CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Four Weddings and a Funeral

Produktionsland:
England

Produktionsår:
1994

Manuskript:
Richard Curtis

Producere:
Duncan Kenworthy

Fotograf:
Michael Coulter

Klipper:
Jon Gregory

Komponist:
Richard Rodney Bennett

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(99 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
07-01-04:
Mr. Bean og Harry Potter
19-05-03:
Fra Indokina til menneskets oprindelse
18-03-03:
Navnet er Bean – James Bean
04-03-03:
Callie Khouri & Mike Newell
19-02-03:
Coldplay afviser romantik med Hugh Grant
08-02-03:
Briternes foretrukne romantiske scener
23-12-02:
Grant trækker i gamle klude igen
19-09-02:
Harden & Roberts
23-07-02:
Hugh Grants Pie
21-03-02:
Nyt fra Hugh Grant
08-02-02:
Farrelly-brødrenes siamesiske komedie
04-02-02:
Flere genindspilninger
03-01-02:
Scott Thomas foretrækker rumænsk
20-11-01:
Charlotte Coleman død
19-10-01:
Hugh Grant dropper Harry Potter for Sandra Bullock
18-07-01:
Mike Newell instruerer igen
07-04-01:
Superstjerner forbedrer Storbritanniens ry
29-11-00:
Nye Nick Hornby film undervejs
30-10-00:
Notting Hill er plagiat
 
Anmeldelser:
14-02-14:
About Time
22-12-09:
Easy Virtue
08-08-06:
Svigermor(d)
20-04-06:
Harry Potter og flammernes pokal
28-04-05:
Wimbledon
26-10-04:
Stolthed og fordom [tv-serien]
05-05-04:
Love Actually
30-03-04:
What a Girl Wants
16-04-03:
Dating Tricket
03-03-03:
Crush
19-02-03:
About a Boy
08-10-02:
Life as a House
18-09-02:
Cherry
10-04-02:
Dinner with Friends
20-02-02:
All About Adam
30-01-02:
Bridget Jones' Dagbog
20-11-01:
Harrison's Flowers
20-11-01:
Harrison's Flowers
13-08-01:
Den sidste slave
06-11-00:
The Muse
06-06-00:
Mickey Blue Eyes
 
Artikler:
25-07-02:
Premiereportræt: Hugh Grant
 

Læs også...
I temaet About Hugh Grant:
 
About a Boy
Premiereportræt: Hugh Grant
Soundtrack: About a Boy
Bridget Jones' Dagbog
Mickey Blue Eyes
Small Time Crooks

DVD-specifikationer
Billedformat:
Widescreen Anamorphic 1.85:1

Lyd:
Dolby Digital Stereo 2.0

Ekstra materiale:
Trailers, Production Featurette
Fire bryllupper og en begravelse

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Komedie/Romantik
Varighed:119 minutter
Instruktør:Mike Newell
 
Anmeldelsesdato:14-09-2000
Medvirkende:Som:
Hugh GrantCharles
Andie MacDowellCarrie
John HannahMatthew
Kristin Scott ThomasFiona
Simon CallowGareth
James FleetTom
Se komplet creditliste her

"In the words of David Cassidy, I think I love you"
 
Hugh Grant har efterhånden slået sit navn fast som den kantede, forvirrede og evindeligt elskelige englænder, hvis tilstedeværelse enhver romantisk komedie bliver beriget af. Her er en mandlig hovedperson, der med brynet pande, gode manerer og afvæbnende uheld får enhver kvinde til at sukke ømt og enhver mand til at acceptere, at den ene underskønne filmheltinde efter den anden falder for hans charme. Med komisk talent er han så afvæbnende, at man, uanset hvor meget de velfriserede lokker indbyder til det, ikke kan hade ham.
Grundstenen til denne succes blev lagt i midten af 90’erne med Fire bryllupper og en begravelse, der af mange betegnes som både Hugh Grants såvel som Andie MacDowells bedste bedrifter på det hvide lærred.

Engelsk crazykomik med bånd
Grant er her den 32-årige singlefyr Charles, der fra filmens start løber ind i en stime af bryllupper. Filmens nerve er netop disse oppyntede begivenheder med store hatte og velklædte pingviner, der mingler, sladrer og ellers viser et fascinerende, antropologisk indblik i menneskeracens særegne, men nødvendige, parringsleg.
Charles får ved det første bryllup tilstjålet sig en nat med den underskønne amerikaner Carrie (Andie MacDowell), blot for at lade den spirende romance slutte næste morgen, hvor hun skal tilbage til staterne. Dette er det første spadestik til en gammeldags, romantisk komedie i moderne klæder. Charles går og sukker efter endnu engang at støde på Carrie – men da dette sker, er det kun for at høre, at hun har givet sin hånd til en anden.

