CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Free Fire

Produktionsland:
UK, Frankrig

Produktionsår:
2016

Manuskript:
Ben Wheatley

Producere:
Andrew Starke

Fotograf:
Laurie Rose

Klipper:
Amy Jump
Ben Wheatley

Komponist:
Geoff Barrow
Ben Salisbury

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Angel Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
05-08-16:
Room
24-02-16:
Spionen fra U.N.C.L.E.
20-11-14:
Short Term 12
16-12-13:
Elysium
15-11-13:
The Lone Ranger
07-05-12:
Kill List
12-01-10:
District 9
 


Free Fire

Anmeldt af:Daniel Skov Madsen
Genre:Action, Komedie
Varighed:90 minutter
Instruktør:Ben Wheatley
 
Premieredato:24-05-2017
Medvirkende:Som:
Enzo CilentiBernie
Sam RileyStevo
Michael SmileyFrank
Brie LarsonJustine
Cillian MurphyChris
Armie HammerOrd
Se komplet creditliste her

Bang, du er d√łd!
 
Man skal ikke skue hunden p√• h√•rene, det kan jeg ikke blive mindet om for mange gange. Tag nu bare den britiske instrukt√łr Ben Wheatley for eksempel. Ud fra hans hidtidige filmografi ville jeg nok d√łmme ham til at v√¶re en ret s√• gravalvorlig mand. Der er da ganske vist en tr√•d af sort kynisk humor i film som Kill List, A Field in England og High Rise, men at Wheatleys n√¶ste film skulle v√¶re den k√¶kke actionkomedie Free Fire, var alts√• sv√¶rt at forudse. Om det skal ses som et skridt i en mere mainstream retning for instrukt√łren, eller om det er en enkeltst√•ende svingom med en elsket genre m√• fremtiden vise, resultatet er i hvert fald en film, der ikke helt mestrer hverken action eller komediedelen, men alligevel finder underholdning i blandingen.


Copyright:
Angel Film
Setuppet i Free Fire er liges√• simpelt som det er underholdende. En gruppe mere eller mindre excentriske sm√•forbryderer m√łdes i 1970‚Äôerne i en forl√¶ngst forladt fabrikshal til en v√•benhandel. Sp√¶ndingerne er h√łje, og inden l√¶nge falder handlen fra hinanden da pistoler tr√¶kkes og lyden af skud runger mellem betonv√¶ggene. Det er s√•dan set det. St√łrstedelen af Free Fire er en lang skudduel. Sp√łrgsm√•let er nu bare hvem, om nogen, kommer ud af fabrikshallen i live ‚Äď og hvad med pengene fra v√•benhandlen? Det eneste der er sikkert er, at hundredevis af patronhylstre vil d√¶kke gulvet, n√•r det hele er overst√•et.

Det lugter, smager og lyder lidt som den slags billige Tarantino-kopier der is√¶r dominerede videomarkedet i 1990'erne, og det er da ogs√• s√•dan cirka der Free Fire befinder sig ‚Äď men i den bedre ende heldigvis. Hvis man er ude efter benh√•rd action, s√• kan jeg dog ikke anbefale at lede i Free Fire. Wheatley springer desv√¶rre ud som actioninstrukt√łr i en fragmentarisk og rodet klippet film, hvor jeg kun ganske sj√¶ldent var klar over om hvem der sk√łd p√• hvem. "Jeg har glemt hvilken side jeg er p√•!" siger en af gangsterne p√• et tidspunkt, og jeg var desv√¶rre mere enig end jeg tror det var meningen. Bedre g√•r det med dialogen, der godt nok er noget mere forelsket i sig selv end jeg var, men som alligvel f√•r leveret en solid samling k√¶kke replikker og sjove √łjeblikke.


Copyright:
Angel Film
Det er nu ikke s√• meget manskriptforfatter Amy Jump ‚Äď Wheatleys kone og faste samarbejdspartner ‚Äď der skal takkes for det, men mere det spektakul√¶re cast. Den noget underkendte Armie Hammer viser igen hvorfor han burde v√¶re en st√łrre stjerne, med sin √•leglatte gangster Ord. Cillian Murphy og Brie Larson holder f√łdderne solidt og charmerende plantet p√• jorden som de nok mest rationelle i al kaosset. Det st√•r i skarp kontrast til Sharlto Copleys bindegale kujon Vernon. Copley l√łber simpelthen med filmen ved at skrue helt op for sin sydafrikanske dialekt og den nasale stemme. Han er n√¶sten ene mand v√¶rd at se filmen for. Det er ikke et tilf√¶lde at Copleys kitschede skuespil passer godt ind i Free Fire, der er mere Tom & Jerry end Reservoir Dogs. Den finder sin energi i de karikerede figurer og en solid sans for voldelig slapstisk.

Free Fire er m√•ske ikke helt skarp, hverken p√• k√¶k dialog eller action, men et veloplagt hold skuespillere l√łfter alligevel Ben Wheatleys genreleg til at v√¶re en underholdende og krudtr√łgsduftende tur i biffen ‚Äď lidt som en liveaction filmatisering af den gamle Simpsons kending Itchy og Scratchy. Ham Ben Wheatley var √•benbart alligevel ikke helt s√• alvorlig, som jeg gik rundt og troede.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Girls Night Out20/7
Dunkirk20/7
Abernes planet: Opg√łret13/7
Wish Upon13/7
Girls Lost13/7
En hustlers dagbog13/7
Mysteriet ved Slack Bay6/7
Spider-Man: Homecoming6/7
At elske Pia6/7
Personal Shopper6/7
Flere bio-anmeldelser
 
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Hidden Figures3/7
LEGO Batman filmen30/6
Split26/6
xXx: Return of Xander Cage23/6
Vaiana20/6
Lion19/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken bog leder John Cusack efter i Serendipity?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google