CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Jungle Book

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Justin Marks

Producere:
Jon Favreau
Brigham Taylor

Fotograf:
Bill Pope

Klipper:
Mark Livolsi

Komponist:
John Debney

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Universal/Sony Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.


Læs også...
I temaet Oscar 2017:
 
Oscar-vinderne 2017
La La Land
20th Century Women
Lion
Moonlight
Vaiana
Hidden Figures
Oscar-nomineringerne 2017
Manchester by the Sea
Jackie
Nocturnal Animals
Rogue One: A Star Wars Story
Captain Fantastic
Hell or High Water
Arrival
Min far Toni Erdmann
Fantastiske skabninger... og hvor de findes
Hacksaw Ridge
Deepwater Horizon
Florence
Zootropolis
En mand der hedder Ove
Under sandet

DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
DTS-HD 7.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, 3 featuretter, trailer
Junglebogen

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Adventure, Familiefilm
Varighed:106 minutter
Instruktør:Jon Favreau
 
Anmeldelsesdato:12-09-2016
Medvirkende:Som:
Neel SethiMowgli
Bill Murrayst: Baloo
Ben Kingsleyst: Bagheera
Idris Elbast: Shere Khan
Lupita Nyong'ost: Raksha
Scarlett Johanssonst: Kaa
Se komplet creditliste her

Liv i junglen
 
En af Disneys mest kendte og bredt elskede tegnefilm er den jazzede Junglebogen fra 1967, hvor menneskebarnet Mowgli voksede op blandt ulve, men måtte finde nye venner i forsøget på at overleve den onde tiger Shere Khan. Disney-koncernen er i disse år i gang med en større genindspilningsrunde, hvor klassiske tegnefilm bliver omsat til live action – altså klassiske film med rigtige skuespillere i rollerne. Det er genbrug, men trods alt mere interessant genbrug end den strøm af halvbagte fortsættelser til de store klassikere, som har været drømmefabrikkens strategi de sidste mange år. Faktisk har Junglebogen fået en live action-overhaling for 22 år siden, hvor man brugte trænede dyr omkring Jason Lees Mowgli, men denne udgave har sat ambitionsniveauet endnu højere.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Efter Maleficient, som genfortolkede Snehvide-fortællingen, og Kenneth Branaghs Cinderella, som – nå, ja – genindspillede Askepot i traditionelle klæder, så er det nu altmuligmanden Jon Favreau, som tager livgreb med få Junglebogens jungle og mangfoldige dyreliv gjort levende. Det bliver på Dr. Doolittle-modellen, hvor dyrene er dygtigt animeret, så de også kan tale så livagtigt, som noget så kunstigt nu engang kan blive. Filmen er i flot 3D og allerede fra første øjeblik indstillet på at imponere og underholde med store billeder og et højt, actionpræget tempo.

Overordnet set fungerer denne genindspilning godt som et kulørt eventyr med fuld fart over feltet og nogle oprigtigt skræmmende scener undervejs, ikke mindst med Shere Khan, som nok skal kunne sætte mareridt i hovederne på de yngste gæster. Man skal nemlig være opmærksom på, at Disney modigt nok er gået efter en mørkere tone med et klarere fundament i Rudyard Kiplings oprindelige bøger. Selvfølgelig ser vi ikke direkte drab mellem dyrene – det er trods alt stadig en film for store børn – men dyr dør og drenge er truet på livet, og Khan og den forføreriske slange Kaas er skræmmende realiseret.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Handlingen er strukturelt den samme, men med mange afstikkere og nye vinkler på det kendte forlæg. Sangene er stort set skåret ud, men helt slippe de klassiske jazz-toner fra tegnefilmen kan man ikke bære, så vi får både hittet ”The Bare Necessities” og King Louies ”I Wanna Be Like You” i tilpassede udgaver. Det giver en sær familiær følelse, men tilføjer reelt ikke den ellers ganske velfungerende live action-version nogen merværdi.

Junglebogen lykkedes bedst, når den skildrer filmens kulørte og altid imponerende flotte univers. Der er næsten en overjordisk Avatar-stemning over de flotteste scener – og man må blot konstatere, at man kan meget med en computer. Den unge dreng, der som eneste levende væsen, spiller hovedrollen som Mowgli formilder med varierende held figurens ubændige trang til eventyr. Sine steder fint og optimistisk, andre gange noget stift, mens filmens egentlig attraktioner vimser rundt om ham.

De mange animerede dyr fører næsten filmen tilbage til dens tegnefilmsbaggrund, blot i et moderne snit, hvor Walt Disneys mange håndtegnere er udskiftet af koldt kalkulerende hukommelseskredse på nogle velbyggede grafikkort. Favreau udnytter i det store hele mulighederne godt, og han får skabt en verden, som man ser frem til at genbesøge. Både ved et gensyn med denne historie og i den fortsættelse, som allerede er så godt som på plads. Især Baloo i Bill Murrays tilbagelænede udlægning er så godt en makker for den lidt ferske Mowgli, at der sagtens kan findes flere eventyr med de to makkere.
 
DVD-vurdering
Jon Favreau er klart manden i centrum med det herlige ekstramateriale, man finder på blu-ray'en. Han har indtalt et behageligt og interessant kommentarspor, hvor han kommer godt i dybden med de forskellige aspekter omkring skabelsen af filmen; og han er også et solidt anker i den lange featurette "The Jungle Book Reimagined", der tager os bag kameraet. De to kortere indslag om Mowgli-figuren og King Louis-sekvensen er dog lige ledes værd at se. Bonusmaterialet er ikke massivt i omfang, men kvaliteten er derimod stærk.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var oprindeligt castet som Rick i Casablanca – rollen som Humphrey Bogart skrev filmhistorie med?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google