CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Thor: Ragnarok

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Eric Pearson, Craig Kyle, Christopher Yost

Producere:
Kevin Feige

Fotograf:
Javier Aguirresarobe

Klipper:
Zene Baker
Joel Negron

Komponist:
Mark Mothersbaugh

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 5 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
23-09-15:
Avengers: Age of Ultron
10-03-14:
Thor: The Dark World
26-04-12:
The Avengers
13-09-11:
Thor
11-11-03:
Valhalla
 


Thor: Ragnarok

Anmeldt af:Lauge Hendriksen
Genre:Action, Adventure
Varighed:130 minutter
Instruktør:Taika Waititi
 
Premieredato:26-10-2017
Medvirkende:Som:
Chris HemsworthThor
Tom HiddlestonLoki
Cate BlanchettHela
Idris ElbaHeimdall
Mark RuffaloBruce Banner / Hulk
Jeff GoldblumGrandmaster
Se komplet creditliste her

Michelangelo på syretrip
 
"Det her giver ingen mening", siger Thor forbitret, mens han løber i ring i en fængselscelle og snakker til en levende stenkæmpe-gladiatorer. Nej, faktisk er der ikke særlig meget, der giver mening i Thor: Ragnarok, og paradoksalt nok gør det den til den første Thor-film fra Marvel-universet der fungerer. Jeg har altid været begejstret for den nordiske mytologi og i særdeleshed Peter Madsens tegneserie Valhalla. Derfor har der skulle gå tre film, før jeg har kunne acceptere at den nordiske mytologi blev lavet om til et science-fiction superhelte-univers. Men med Thor: Ragnarok har jeg endelig overgivet mig. Det giver for eksempel ingen mening, at Hulk skal slås mod Fenrisulven, men det er bizart, opfindsomt og hylene morsomt.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Siden Thor (Chris Hemsworth) sidst skulle frelse jorden i Avengers: Age of Ultron, har han rejst rundt for at sikre fred i universet. I mellemtiden regerer hans bror Loki (Tom Hiddleston), forklædt som Odin, Asgård, mens han har sendt Odin på en mere eller mindre ufrivillig ferie nede på jorden. Men da Thors onde søster dødsguden Hel (Cate Blanchett) erobrer Asgård, er Thor tvunget til at vende hjem og stoppe ragnarok. Der er bare det problem, at Thor er taget til fange i en fjern galakse af den onde diktator Stormesteren (Jeff Goldblum). For at slippe fri skal Thor kæmpe som gladiator, og det er ikke helt simpelt, for hans modstander er hans gamle ven Hulk (Mark Ruffalo).

Marvels Thor-film har altid været en fjollet ide. Derfor har det været klogt af Disney at give New Zealandske Taika Waititi instruktørstafetten til tredje omgang i Thor-sagaen. For der findes kun en håndfuld instruktører der kan omfavne det latterlige og få noget sjovt og rørende ud af det, og det kan Waititi. Han har fået skudt en masse charme og humor ind i den nyeste Thor-film. Samspillet mellem Chris Hemsworth og Tom Hiddleston som Thor og Loki er underholdene og charmerende, og Jeff Goldblum er genial som excentrisk diktator. Et forvokset enebarn der har en hel planet som sin egen legeplads. Og så har Matt Damon en kort optræden i starten af filmen, der fik mig til at lave årets højeste grin.


Copyright:
Walt Disney Studios Motion Pictures
Thor: Ragnarok er den syttende superheltefilm i rækken fra Marvel Studios og den mindst superhelteagtige – heldigvis. Waititi har ikke lavet en actionfilm. I stedet gør han det han er bedst til – tager komedien og putter ind i en anden genre – ligesom han gjorde det med vampyr-filmen What We Do in The Shadows. Det er befriende at slippe for endeløse kampscener, der kun bliver brugt til at trække spilletiden ud. For når Waititi endelig tyr til action, er det for at fortælle noget. Som når Hel på arrogant vis udraderer hele Asgårds hær, er det for at illustrere, at hun er uovervindelig. Og når Thor skal kæmpe mod Hulk, er det ikke den fysiske kamp der er interessant, men kampen for at finde sin gamle ven Bruce Banner der gemmer sig inde bag Hulk. Når Thor så endelig folder sin tordenvrede ud og skal kæmpe mod Hel, bliver det til gudesmukke billeder. Som Michelangelo der på et syretrip har rocket med til Led Zeppelin, mens han malede det Sixtinske Kapel.

Thor: Ragnarok er mere en komedie end en superheltefilm. Med en raffineret afslutning og sine hylene morsomme scener løfter den sig langt over andre superheltefilm, der bliver sprøjtet ud fra Hollywood. Thor: Ragnarok er én af de sjoveste superheltefilm nogensinde.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Black Panther15/2
Django: The King of Swing15/2
Den skjulte tråd15/2
Dobbelt begær8/2
12 Strong8/2
Roman J. Israel, Esq.8/2
Coco8/2
All the Money in the World1/2
The Disaster Artist1/2
Maze Runner 3: Dødskuren25/1
Flere bio-anmeldelser
 
The Big Sick9/2
It2/2
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er Tom Cruises rollenavn i Top Gun?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google