CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Martin McDonagh

Producere:
Graham Broadbent
Peter Czernin
Martin McDonagh

Fotograf:
Ben Davis

Klipper:
John Gregory

Komponist:
Carter Burwell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
01-12-17:
Abernes planet: Opgøret
26-04-13:
Seven Psychopaths
11-02-09:
Burn After Reading
05-09-08:
In Bruges
20-02-07:
A Prairie Home Companion
17-11-03:
Laurel Canyon
24-09-03:
Confessions of a Dangerous Mind
12-12-01:
Almost Famous
 


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Anmeldt af:Anne Højgaard
Genre:Krimi, Drama
Varighed:115 minutter
Instruktør:Martin McDonagh
 
Premieredato:11-01-2018
Medvirkende:Som:
Frances McDormandMildred
Caleb Landry JonesRed Welby
Sam RockwellDixon
Woody HarrelsonWilloughby
Abbie CornishAnne
Peter DinklageJames
Se komplet creditliste her

Fantastisk sydstatsdrama udfordrer vores fordomme
 
Hvordan reagerer en mor, hvis datter er blevet voldtaget og myrdet, og politiet ikke gør noget for at opklare sagen? Mange ting kan man forestille sig, men nok ikke lige det, som Mildred Hayes (spillet fantastisk af Frances McDormand) i filmen med den interessante titel Three Billboards outside Ebbing, Missouri, sætter sig for.
Hendes datter Angela blev fundet myrdet for 7 måneder siden, og i den sløve og racistiske sydstatsby Ebbing er sagen ikke ligefrem i fulde omdrejninger, men snarere hengemt på hylden med tegneseriehæfter og glemte chips.


Copyright:
Nordisk Film
Filmen tager sit afsæt i Mildred, der får en idé. For når politiet ikke vil gøre mere, så vil hun selv, da hun mener, at der langtfra er gjort nok for at opklare mordet og fange forbryderen. Mildred er ikke til at spøge med, på sin egen ekstremt nøgterne facon får hun sin vilje, selv om det trækker spor omkring hende, for eksempel for hendes søn, Angelas bror, som chikaneres i skolen på grund af moderens vedholdenhed.

Det ekstreme er i det hele taget meget tilstedeværende her, hvor politiet hersker i byen, højt hævet over lovgivningen, og da byens politiinspektør Chief Willoughby (Woody Harrelson) ikke længere er til stede for at lede efterforskningen, går det hele i en underlig form for opløsning. Herudaf udspringer dog nye konstellationer, og måske er det sandt, at det hele handler om kærlighed og om, at had avler had – eller som Mildreds eksmands nye 19-årige kæreste siger: "Had afføder had". Det har hun læst på et bogmærke. Ja, hvor end man får sin visdom fra, er den ikke mindre vis af den grund, og flere af filmens personer forandres af denne kendsgerning.


Copyright:
Nordisk Film
Persongalleriet består af folk i byen, som udgøres af politibetjentene og deres familier, reklamebureauet, den lille souvenirshop, hvor Mildred arbejder sammen med sin assistent, tandlægen, en præst og et værtshus. Her spiller Mildred et slag billard med en dværg, der har et crush på hende, og skønt hun ikke gengælder det bliver deres relation et eksempel på den diskrimination, der præger byen og hele tankegangen hos alle, også hos Mildred selv. I det hele taget er det vidunderligt, så elegant instruktøren Martin McDonagh får løst op for den knugende stemning med bidende og til tider underspillet satirisk humor af den slags, man lige kan lade stå et øjeblik, samtidig med at han giver vores fordomme nogle eftertrykkelige spark.

Lige så nøgtern som Mildred Hayes er trods den vrede, hun er drevet af, lige så nøgtern er filmen. Vi får præsenteret personerne fuldstændig usminket og må selv tage stilling, både til deres mere menneskelige sider og til de ubehagelige. Alligevel og netop derfor er budskabet klart og tydeligt. Kameraet afsøger med nærbilleder Mildreds oftest udtryksløse ansigt og ligeledes politibetjenten Dixons (en forrygende Sam Rockwell) let fordrukne, men egentlig kønne og ikke så kvikke ansigt. Og selv om der sker ting og sager og den voldelige betjent Dixon bliver fyret, sker der ikke så store forandringer alligevel hos politiet. Men der er sket forandringer hos vores hovedpersoner. Man må skelne mellem retfærdighed og hævn.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (145 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
armandoda16
20-2-2018 17:15
Late-model devise
http://teachersex.purplesphere.in/?profile.daniela
erotic tales sbs free adult movie tube shunga erotic adultmovies erotic comic books

edwinvg60
20-2-2018 12:25
Daily updated sissy blog
dress for sale uk inequality of women videos you porn xxx
http://sissythings.pornpost.in/?profile.alexys
plastic surgery overseas married women flirt price motorcycle gay sissy crossdresser tube maid rubber palm bay sissi crete male sexy toy universe baby

benvh1
19-2-2018 12:23
Just started new protrude:
http://edgar.web.telrock.net

letarn18
19-2-2018 05:34
Stared fashionable project:
http://caitlin.web.telrock.net

richardue11
18-2-2018 21:17
Stared fashionable prepare:
http://johnnie.web1.telrock.net


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Black Panther15/2
Django: The King of Swing15/2
Den skjulte tråd15/2
Dobbelt begær8/2
12 Strong8/2
Roman J. Israel, Esq.8/2
Coco8/2
All the Money in the World1/2
The Disaster Artist1/2
Maze Runner 3: Dødskuren25/1
Flere bio-anmeldelser
 
Kingsman: The Golden Circle13/2
Mother!12/2
The Big Sick9/2
It2/2
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede Mary Stuart Mastersons storebror i Benny & Joon?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google