CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Replacements

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Vince McKewin

Producere:
Dylan Sellers

Fotograf:
Tak Fujimoto

Klipper:
Seth Flaum
Bud S. Smith

Komponist:
John Debney

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(37 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
03-04-03:
Tierney med i Mooseport
03-12-02:
Reeves som Nicholsons læge
03-12-02:
Favreaus nye nisser
16-11-02:
Cecil B. DeMille-pris til Hackman
10-10-02:
Constantine-instruktør fundet
04-07-02:
Keanu Reeves i Constantine
25-06-02:
Willis/Perry-fortsættelse
21-06-02:
Runaway Jury fastlagt
06-03-02:
Nyt fra Reeves & Biggs
21-02-02:
Favreau i Daredevil
08-02-02:
Farrelly-brødrenes siamesiske komedie
27-11-01:
Reeves & Quaid filmatiserer kendt rapper-sag
01-11-01:
Gene Hackman i gadekamp
24-10-01:
Bill og Ted på nye rejser?
24-09-01:
Keanu stadig på toppen
17-09-01:
Sport på toppen
11-09-01:
Keanu vælger anstændighed over penge!
 
Anmeldelser:
26-04-10:
Parterapi i Paradis
01-01-09:
My Best Friend's Girl
10-09-08:
Street Kings
16-03-05:
Welcome to Mooseport
27-08-02:
Behind Enemy Lines
10-06-02:
Hardball
27-12-01:
Double Take
04-12-01:
The Matrix Revisited
03-12-01:
The Watcher
03-12-01:
The Watcher
27-11-01:
Chain of Fools
21-11-01:
Heartbreakers
21-11-01:
Heartbreakers
19-11-01:
Under Suspicion
19-11-01:
Under Suspicion
13-11-01:
Made
30-10-01:
Sweet November
30-10-01:
Sweet November
26-09-01:
Love & Sex
19-06-01:
Little Nicky
18-05-01:
The Gift
15-05-01:
Love, Honour & Obey
20-03-01:
Antz
09-02-01:
Forhekset [2000]
 
Artikler:
06-06-01:
Amerikansk fodbold
06-06-01:
Touchdown!
 

Læs også...
I temaet Football:
 
Amerikansk fodbold
Touchdown!
Any Given Sunday
Titans

DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
'The Making of', 'Making the Plays', ekstra kommentatorspor med instruktøren
The Replacements

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:115 minutter
Instruktør:Howard Deutch
 
Anmeldelsesdato:06-06-2001
Medvirkende:Som:
Keanu ReevesShane Falco
Gene HackmanJimmy McGinty
Brooke LangtonAnnabelle
Orlando JonesClifford Franklin
Jon FavreauDaniel Bateman
Rhys IfansNigel Gruff

Slap forestilling
 
En fodboldfilm om en flok reservespillere, der må udfylde de professionelle spilleres plads, lyder som en sjov idé. Og med så udmærkede navne, som dem, der optræder på rollelisten, så lyder det endnu mere lovende. Uheldigvis har de rigtige ingredienser ikke resulteret i en vellykket film.

Det skøre hold
Washington DCs professionelle footballhold er gået i strejke. De mener ikke, at de får nok i løn, så fire kampe inden slutspillet står The Sentinels uden et hold. Ejeren kontakter en af sine gamle trænere, og legen kan begynde. Han vil bruge ubrugte spillere til at fylde pladserne, og meget hurtigt har han fået samlet truppen. I spidsen har han sin quarterback Shane Falco, en forhenværende lovende collegespiller, der nogle år tidligere havde en total flop-kamp, som han aldrig kom sig over. Hans medspillere er af samme karat. En broget flok af semi-psykotiske, vanvittige personligheder, der viser sig ikke at være helt dårlige til at spille.

Kedeligt og tamt
Forudsigeligheden er nogenlunde lige så tyk, som historien er tynd. Man har regnet slutningen ud, inden forteksterne er stoppet, og tilmed er filmen så stoppet med kedelige klichéer og tamme handlingsforløb, at man meget hurtigt mister interessen. Howard Deutch, der fik et fint gennembrud i midten af 80'erne med to af de bedre ungdomsfilm fra den tid - Pretty in Pink og Some Kind of Wonderful) - burde have holdt sig til de nuttede romantiske dramaer, hvilket man kun aner hentydningen af her. Shane Falco begynder at udvikle et forhold til cheerleader-lederen Annabelle, bar-ejer og sindssyg billist, men deres romance får Deutch aldrig hold om, og den ender med at hænge slapt i luften. Ligeledes misbruges mange andre af filmens elementer.

