Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Life

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
1999

Manuskript:
Robert Ramsey, Matthew Stone

Producere:
Brian Grazer
Eddie Murphy

Fotograf:
Geoffrey Simpson

Klipper:
Jeffrey Wolf

Komponist:
Wyclef Jean

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(22 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
22-03-05:
Eddie Murphy som hip hop-detektiv
20-01-03:
Kænguru-komedie hopper til tops
29-10-02:
Flere stjerner til The Notebook
10-10-02:
Murphy i medvind
08-03-02:
Bad Boys 2 er klar til start
05-02-02:
Nyt fra Hollywoods kriminelle børn
15-01-02:
Filminstruktør Ted Demme død
 
Anmeldelser:
03-07-07:
Norbit
04-06-03:
National Security
25-02-03:
Pluto Nash
17-12-02:
Showtime
14-05-02:
What's the Worst That Could Happen?
13-07-01:
Dr. Dolittle 2
30-05-01:
Nutty Professor II – Familien Klump
15-05-01:
Nutty Professor II – Familien Klump
10-04-01:
Big Momma's House
20-12-00:
Bad Boys
14-06-00:
Blue Streak
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic, 1,85-1 WideScreen

Lyd:
Dolby Surround 5.1

Ekstra materiale:
"Bag om kameraet", fraklippede scener med instruktørens kommentarer, sjove fejloptagelser, kommentarspor med instruktør Ted Demme, musikalske højdepunkter, produktionsnoter, DVD-ROM materiale, trailer, biografier
Life

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:104 minutter
Instruktr:Ted Demme
 
Anmeldelsesdato:23-05-2001
Medvirkende:Som:
Eddie MurphyRayford Gibson
Martin LawrenceClaude Banks
Obba BabatundéWillie Long
Nick CassavetesDillard
Anthony AndersonCookie
Ned BeattyDexter Williams

Det hyggelige fængsel
 
Life er ved at være en gammel film. Eddie Murphy indspillede den allerede før den morsomme Bowfinger, som vi så i de danske biografer i julen 1999. Men tvivlen har naget hos de danske biografdistributører, og nu er den så endt på video og DVD.

På hver sin vej
Eddie Murphy er trods de mange krampagtige forsøg på at holde karrieren i gang uværgeligt på vej nedad. 2’ere til film om både skøre professorer og dyretalende læger kan ikke ændre ved det faktum, at 80’ernes store pengemaskine har mistet den unikke frisk- og frækhed. I Life mødes han med en anden sort stjerne, som i disse år holder en støt kurs opad. Martin Lawrence har via film som Blue Streak og Big Momma’s House vist en enestående – og for kritikerne ganske uforklarlig – evne til at sætte billetlugerne under stort pres.

Livstid i stedet for livet
Life er en ganske atypisk film – umiddelbart skulle man forvente en vild fængels-komedie, men tonen og tempoet er eftertænksom, lunt og plaget af lige lovligt store ambitioner. Vi dækker en periode på over 60 år fra vi møder hustleren Ray Gibson første gang. Nok engang prøver han at undslippe regningen, og pludselig er han endt sammen med den ærlige bankmand, Claude Banks, i en yderst penibel situation. For at løse balladen, må Claude tage på 'forretningstur' med den tvivlsomme Ray – og det passer ham ikke spor, da hans søde kæreste venter hjemme i New York. En aften i Mississippi på vej tilbage fra det vilde vest kaster skæbnen sin tunge skygge over de to lykkeriddere, da en tilfældig racistisk sherif arresterer dem for et mord, han selv har begået. Og således ender svindleren Ray og den ambitiøse unge Claude i Mississippi State Prison – på livstid.

