CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Darling

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Birgitte StĂŠrmose, Kim Fupz Aakeson

Producere:
Marie Gade Denessen
Peter AalbĂŠk Jensen

Fotograf:
Marek Wieser

Klipper:
Anders Albjerg Kristiansen

Komponist:
RaĂșl Medall Pastor
Erik Skodvin

Censur:
Tilladt for alle over 11 Ă„r

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

LÊs ogsÄ...
Anmeldelser:
25-12-14:
All Inclusive
01-12-14:
Lev stĂŠrkt
12-09-14:
En du elsker
05-03-13:
Viceværten
29-08-11:
En familie
16-09-08:
Dansen
22-08-05:
Store planer
14-08-02:
Små ulykker
 


Darling

Anmeldt af:Anne HĂžjgaard
Genre:Drama
Varighed:103 minutter
Instruktør:Birgitte StĂŠrmose
 
Premieredato:19-10-2017
Medvirkende:Som:
Danica CurcicDarling
Astrid Grarup ElboPolly
Gustaf SkarsgÄrdFrans
Ulrich ThomsenKristian

Drama pÄ tÄspidser i et langt nu
 
Hvad sker der med os, nÄr vores livsdrÞm knuses og vi derfor ikke lÊngere ved, hvem vi selv er? LÞber vi rundt som hÞns, der har fÄet kappet hovedet af? Eller sÊtter vi os apatisk i et hjÞrne og venter pÄ, at livet er forbi? Det har Birgitte StÊrmose og Kim Fupz Aakeson sat sig for at undersÞge i filmen Darling.


Copyright:
Nordisk Film
Her mÞder vi den verdenskendte solodanserinde Darling (Danica Curcic), som sammen med sin mand, koreografen Frans (Gustaf SkarsgÄrd) skal til at sÊtte forestillingen "Giselle" op, hvor hun skal danse hovedpartiet. Men kroppen vil pludselig ikke mere som hun vil, og Darling mÄ se sit liv forandre sig totalt, mens hun pÄ sidelinjen mÄ se pÄ, at hendes mand sÊtter den forestilling op, de skulle have skabt sammen.

Den unge, uprÞvede danserinde Polly, der skal danse Giselle i stedet for Darling (en godt castet Astrid Grarup Elbo), er Darlings modsÊtning og forstÄr ikke de dybder, Darling mener, at en Giselle skal formidle. Darling overtager selv instruktionen af Polly, og dette trekantsdrama mellem Polly, Darling og hendes elskede Frans er interessant, fordi det holder balancen og ikke bliver banalt, men hele tiden har fokus pÄ psykologien, pÄ de mekanismer, der er pÄ spil nÄr afmagt, jalousi, uskyld og ambitioner blandes og rystes sammen.


Copyright:
Nordisk Film
Darling er ikke en ballet-film, hvor man kan nyde (eller sove til) lange sekvenser fra balletprÞver eller forestillinger. Det er fÞlelserne, der er i fokus fra start til slut, afmagten nÄr et menneskes fremtid bliver fejet bort pÄ et Þjeblik og kroppen stÄr af, men alle ambitionerne stadig er uforlÞst tilbage.

Det kunne blive en noget patetisk forestilling, men det bliver det ikke, isĂŠr takket vĂŠre Danica Curcics eminente spil. Curcics intense ansigt og spinkle krop er som skabt til at formidle fĂžlelser, hendes fĂžlelsesmĂŠssige vibrationer forplanter sig i os, og vi bliver aldrig ligeglade med, hvilke valg hun tager. Ind imellem er historien ikke helt overbevisende og de andre karakterer rigelig skitseagtige, og kameraet er ligeledes lidt for forelsket i sin Darling. Men det opvejes alt sammen af nydelsen ved at se Danica Darling folde sig ud og blive til en svane.
 




Deltag i debatten:
Navn:
IndlÊg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Star Wars: The Last Jedi13/12
VinterbrĂždre7/12
Tilbage til Montauk7/12
Suburbicon7/12
Thelma30/11
Kedi30/11
LumiĂšre!23/11
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Flere bio-anmeldelser
 
Abernes planet: OpgĂžret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Grusomme mig 320/11
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sűg pć Google