Sprudlende
Som komedie er Fire bryllupper og en begravelse en kærlig, satirisk karikatur af de celebre, engelske højtideligheder, hvor præsten (i dette tilfælde en herligt stammende Rowan Atkinson) forkludrer enhver sætning til makabre (og underholdende), omvendte ordstillinger. Men den er samtidig et sammenstød mellem den åh-så-korrekte engelske attitude og provokerende, engelsk crazykomik, leveret i ypperlig form af manuskriptforfatter Richard Curtis. Her finder vi døvstumme, der kommer med seksuelt slibrige kommentarer, affekterede bøssepar og alle de pinlige optrin, man i sit vildeste mareridt kunne forestille sig. Hvad hvis forloveren glemmer ringen? Hvad hvis man ombestemmer sig i sidste øjeblik?
Med en velbesat rolleliste, hvor Kristin Scott Thomas og John Hannah lyser op, er Fire bryllupper... en af den slags film, man må se – en original og sprudlende komedie, hvor man ender med at holde nok af personerne til at smile og græde sammen med dem.
 
DVD-vurdering
Trods klassikerstatus er DVD-udgaven af Fire bryllupper... ikke noget skatteskrin. Rent teknisk leverer den en solid vare, men ekstramaterialet begrænser sig til en featurette, der især tager udgangspunkt i et kort interview med Richard Curtis, om hvor han fik inspirationen fra. Desværre er det skruet sammen på en meget poppet, amerikansk måde, der gør det lidt for klistret.
Derudover kan man nyde filmens trailers, hvilket logisk nok ikke er noget, der er værd at flippe ud over. Kort sagt: En skuffende oplevelse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Casquette be foot
15-4-2014 00:00
Fleurs de printemps, les vagues d'¨¦t¨¦, occup¨¦ automne hiver la neige, peu importe quand et o¨´ ils veulent votre ¨¦panouissement musique, amis, dans cette journ¨¦e ensoleill¨¦e, je volais un groupe vous b¨¦nisse, je vous souhaite un joyeux anniversaire, puis vous le bonheur, le rire Qing Yang.
Casquette be foot http://arm28.fr

http://www.3610.fr
11-4-2014 05:36
Magpies ont d¨¦j¨¤ saut¨¦ dans les branches et chant¨¦ la m¨¦lodie heureuse. Poissons d¨¦j¨¤ dans le fond errer bulles b¨¦n¨¦diction dor¨¦s. Je mets le bonheur de fleurs de ruban d'emballage de paix, faire une ombre sain couvert de votre vie, faire une belle journ¨¦e pour toujours. Je suis b¨¦ni avec une lumi¨¨re sur la cha?ne, si brillante lumi¨¨re du soleil chaque votre coin, je vous souhaite un joyeux anniversaire!
http://www.3610.fr http://www.3610.fr

http://www.3610.fr
10-4-2014 06:33
Fleurs de printemps, les vagues d'¨¦t¨¦, occup¨¦ automne hiver la neige, peu importe quand et o¨´ ils veulent votre ¨¦panouissement musique, amis, dans cette journ¨¦e ensoleill¨¦e, je volais un groupe vous b¨¦nisse, je vous souhaite un joyeux anniversaire, puis vous le bonheur, le rire Qing Yang.
http://www.3610.fr http://www.3610.fr

cheap classic short ugg boots
6-10-2013 12:20
cylindrical roller bearing which can be all relevant for machines of higher rotating accuracy. If not, then imagine a full-scale grand opening of a play, opera, movie etc. As I walked through the massive wood and glass doors I though how lucky I was to have been afforded an opportunity to study privately, one-on-one with one of the greatest Martial artists alive.
cheap classic short ugg boots http://www.socapineurope.co.uk

blackjack23
20-9-2013 03:20
êàçèíî èãðû áåñïëàòíî àâòîìàò åùå îíëàéí êàçèíî ñìñ îïëàòà.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken sang synger hesten i spion-spoofen Top Secret!?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