CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Titan A. E.

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Ben Edlund, John August, Joss Whedon

Producere:
David Kirschner
Don Bluth
Gary Goldman

Fotograf:


Klipper:
Bob Bender
Fiona Trayler

Komponist:
Graeme Revell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(31 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
02-02-02:
Fiasko truer Final Fantasy-selskab
18-12-01:
Barrymore og Green skal skilles
 
Anmeldelser:
02-04-03:
Spirit
29-11-02:
Skatteplaneten
15-05-02:
Riding in Cars with Boys
16-01-02:
Final Fantasy - The Spirits Within
20-03-01:
Prinsen af Egypten
06-10-00:
Titan A. E.
 

Læs også...
I temaet Helte af bytes…:
 
Final Fantasy - The Spirits Within
Film og spil
Tomb Raider [I]

DVD-specifikationer
Billedformat:
Widescreen 1.85:1

Lyd:
Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Slettede scener, trailere, musikvideo, billeder og instruktørens kommentarer
Titan A. E.

Anmeldt af:Allan Ravn
Genre:Animation, Science Fiction
Varighed:92 minutter
Instruktør:Don Bluth
Gary Goldman
 
Anmeldelsesdato:13-03-2001
Medvirkende:Som:
Matt DamonCale
Jens Jacob TychsenCale, da.
Bill PullmanKorso
Jens Jørn SpottagKorso, da.
Drew BarrymoreAkima
Mille LehfeldtAkima, da.
Se komplet creditliste her

Farveorgie og lydlir
 
Don Bluth lægger her masser af visuelt brænde på en udtryksfuld historie som både producer og instruktør. Fyldt med spænding og action fra filmens start bliver plot og personer præsenteret i et hæsblæsende tempo, og det hele tager sin begyndelse i året 3028.

År ude i fremtiden
Mennesket står over for en evakuering af hjemplaneten Jorden. Truslen udgøres af Drej’erne, som mener, at menneskeracen bør udslettes, inden vi evolutionelt kan udgøre en trussel. I dette kaos må Cales far forlade sin søn og eneste familie, fordi han er nødt til at sikre, at et mystisk rumskib - Titan - ikke bliver ødelagt.

15 år senere...
...følger man Cale i hans hverdagsarbejde i en multi-race bjærgningskoloni. I den hårde daglige arbejdsgang, hvor mennesker hører til blandt de truede dyrearter, opsøges han pludselig af sin fars gamle ven Korso. Rumskibskaptajnen fortæller ham, at det eneste fysiske minde, Cale har tilbage fra sin far - nemlig en fingerring - faktisk er nøglen til menneskeracens overlevelse. Skarpt forfulgt af Drej’erne, der også kender til ringens vigtighed, kaster de sig med resten af Korsos besætning ud i eftersøgningen af nøglen.

Atmosfære, farver og lyd
To af Titan A. E.s store forcer kommer til udtryk inden for de første 20 minutter af historien. I en pragfuld kaskade af kraftige farver og stemningsfyldt rockmusik ødelægges vor moderplanet af de ondsindede Drej’ere - og hold da k… hvor er det flot! Begge dele er ganske dominerende i filmen, og som historien udvikles, kommer der flere eksempler på det gode samspil mellem lyd og farver.
Bluth og Goldman’s bud på de forskellige eksisterende racer i det ydre rum er den tredje ting, der bør fremhæves i dette science fiction-brag. De fremmede fremstår ufatteligt nuanceret og spændende tegnet. Den absolut mest charmerende og personlige birolle indtages af en opmærksomhedskrævende padde, der opfinder ting i søvne - og bagefter ikke tør prøve dem, for hvad kunne der mon ikke ske?

Science fiction og tegnefilm?
Er noget der så afgjort passer sammen! De 2 instruktører skaber et troværdigt og nuanceret fremtidsbillede af en menneskerace på kanten af udslettelse, og hele historien og plottet, der går fint i spænd, omkapsler det til en flot helhed. Det er ikke UG, men filmens eneste dårlige side er i den danske version - nemlig personernes stemmer. De må generelt siges at være kedelige, uinspirerede og uden gnist. Den eneste danske stemme, der udmærker sig ved at virke overbevisende, er Lars Boms Sam Tucker (Cales far). Heldigvis er originalversionen også at finde på videokassetten, og den ligger kvalitetsmæssigt et godt stykke over den danske og tæller bl.a. prominente navne som Matt Damon, Drew Barrymore og Bill Pullman. Med de danske stemmer som Titan A. E.s eneste svaghed, bør den ses med originalstemmerne, og så kan man roligt lægge en ekstra stjerne til karakteren.
 
DVD-vurdering
Fans af Don Bluth vil blive begejstret for hans kyndige kommentarer på det ekstraspor, der ligger på DVD-udgivelsen af Titan A.E.. Sammen med en featurette, der fokuserer på filmens tekniske detaljer - samt interviews med personerne bag de amerikanske stemmer (Drew Barrymore og Bill Pullman) - skaber det en god indsigt i det arbejde, der er bag en stor produktion, som en tegnefilm er nu om dage.

Eneste irritationsmoment må være lyden, der kun leveres i Surround - i modsætning til Region 1-udgivelsen, hvor Dolby Digital regerer. Filmen fortjener ordentlig lyd, og selv om billedskarpheden er god, selv i dybden, kan man kun blive irriteret over denne forskel mellem regions-udgivelserne.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
dominic
12-8-2008 20:38
Titan A.E is the latest sci-fi animated feature directed by Don Bluth and Gary Goldman and their previous efforts are Robin Hood,The Rescuers,The Many Adventures Of Winnie The Pooh,The Secret Of NIMH,Dragon's Lair,Space Ace,An American Tail,The Land Before Time,Sleeping Beauty,Rock-A-Doodle,The Pagemaster,A Troll In Central Park,Thumbelina,The Pebble And The Penguin,Bartok The Magnificent and Anastasia.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet og racen på Corey Haims hund i Lost Boys?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google