CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Murder on the Orient Express

Produktionsland:
USA, Malta

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Michael Green

Producere:
Kenneth Branagh
Mark Gordon
Judy Hofflund
Simon Kinberg
Ridley Scott

Fotograf:
Haris Zambarloukos

Klipper:
Mick Audsley

Komponist:
Patrick Doyle

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Fox Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
21-12-17:
Dunkirk
31-03-17:
Fantastiske skabninger... og hvor de findes
09-09-16:
Eye in the Sky
04-09-15:
Into the Woods
13-08-14:
The Grand Budapest hotel
05-11-13:
De elskende passagerer
25-09-12:
Dark Shadows
31-07-12:
My Week With Marilyn
09-06-10:
Daybreakers
07-02-08:
Stardust
16-05-07:
Paris, jeg elsker dig
23-06-03:
Henry V
11-03-03:
Døden på Nilen
 


Mordet i Orientekspressen

Anmeldt af:Lauge Hendriksen
Genre:Krimi, Drama
Varighed:114 minutter
Instruktør:Kenneth Branagh
 
Premieredato:23-11-2017
Medvirkende:Som:
Kenneth BranaghHercule Poirot
Daisy RidleyMiss Mary Debenham
Leslie Odom Jr.Dr. Arbuthnot
Penélope CruzPilar Estravados
Josh GadHector MacQueen
Judi DenchPrincess Dragomiroff
Se komplet creditliste her

Hver generation fortjener sit mord i Orientekspressen
 
"Deres slips sidder sk√¶vt, vil De v√¶re s√• venlig at rette det?" siger Hercule Poirot til en officer, der er i gang med at give ham vigtige informationer. Det er ikke n√łdvendigt for ham at kommentere officerens udkl√¶dning, men perfektionisten Poirot har OCD-lignende tr√¶k, n√•r det handler om √¶stetik. Og Poirot er en mand der n√¶gter at g√• p√• kompromis med sine holdninger. S√•ledes skal han altid have to helt ens bl√łdkogte √¶g til morgenmad, og hans berygtede mustache er altid fuldst√¶ndig symmetrisk. Hvordan skulle verden ellers kunne h√¶nge sammen?
Den excentriske og charmerende mesterdetektiv Hercule Poirot er en gemmeg√•ende karakter i Agatha Christies popul√¶re detektivromaner. Poirot har givetvis ogs√• en stor del af √¶ren for, at den britiske forfatterinde fik s√• stor succes og solgte mere end to milliarder b√łger. Hvor Sherlock Holmes er geniet der kan l√łse enhver g√•de, men mangler sociale kompetencer, s√• er Hercule Poirot Sherlock Holmes socialt velfungerende belgiske f√¶tter. M√•ske ikke lige s√• genial til at opklare mysterier, men t√¶t p√•, og der hvor Poirots talent halter i forhold til Sherlock Holmes, besidder han en social kapital, der er den britiske pendant overlegen.


Copyright:
Fox Film
I Mordet i Orientekspressen befinder Hercule Poirot sig i Istanbul, da han modtager et telegram, der beordrer ham tilbage til London. Noget modvilligt accepterer han ordren og f√•r som den sidste en plads p√• Orientekspressen. Men undervejs p√• togturen bliver en passager myrdet, og da toget samtidig bliver stoppet af en lavine, er det op til Hercule Poirot at finde morderen. Men det er ikke ligetil, for samtlige passagerer er under mistanke, og desto dybere Poirot graver i sagen, dukker flere motiver for at dr√¶be den dr√¶bte op. Og Poirot er i kamp mod tiden, for han skal n√• at finde morderen, inden lavinen er ryddet, og toget kan k√łre igen.
Instrukt√łren Kenneth Branagh har samlet et stjernecast af skuespillere til Mordet i Orientekspressen. Judi Dench, Willem Dafoe, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Pen√©lope Cruz og den yngre Daisy Ridley viser alle deres udgave af skuespil med de store armbev√¶gelser, der giver minder til Hollywoods guldalder. Men det er Kenneth Branagh selv der glimrende f√łrer sin skuespiller-h√¶r an i skikkelse som den charmerende mesterdetektiv Hercule Poirot.

P√• mange m√•der er Mordet i Orientekspressen en hyldest til filmmediet, og en hyldest til en tid hvor der blev lavet film 'p√• den rigtige m√•de'. For det gamle analoge filmformat har p√• det seneste f√•et en mindre opblomstring, der giver minder til vinylpladernes ren√¶ssance i dagligstuerne. For ligesom med vinylplader er teknikken med at optage p√• analog film, modsat digitale film, h√•bl√łst for√¶ldet, dyr og besv√¶rlig. Men det analoge filmmedie har sin charme og minder os om en tid, der engang var. En tid hvor film skulle ses i biografen for at f√• en fuld cinematisk oplevelse. Mordet i Orientekspressen minder om de store studiefilm fra 50 √•r siden. Filmen har dog f√•et et ekstra lag √¶stetisk glasur, s√• det yngre publikum, der er vandt til nutidens computer-generede billeder, kan finde sig til rette i togkupeen p√• Orientekspressen, og med forn√łjelse se fotografen Haris Zambarloukos stilsikre billeder p√• det store l√¶rred.


Copyright:
Fox Film
Hver generation fortjener sin filmversion af Agatha Christies mesterlige roman. Derfor er der heller ikke noget nyt at komme efter i den nye udgave, men for dem der ikke kender historien, vil det v√¶re en forn√łjelse at opklare mordet i orientekspressen sammen med Hercule Poirot. S√• tag med Kenneth Branagh som lokomotivf√łrer p√• en rejse tilbage i tiden og bliv forf√łrt af en dampende flot og charmerende udgave af Mordet i Orientekspressens, og en hyldest til dengang man gik i biografen for at se film.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Air Jordan 9 Mens
15-7-2018 23:34
hey there and thank you for your information ?I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical points using this web site, since I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web host is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective interesting content. Ensure that you update this again very soon..
Air Jordan 9 Mens http://www.nikeoutlet-storeonlineshopping.com/air-jordan-9-mens-c1_22.html

Fitflop UK Classic
8-7-2018 01:20
Hi! This post couldn't be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!
Fitflop UK Classic http://www.fitflopssaleclearanceuk.com/fitflop-uk-classic-c1.html

kaj
12-2-2018 14:52
Elendig film, igen er det butleren der er morderen.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var IKKE i med i overvejelserne, da man skulle caste hovedrollen til Dirty Harry?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google