CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2017

Manuskript:
Martin McDonagh

Producere:
Graham Broadbent
Peter Czernin
Martin McDonagh

Fotograf:
Ben Davis

Klipper:
John Gregory

Komponist:
Carter Burwell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
01-12-17:
Abernes planet: Opg√łret
26-04-13:
Seven Psychopaths
11-02-09:
Burn After Reading
05-09-08:
In Bruges
20-02-07:
A Prairie Home Companion
17-11-03:
Laurel Canyon
24-09-03:
Confessions of a Dangerous Mind
12-12-01:
Almost Famous
 


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Anmeldt af:Anne H√łjgaard
Genre:Krimi, Drama
Varighed:115 minutter
Instruktør:Martin McDonagh
 
Premieredato:11-01-2018
Medvirkende:Som:
Frances McDormandMildred
Caleb Landry JonesRed Welby
Sam RockwellDixon
Woody HarrelsonWilloughby
Abbie CornishAnne
Peter DinklageJames
Se komplet creditliste her

Fantastisk sydstatsdrama udfordrer vores fordomme
 
Hvordan reagerer en mor, hvis datter er blevet voldtaget og myrdet, og politiet ikke g√łr noget for at opklare sagen? Mange ting kan man forestille sig, men nok ikke lige det, som Mildred Hayes (spillet fantastisk af Frances McDormand) i filmen med den interessante titel Three Billboards outside Ebbing, Missouri, s√¶tter sig for.
Hendes datter Angela blev fundet myrdet for 7 m√•neder siden, og i den sl√łve og racistiske sydstatsby Ebbing er sagen ikke ligefrem i fulde omdrejninger, men snarere hengemt p√• hylden med tegneserieh√¶fter og glemte chips.


Copyright:
Nordisk Film
Filmen tager sit afs√¶t i Mildred, der f√•r en id√©. For n√•r politiet ikke vil g√łre mere, s√• vil hun selv, da hun mener, at der langtfra er gjort nok for at opklare mordet og fange forbryderen. Mildred er ikke til at sp√łge med, p√• sin egen ekstremt n√łgterne facon f√•r hun sin vilje, selv om det tr√¶kker spor omkring hende, for eksempel for hendes s√łn, Angelas bror, som chikaneres i skolen p√• grund af moderens vedholdenhed.

Det ekstreme er i det hele taget meget tilstedev√¶rende her, hvor politiet hersker i byen, h√łjt h√¶vet over lovgivningen, og da byens politiinspekt√łr Chief Willoughby (Woody Harrelson) ikke l√¶ngere er til stede for at lede efterforskningen, g√•r det hele i en underlig form for opl√łsning. Herudaf udspringer dog nye konstellationer, og m√•ske er det sandt, at det hele handler om k√¶rlighed og om, at had avler had ‚Äď eller som Mildreds eksmands nye 19-√•rige k√¶reste siger: "Had aff√łder had". Det har hun l√¶st p√• et bogm√¶rke. Ja, hvor end man f√•r sin visdom fra, er den ikke mindre vis af den grund, og flere af filmens personer forandres af denne kendsgerning.


Copyright:
Nordisk Film
Persongalleriet best√•r af folk i byen, som udg√łres af politibetjentene og deres familier, reklamebureauet, den lille souvenirshop, hvor Mildred arbejder sammen med sin assistent, tandl√¶gen, en pr√¶st og et v√¶rtshus. Her spiller Mildred et slag billard med en dv√¶rg, der har et crush p√• hende, og sk√łnt hun ikke geng√¶lder det bliver deres relation et eksempel p√• den diskrimination, der pr√¶ger byen og hele tankegangen hos alle, ogs√• hos Mildred selv. I det hele taget er det vidunderligt, s√• elegant instrukt√łren Martin McDonagh f√•r l√łst op for den knugende stemning med bidende og til tider underspillet satirisk humor af den slags, man lige kan lade st√• et √łjeblik, samtidig med at han giver vores fordomme nogle eftertrykkelige spark.

Lige s√• n√łgtern som Mildred Hayes er trods den vrede, hun er drevet af, lige s√• n√łgtern er filmen. Vi f√•r pr√¶senteret personerne fuldst√¶ndig usminket og m√• selv tage stilling, b√•de til deres mere menneskelige sider og til de ubehagelige. Alligevel og netop derfor er budskabet klart og tydeligt. Kameraet afs√łger med n√¶rbilleder Mildreds oftest udtryksl√łse ansigt og ligeledes politibetjenten Dixons (en forrygende Sam Rockwell) let fordrukne, men egentlig k√łnne og ikke s√• kvikke ansigt. Og selv om der sker ting og sager og den voldelige betjent Dixon bliver fyret, sker der ikke s√• store forandringer alligevel hos politiet. Men der er sket forandringer hos vores hovedpersoner. Man m√• skelne mellem retf√¶rdighed og h√¶vn.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (50 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
williegy16
22-1-2018 17:55
Check my recent contract
http://asianpic.twiclub.in/?mail.kenia
sex party marathi erotic stories wallpapers erotic erotic breast feeding erotic emoticons

ameliagg11
22-1-2018 10:56
New adult blog website
boys namnes for dog pembe kemer best tampon to use
http://sissythings.pornpost.in/?blog.jaden
sissy phone male sex with men type of cosmetic surgery old mens clothes teen girl clothes tube porn daddy fuck feminism weddings dresses 2014

glennakk11
22-1-2018 10:37
Chit my modish devise
http://muslim.clit.pornpost.in/?post.janie
jesuits bur shkul bloomingdale 2008

lupenc4
22-1-2018 09:01
My up to date ascend:
http://ina.web.telrock.net

jeannesd60
22-1-2018 06:07
Fresh lodgings bellhop as concoct:
http://madeleine.web.telrock.net


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Dobbeltspil18/1
Downsizing18/1
Fra balkonen18/1
Wonderstruck18/1
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opg√łret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller familieoverhovedet der myrdes i Gosford Park?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google