CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Martin McDonagh

Producere:
Graham Broadbent
Peter Czernin
Martin McDonagh

Fotograf:
Ben Davis

Klipper:
John Gregory

Komponist:
Carter Burwell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
01-12-17:
Abernes planet: Opgøret
26-04-13:
Seven Psychopaths
11-02-09:
Burn After Reading
05-09-08:
In Bruges
20-02-07:
A Prairie Home Companion
17-11-03:
Laurel Canyon
24-09-03:
Confessions of a Dangerous Mind
12-12-01:
Almost Famous
 


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Anmeldt af:Anne Højgaard
Genre:Krimi, Drama
Varighed:115 minutter
Instruktør:Martin McDonagh
 
Premieredato:11-01-2018
Medvirkende:Som:
Frances McDormandMildred
Caleb Landry JonesRed Welby
Sam RockwellDixon
Woody HarrelsonWilloughby
Abbie CornishAnne
Peter DinklageJames
Se komplet creditliste her

Fantastisk sydstatsdrama udfordrer vores fordomme
 
Hvordan reagerer en mor, hvis datter er blevet voldtaget og myrdet, og politiet ikke gør noget for at opklare sagen? Mange ting kan man forestille sig, men nok ikke lige det, som Mildred Hayes (spillet fantastisk af Frances McDormand) i filmen med den interessante titel Three Billboards outside Ebbing, Missouri, sætter sig for.
Hendes datter Angela blev fundet myrdet for 7 måneder siden, og i den sløve og racistiske sydstatsby Ebbing er sagen ikke ligefrem i fulde omdrejninger, men snarere hengemt på hylden med tegneseriehæfter og glemte chips.


Copyright:
Nordisk Film
Filmen tager sit afsæt i Mildred, der får en idé. For når politiet ikke vil gøre mere, så vil hun selv, da hun mener, at der langtfra er gjort nok for at opklare mordet og fange forbryderen. Mildred er ikke til at spøge med, på sin egen ekstremt nøgterne facon får hun sin vilje, selv om det trækker spor omkring hende, for eksempel for hendes søn, Angelas bror, som chikaneres i skolen på grund af moderens vedholdenhed.

Det ekstreme er i det hele taget meget tilstedeværende her, hvor politiet hersker i byen, højt hævet over lovgivningen, og da byens politiinspektør Chief Willoughby (Woody Harrelson) ikke længere er til stede for at lede efterforskningen, går det hele i en underlig form for opløsning. Herudaf udspringer dog nye konstellationer, og måske er det sandt, at det hele handler om kærlighed og om, at had avler had – eller som Mildreds eksmands nye 19-årige kæreste siger: "Had afføder had". Det har hun læst på et bogmærke. Ja, hvor end man får sin visdom fra, er den ikke mindre vis af den grund, og flere af filmens personer forandres af denne kendsgerning.


Copyright:
Nordisk Film
Persongalleriet består af folk i byen, som udgøres af politibetjentene og deres familier, reklamebureauet, den lille souvenirshop, hvor Mildred arbejder sammen med sin assistent, tandlægen, en præst og et værtshus. Her spiller Mildred et slag billard med en dværg, der har et crush på hende, og skønt hun ikke gengælder det bliver deres relation et eksempel på den diskrimination, der præger byen og hele tankegangen hos alle, også hos Mildred selv. I det hele taget er det vidunderligt, så elegant instruktøren Martin McDonagh får løst op for den knugende stemning med bidende og til tider underspillet satirisk humor af den slags, man lige kan lade stå et øjeblik, samtidig med at han giver vores fordomme nogle eftertrykkelige spark.

Lige så nøgtern som Mildred Hayes er trods den vrede, hun er drevet af, lige så nøgtern er filmen. Vi får præsenteret personerne fuldstændig usminket og må selv tage stilling, både til deres mere menneskelige sider og til de ubehagelige. Alligevel og netop derfor er budskabet klart og tydeligt. Kameraet afsøger med nærbilleder Mildreds oftest udtryksløse ansigt og ligeledes politibetjenten Dixons (en forrygende Sam Rockwell) let fordrukne, men egentlig kønne og ikke så kvikke ansigt. Og selv om der sker ting og sager og den voldelige betjent Dixon bliver fyret, sker der ikke så store forandringer alligevel hos politiet. Men der er sket forandringer hos vores hovedpersoner. Man må skelne mellem retfærdighed og hævn.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (318 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
paulinegv16
23-5-2018 16:09
My new website:
http://megan.web1.telrock.net

patricabl2
23-5-2018 15:17
Stared new prepare:
http://carlene.go.telrock.net

annefl2
23-5-2018 06:10
Further domestic stage as concoct:
http://josie.post1.telrock.org

violetla4
22-5-2018 22:03
Updated contrive page:
http://ramon.web.telrock.net

aurorafi60
22-5-2018 20:38
My mod ascend:
http://salvador.post1.telrock.org


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Foxtrot9/5
Tully9/5
Just Getting Started3/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet på den klassiske kinesiske filmgenre om ærefulde kampsports-riddere, hvorfra Ang Lee hentede inspiration til sin berømte Tiger på spring, drage i skjul??
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google