CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Life

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Rhett Reese, Paul Wernick

Producere:
Bonnie Curtis
David Ellison
Dana Goldberg
Julie Lynn

Fotograf:
Seamus McGarvey

Klipper:
Mary Jo Markey
Frances Parker

Komponist:
Jon Ekstrand

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
26-05-17:
Nocturnal Animals
01-07-16:
Deadpool
09-12-15:
Mission: Impossible - Rogue Nation
17-03-15:
Nightcrawler
20-06-12:
Safe House
13-12-11:
Green Lantern
24-10-11:
Snabba Cash
16-02-11:
Buried
13-10-09:
X-Men Origins: Wolverine
 


Life

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Gyser, Sci-Fi
Varighed:103 minutter
Instruktør:Daniel Espinosa
 
Premieredato:23-03-2017
Medvirkende:Som:
Rebecca FergusonMiranda North
Ryan ReynoldsRoy Adams
Jake GyllenhaalDavid Jordan
Hiroyuki SanadaSho Kendo
Olga DihovichnayaKat
Naoko MoriKazumi

Fra livet til døden
 
Hvad får man, når man sætter Deadpool-forfatterne til at skrive en rumgyser? En masse usikkerhed omkring, hvorvidt den endelige film måske er en prequel til Sonys kommende Venom-film om en af Spider-Mans udenjordiske fjender – og samtidig en overraskende elegant og velresearchet fusion mellem Gravity og Alien, der dog ikke kan løbe fra, at begge de alt for tydelige inspirationskilder, var bedre film.


Copyright:
UIP
Den internationale rumstation ISS ligger i sit faste kredsløb om Jorden og fungerer som rumlaboratorium for en skiftende gruppe forskere fra lande med nok penge på kistebunden. I Life er den blevet til hjem for den forskningsenhed, der skal tage mod de første jordprøver gravet op fra Mars’ overflade, for hvis nu, at der skulle være noget liv med retur, er det en god ting at kunne studere det, inden det når vores planets overflade. Liv er der så sandelig, for ellers havde det været en kort film med en sær titel, og det opstår i det små efter den næsten virtuose åbningsscene, hvor vi i en Gravity-hyldest uden synlige klip introduceres til vores hovedpersoner på ISS, mens panikken breder sig over Mars-sondens skæve kurs.

Den bliver indfanget af handlekraftige Ryan Reynolds, der er praktisk gris på missionen, og snart er den hovedansvarlige forsker i gang med at vække de fundne celler til live. Lidt glukose til banditten og så er der liv på rumstationen. Først elegant og poetisk, men snart blodtørstigt og grumme sejlivet. Her går der Alien i historien, og mens der er tænkt gode og originale tanker, så er den nødvendige sammenligning med et af 70’ernes hovedværker en urimelig tung arv at bære på.

Svenske Daniel Espinosa, der nu for alvor ilsmå siges at være blevet et etableret underholdningsnavn i Hollywood, udviser en stærk visuel forståelse og tør godt lade tempoet være lavt i den indledende fase. Grundtempoet i rummet er langsommere, og det er fascinerende med en snert af nørderi, når der diskuteres sikkerhedsbarrierer for nye potentielle livsformer, men straks blodet begynder at flyde ryger nørderiet forståeligt nok til side og en simpel overlevelseskamp begynder.


Copyright:
UIP
I en film af denne type vil det altid være monstret, der tiltrækker sig størst opmærksomhed. Jo, der er kendte skuespillere, men de gør hvad de skal uden at kunne brillere for alvor, men vores djævelske marsboer er – ganske som xenomorphen var det i Alien – hele forestillingens hovedattraktion. Calvin, som den navngives af en heldig skole nede på Jorden, er en organisme, hvor hver celle både er muskel, hjerne og øjne. Det giver et skræmmende potentiale som i vid udstrækning også udnyttes, og efterhånden som den viser sig modstandsdygtig overfor både ild, kulde og iltmangel, så tømmes skuffen med klassiske filmkneb til at slå monstre ihjel hurtigere end ønsket. Calvin er original og tvinger filmen til at tænke nyt for at gøre kampen mod den tilsvarende nyskabende – og det er positivt også selv om rumgyser-genren bestemt ikke bliver revolutioneret.

Life lider på den lange bane under, at den skriver sig så tydeligt op mod to mesterlige film. Den er flot og effektiv i sin egen ret og leverer ganske ofte varen både visuelt og i grundfortællingen, så en anbefaling er på sin plads, men man fornemmer også, at historien kunne have stået endnu stærkere, hvis man havde formået at finde sin egen originale filmiske vinkel på fortællingen om ankomsten af det første intelligente liv fra rummet. Og om teorien om, at det i virkeligheden er det indledende kapitel i en superhelte-skurke-film må tiden vise.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Dalida26/4
Lady Bird26/4
Avengers: Infinity War25/4
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet på den klassiske kinesiske filmgenre om ærefulde kampsports-riddere, hvorfra Ang Lee hentede inspiration til sin berømte Tiger på spring, drage i skjul??
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google