Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Live and Let Die

Produktionsland:
UK

Produktionsr:
1973

Manuskript:
Tom Mankiewicz

Producere:
Albert R. Broccoli
Harry Saltzman

Fotograf:
Ted Moore

Klipper:
Bert Bates
Raymond Poulton
John Shirley

Komponist:
George Martin

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(21 stemmer)

Ls ogs...
Anmeldelser:
24-04-07:
Casino Royale
12-06-01:
Never Say Never Again
12-06-01:
Casino Royale [I]
22-05-01:
GoldenEye
10-04-01:
Licence to Kill
10-04-01:
The Living Daylights
21-02-01:
A View to a Kill
21-02-01:
Octopussy
07-02-01:
Moonraker
06-12-00:
Spionen der elskede mig
15-11-00:
Diamonds Are Forever
30-10-00:
On Her Majesty's Secret Service
04-10-00:
You Only Live Twice
30-08-00:
Thunderball
21-06-00:
From Russia With Love
07-06-00:
The World Is Not Enough
24-05-00:
Dr. No - Mission Drab
 
Artikler:
13-09-02:
Spioner, patroner og film-ikoner
06-06-01:
At overleve en kold krig
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1,77-1 - Widescreen

Lyd:
Dolby Digital 1.0

Ekstra materiale:
Kommentarer til filmen af instruktøren Guy Hamilton, dokumentarfilm, fotogalleri, portrætter, radiospots, biograftrailere.
Live and Let Die

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Adventure
Varighed:110 minutter
Instruktr:Guy Hamilton
 
Anmeldelsesdato:15-11-2000
Medvirkende:Som:
Roger MooreJames Bond
Yaphet KottoKananga/Mr. Big
Jane SeymourSolitaire
Clifton JamesSheriff Pepper
Julius HarrisTee Hee
David HedisonFelix Leiter
Se komplet creditliste her

Bond i voodoo-land
 
Efter alle rokeringerne omkring, hvem der skulle spille Bond, besluttede producenterne sig for at satse på Roger Moore – en type, der lå langt fra Sean Connerys figur, og som forhåbentlig kunne bringe serien det spark med nyt liv, som den efterhånden trængte til. SPECTRE blev slettet helt fra Bond-universet, og skurkene skulle udgøres af en stak gennemført ubehagelige voodoo-fætre fra de caribiske øer og deres narkosælgende håndlangere.

Visionerne dæmpes
Der er forskel på det ønske om absolut verdenskontrol, som Blofeld og hans kumpaner stod for, og Kanangas noget mere beskedne forsøg på at styre narkohandlen i USA. Og netop dette skift i visioner og storhed kom til at præge dette første kapitel i Moores periode i rollen som Bond. 60’ernes uovertrufne superhelt var trådt ind i 70’erne og kommet ned på jorden.

En dårlig start
Det væsentligste for de mange fans omkring filmens premiere var naturligvis, hvordan den tredje Bond i 3 film kunne klare opgaven. Moores præstationer i rollen generelt er baggrund for en nærmest religiøs diskussion, men de fleste kan være enige om, at han ikke fik den heldigste start. Uden selv at være helt tilpas med rollen, og med et hold filmskabere i ryggen, som havde svært ved at ramme den nye toneart rent, var forholdene svære, men det er undskyldninger, man som tilskuer ikke kan bruge til så meget.

Interssante biroller
I stedet for filmens hovedrolle er det bipersonerne, der lægger beslag på vores opmærksomhed. Jane Seymour har det tydeligvis sjovt i rollen som Solitaire, en spåkone, der hjælper skurken, og den mægtige Yaphet Kotto lægger smilende ansigt og kropslig fylde til Kananga – bestemt en af de mindre skræmmende skurke i Bond-historien. Endelig er Clifton James lige ved at ødelægge hele festen i en komplet fejlvurderet birolle som ivrig sheriff.

Amerikanske problemer
Handlingen er ganske enkel. 3 britiske agenter dør på den samme dag, og selvom det virker tilfældigt, får Bond til opgave at kæde dem korrekt sammen. I New York får Bond hjælp af sin ven, Felix Leiter, og et besøg i en voodoo-forretning vækker hans interesse. Harlem bliver næste stop på vejen, hvor filmen tager en publikumsvenlig afstikker til de tidlige 70’eres nye, hotte filmgenre; blaxploitationfilmen. Hurtigt går det dog yderligere sydpå til San Monique – Kanangas hjemland. Stemningen af svedig calypso og livsfarlige slanger lægger sin egen klæge stemning over filmens sidste time, og det store arbejde, der er lagt i at skabe livagtige omgivelser, kombineret med den klistrede, forræderiske varme er med til at holde filmen i live, mens skuespillerne i store træk går døde.

Flot fejlskud
Actionscenerne er kompetente uden at sætte nye standarder, Bonds slingrende kamp med en dobbeltdækkerbus bliver siddende i hukommelsen, hvorimod den afsluttende bådjagt både bliver for lang og kedelig, mens Clifton James braldrer op. Et manuskript med lidt bedre idéer og en skarpere hånd i selve udførelsen havde med garanti hjulpet Live and Let Die - som den blev, står den tilbage som en stemningsfuld og ganske flot smutter.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet til Live and Let Die holder samme høje standard som de øvrige Bond-udgivelser. Blot føles kommentarerne fra instruktøren Guy Hamilton lidt mindre engagerede end normalt.
Der er desuden ved at opstå en lidt træt rutine over Bond-udgivelserne, hvor fragmenter af det samme materiale går igen. Det er slet ikke unaturligt; der er trods alt grænser for, hvor meget originalt man kan finde på til hver film - men netop i Live and Let Dies tilfælde kunne man godt have brugt noget opsigtsvækkende til at live indtrykket lidt op.
Men i forhold til så mange andre titler på markedet holder serien stadig en høj standard.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Den fornuftige
26-1-2010 01:14
Live And Let Die er en af Ian Flemings bedste bøger. Den er utrolig mørk - og det er filmen ikke. Hvad sker der for det? Licence To Kill er mere tro mod Flemings bog end filmen Live and Let Die. Roger Moore skulle ikke have været Bond i denne film. Dog er filmen ret god. Temasangen sparker jo noget meget røv. Filmen indeholder nogle utroligt farverige skurke og filmhistoriens fedeste bådejagt.

Johnny Pepperoni
14-10-2007 11:34
Hvad snakker du om? Den er da fremragende, og en af de bedste Bond-film efter min mening. Du har da ret i din holdning om Moonraker, men jeg synes den er så cheesy at den ligeså er underholdende... men som Bond-film er den dog ikke noget specielt.

michaelw
14-10-2007 11:12
Roger moores debut som james bond er ikke videre spædende.
James skal på en mission til Jamica hvor der er alt lige fra spåkoner til store og glubske krokodiller.
Tre stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Joe21/8
Sex Tape21/8
Into the Storm21/8
Blind21/8
What If21/8
Amazonia14/8
First Cousin Once Removed14/8
Step Up All In14/8
The Expendables 314/8
Magic in the Moonlight14/8
Flere bio-anmeldelser
 
Captain America: The Winter Soldier20/8
Non-Stop19/8
Divergent18/8
Mig ejer ingen15/8
The Grand Budapest hotel13/8
Yves Saint Laurent12/8
Need for Speed11/8
Bogtyven8/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor kommer Björk fra, som spillede hovedrollen i Lars von Triers Dancer in the Dark fra 2000?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google