CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
On Her Majesty's Secret Service

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
1969

Manuskript:
Richard Maibaum

Producere:
Albert R. Broccoli
Harry Saltzman

Fotograf:
Michael Reed

Klipper:
John Glen

Komponist:
John Barry

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(26 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
07-04-05:
Bond-producenter tavse om Daniel Craig-tip
 
Anmeldelser:
18-09-01:
4 Dogs Playing Poker
12-06-01:
Never Say Never Again
12-06-01:
Casino Royale [I]
10-04-01:
Licence to Kill
10-04-01:
The Living Daylights
21-02-01:
Octopussy
07-02-01:
Moonraker
15-11-00:
Diamonds Are Forever
15-11-00:
Live and Let Die
04-10-00:
You Only Live Twice
30-08-00:
Thunderball
21-06-00:
From Russia With Love
24-05-00:
Dr. No - Mission Drab
 
Artikler:
13-09-02:
Spioner, patroner og film-ikoner
06-06-01:
At overleve en kold krig
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 WideScreen, 2,35-1

Lyd:
Dolby Digital

Ekstra materiale:
Kommentarspor med instruktøren og skuespillerne, Dokumentarfilm om optagelserne, dokumentarfilm om Q's effekter, den originale biograftrailer, radio- og tv-reklamer, fotogalleri, kort film om luftfotograferingen
On Her Majesty's Secret Service

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action
Varighed:136 minutter
Instruktør:Peter R. Hunt
 
Anmeldelsesdato:30-10-2000
Medvirkende:Som:
George LazenbyJames Bond
Diana RiggTracy
Telly SavalasErnst Stavro Blofeld
Gabriele FerzettiMarc-Ange Draco
Ilse SteppatIrma Bunt
Lois MaxwellMiss Moneypenny
Se komplet creditliste her

Den ukendte Bond
 
James Bond havde sagt op. Sean Connery havde allerede inden den mislykkede You Only Live Twice returneret licensen til at dræbe, og nu stod producenterne med en fabelagtig filmserie og ingen helt. Løsningen blev den australske model, George Lazenby; en 28-årig fyr uden skuespillererfaring, når man fraregner et par reklamefilm. Filmen, der blev hans eneste som Bond, havde været længe undervejs, men i 1969 var det endelig tid til at se den hidtil største Bond-film – der samtidig blev den mest kontroversielle

Verdensomspændende plan
Skurken er atter den megalomaniske Ernest Stavro Blofeld; denne gang leveret med stor indlevelse af Telly Savalas – og hans projekt er vanvittigt som altid. I sit alpine bjergdomicil har han samlet en stak smukke kvinder, som under dække af en anti-allergibehandling bliver hypnotiseret til at adlyde Blofelds mindste ordre – de er blevet hans helt private dødsengle. Kun Blofelds ønske om at få slået sine adelige aner fast, giver James Bond en chance for at komme på nært hold af konflikten, da han forklædt som udsendt slægtsforsker fra et britisk universitets afdeling for våbenskjolde bliver inviteret indefor i den uindtagelige bjergfæstning.

Bond frier….
Selve afviklingen af forbrydelsen og Bonds forsøg på at forhindre den sker flydende, traditionelt og med god tæft for intensiteten. Lazenby er en mere hårdtslående Bond, men spiller ellers rollen så tæt på Sean Connery som muligt. Det ekstra element, som rykker filmen op i en uhørt høj klasse for et Bond-epos, er beslutningen om at lade Bond falde til ro. Som ramme omkring eventyrene i Schweiz følger vi hans indledende fascination, forelskelse og endelig bryllup med Tracy. En selvstændig vildkat – og netop den type pige, der ville kunne give Bond tilstrækkeligt modspil i et længere forhold. Det giver Bond-figuren en helt ny dybde – rygterne siger, at hardcore-fans hader filmen netop pga. denne atypiske udvikling, men det må henlægges som en smagssag.

Stærke skuespillere
Udover dette modige plotelement træder skuespillet og enkelte af actionstykkerne frem. Især en lang skijagt, der kulminerer med en gevaldig lavine er filmunderholdning på højt plan. Med professionelle skiløbere både bag og foran kameraet kombineres højhastighedsrealisme med Bonds typiske idylliserede eskapisme – og generelt formår filmen fornemt at fastholde det lækre, smådekadente look, som blev synonymt med Bond-figuren under Connery. Lazenby gør det forbløffende godt, hans manglende erfaring taget i betragtning, og man kan godt ærgre sig over, at han ikke havde større tiltro til Bond-franchisen. Donna Reed er tilsvarende indtagende som Tracy, smuk og selvstændig.

Den bedste
Man kan altid diskutere karaktergivning i forbindelse med dyrkede kultobjekter – men de 5 stjerner i dette tilfælde skal primært ses som en indikation af filmens kvaliteter i forhold til den øvrige Bond-serie. Den har bestemt sine fejl, men trods disse står den som den mest vellykkede Bond-film til dato. Især fordi den tegner så mange spændende perspektiver, der aldrig blev fulgt op på.
 
DVD-vurdering
Det er snart blevet en vane at rose DVD-udgivelserne af Bond-serien, men On Her Majesty's Secret Service fortjener samme rosende ord som alle dens forgængere. Det grundige dokumentarprogram tager også fat på nogle af de problemer, som man har kunnet læse om florerede under optagelserne, og konfronterer George Lazenby ret direkte med beskyldningerne om stjernenykker og en dårlig opførsel mod Diana Rigg.
Et hav af spændende detaljer kommer for dagen; enten i dokumentarprogrammerne eller i kommentarsporet - og så er der en helt fortjent hyldest til fotografen Joe Jordan, som mistede sin fod under optagelserne til You Only Live Twice, men som alligevel var med til at opfinde et helt nyt system til at filme fra fly i denne film. Et ægte samlerobjekt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Den fornuftige
26-1-2010 02:01
John Barry er gud! GUD! Når man hører musikken i denne film, må man grine af alle de nye actionfilm fra det 21. århundrede. Hver og en af dem. Denne film er fantastisk. Kunne nok hurtigt nævne 10 Bondfilm, der var bedre og det med Bond og følelser... Den ved jeg ikk om jeg er så meget for... Men det fungerer godt i denne film. Slutningen tager stadig vejret fra mig.

Johnny Pepperoni
5-12-2006 21:30
Jeg er mest til Dr. No og Octopussy, men jeg ved at denne er anset som favoritten blandt de fleste Bond fans... den er da også helt glimrende, og ville sikkert også få en 5/6 fra mig.

michaelw
5-12-2006 14:35
Den bedste bond film nogensinde hvis jeg selv skal sige det george Lazenby gjorde sådan at bond kom ned på jorden til alle os dødelige væsener, og vigtigst af alt han gav bond følelser.
Jeg skal lige understrege at lazenby ikke er min favourit det er connery men lazenby var altså med i den bedste film.
5 stjerner.

Jesper Houmøller
3-12-2006 20:32
En af de bedste bondfilm der er lavet. Fed historie, kanone skisekvenser og genial idé, at bruge toppen af schweiziske schilthorn "piz gloria" som location til filmen. Faktisk så god, at man sagtens kan abstrahere fra George Lazenby der gjorde det godt, trods manglende skuespillererfaring, men som aldrig blev en rigtig bond.

nnisasa
11-4-2004 09:47
Super god film jeg har selv set den bare så god så god så god


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Oscar Wilde i filmen Wilde?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