af Bourne's nyeste strabadser.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Neruda25/12
En frygtelig kvinde25/12
Wonder Wheel25/12
Brad's Status14/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken Spike Lee-film har John Turturro ikke været med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google