Spild af talenter
The Replacements skøjter hen over de mulige problemer med de professionelle spillere, hvor der sagtens kunne være kommet mere ud af historien. Men allerværst er det dog, at de nogenlunde sjove figurer, som det nye hold nu består af, aldrig kommer til deres fulde ret. Baseball-filmen Det skøre hold var på dette område en herlig lille geni-streg. Alle de karikerede personer blev tydeligt optegnet, og man havde stor sympati for alle de herlige spillere. Havde Deutch dog bare forsøgt at kopiere den gamle baseball-fest, var der utvivlsomt kommet noget sjovere ud af The Replacements, i stedet skal vi blot se til, mens Jon Favreau, Orlando Jones og til dels Rhys Ifans' figurer bliver smidt på gulvet.

Sikke en taber!
Manuskriptet kunne godt have brugt en kraftig opfedning, inden det var blevet sat i produktion. Der er ikke meget at komme efter, og så hjælper det bestemt ikke, at instruktionen er slatten og uinspireret. Gene Hackman kører kedeligt på rutinen, Keanu Reeves ser ud, som om han keder sig - mere end normalt - og den ellers spændende Jon Favreau ser man slet ikke nok til. Der kunne sagtens være kommet noget mere festligt ud af filmen, hvis man havde lagt sig fast på en genre. I stedet ender det med, at hverken 'action'-delen, romantikken, eller komedien virker. Der er nogle udmærket football-scener, men da filmen skal forestille at portrættere en flok mennekser, der får en ekstra chance for at få noget stort ud af deres liv, et samarbejde mellem en umage gruppe mennekser og en rigtig god gang spændende fodboldkamp, så er det sandelig en noget slap forestilling.
 
DVD-vurdering
I god tråd med filmens mislykkede brug af komik, benytter de 2 dokumentarprogrammer, man finder som ekstramateriale på DVD-udgaven af The Replacements, også en akavet og alt andet end vellykket humor. Først et overgearet 'The Making of'-program med en Orlando Jones på slap line, og derefter en hurtig indsigt i, hvordan skuespillere lærer at spille fodbold på 3 uger. Rent indsigtsmæssigt er man langt bedre tjent med den rå, mere detaljerede og realistiske Any Given Sunday.
For at runde det af kommer instruktøren Howard Deutch med et par bevingede ord på det ekstra kommentatorspor. Det er trods alt mere informativt end de 2 featuretter, hvis man altså orker at se filmen en ekstra gang.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nicklas
14-5-2007 18:12
Det er sq da en kongefilm.. Folk der ikke synes den er sjov, er fuldstændig humorforladte... Og er desuden enig med dennis.. den er kun overgået af The longest yard med Adam Sandler

Nicolai
10-4-2007 16:32
Er der nogen, der ved hvordan man kan købe DVD´en, jeg kan ikk rigtig finde den nogen steder?
På forhånd tak!

Dennis
10-1-2006 13:46
Fuck af med jeg det er en af de beste amr.fodbolds film nogle sinde den eneste der over går den er the longest yard

Footballfan
18-10-2005 16:40
Doh! Er det den samme film som jeg har set? Den er da for fed! En football-komedie med nogle fede characters, som den sindssyge tidligere elitesoldat Bateman (for syg som linebacker) og den almindelige fodboldspiller Nigel Gruff, som da godt kan sparke til en bold, selvom den er elipseformet. Skidt da med at personerne ikke bliver penslet ud - det er en komedie, og vi får det at vide som er nødvendigt, for at forstå figurerne.
Selvfølgelig er der da langt mere realistiske footballfilm (f.eks. Any Given Sunday, og mesterstykket Remember the Titans), men det her er et rigtigt godt bud på en sjov footballfilm, hvor realismen ikke nødvendigvis vægter højest.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Noa3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Mud31/3
Lovelace28/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Joel Schlesinger instruerede i 1971 den første større film, hvor de mandlige hovedpersoner kysser hinanden på læberne – hvad hedder filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