Udlængsel
Fængselsfilm handler altid om at slippe ud – og naturligvis har Ray Gibson også masser af planer for, hvordan de kan komme tilbage til virkeligheden, men efterhånden som de lærer de andre livstidsfanger i blokken at kende, forsvinder den trang også. Instruktøren Ted Demme, som ikke ligefrem har hevet de mest overvældende film frem fra ærmet i sin hidtidige karriere, formår at få sine meget forskellige spillere til at give generelt overbevisende præstationer. Især de to komikere i hovedrollerne er fint turneret, og at Martin Lawrence rent faktisk har en dramatisk side, kommer som en stor overraskelse. I en væsentlig birolle gør især Bookem Woodbine virkelig god figur – han bliver spændende at se mere til.

Hjemmehygge
Tiden går – og selvom der veksles med forskellige anekdote-agtige scener fra 60 års fængselsliv begynder repetitionen at træde i forgrunden. Livstidsfængsel er ikke vanvittigt underholdende, og pointerne om venskabets betydning og vigtigheden af at opretholde drømmene i den type situationer er lidt for tydelige og firkantede til at blive særligt rørende. Derfor bliver Life reduceret til en hyggelig fortælling – nærmest som en bedstefars beretninger fra et langt liv. Man keder sig ikke voldsomt, der er lidt god livsvisdom – og så naturligvis behørigt med krydret drama til at sætte fut i systemet. Med godt skuespil og en nydelig slutning, der godt nok befinder sig et godt stykke fra det sandsynlige, kan man godt ærgre sig lidt over, at Eddie Murphys bedste film i lang tid ryger direkte på video – men samtidig fungerer hygge af denne slags på alle måder bedre i sofaen foran fjernsynet.
 
DVD-vurdering
Instruktøren Ted Demme viser sig at være en vældig gemytlig fyr på den fyldige DVD-udgivelse af Life. Dokumentarprogrammet om filmen er en traditionel omgang rygklapperi, her primært om Eddie Murphy, der udråbes til et komisk geni. Fejlklip findes i rigelig mængder, og det er tydeligt, at mange af scenerne med Murphy og Lawrence er skabt udfra improvisationer over et eksisterende manuskript. Ted Demme har selv kommenteret to omklippede scener, som blev ændret af producenterne - en beslutning han tydeligvis ikke er tilfreds med - og hans meget ærlige og åbne stil fortsætter i det energiske kommentarspor, hvor han knapt nok kan nå at følge med filmens scener. Et behageligt alternativ til de mange kommentarspor, der er fyldt med pinlig tavshed.
Muligheden for at se musikalske højdepunkter er blot en alternativ kapitelopdeling af filmen, hvor man springer direkte til de steder, hvor musikken har haft en funktion - knapt så brugbar medmindre man ønsker at gå dybere ned i Wyclef Jeans meget spændende lydside.
Alt i alt en god DVD med en instruktør, der er så begejstret for mediet og for sit samarbejde med de to store komikere, at han svæver på en lille lykkelig sky - og det er altid sjovt at lægge ører til.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Mohammed
3-4-2014 14:38
Wenn es den H rern gef llt, freut sich der Moderator :) Wieso die Punkte geteilt sind? Weil die Tippse sich da winischeahlrch vertan hat :) Ich werde sie daf r mich Tastaturentzug bestrafen, auch wenn das hei t, das ich dann wieder alles eintippen muss :)Also dein Lob ist mein Ansporn :DPS: Die Punkte sind aktualisiert und korrigiert :)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Into the Storm21/8
Blind21/8
What If21/8
Amazonia14/8
First Cousin Once Removed14/8
Step Up All In14/8
The Expendables 314/8
Magic in the Moonlight14/8
Hercules7/8
Det andet liv7/8
Flere bio-anmeldelser
 
Non-Stop19/8
Divergent18/8
Mig ejer ingen15/8
The Grand Budapest hotel13/8
Yves Saint Laurent12/8
Need for Speed11/8
Bogtyven8/8
Her29/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film stammer følgende citat:

”Nej, træk mig nu baglæns ind i fuglekassen!”
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google