CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
For Love of the Game

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1999

Manuskript:
Dana Stevens efter roman af Michael Shaara

Producere:
Armyan Bernstein
Amy Robinson

Fotograf:
John Bailey

Klipper:
Eric L. Beason
Arthur Coburn

Komponist:
Basil Poledouris

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(19 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
13-01-04:
Costner tilbage på prærien
30-04-03:
Joan Allen mor til fire
20-02-03:
Cox & Bean til Troja
14-08-02:
Brian Cox som X2-skurk
10-04-02:
Costner tilbage til det vilde vest
 
Anmeldelser:
30-05-06:
Rygtet siger
05-12-05:
Det ku' ikke være bedre
15-09-04:
Open Range
27-01-04:
Robin Hood - den fredløse
04-08-03:
Danser med ulve
02-04-03:
The Rookie
24-09-02:
Dragonfly
30-07-02:
3000 Miles to Graceland
05-11-01:
The Gift [2000]
05-11-01:
The Gift [2000]
19-09-01:
Field of Dreams
25-07-01:
Thirteen Days
18-05-01:
The Gift [2000]
27-02-01:
JFK
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic, Widescreen 2,35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer, featurette, slettede scener, baseball-forklarende tekst, baseballquiz med efterfølgende mini-film, biografier, produktionsnotater, CD ROM materiale.
For Love of the Game

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama/Romantik
Varighed:137 minutter
Instruktør:Sam Raimi
 
Anmeldelsesdato:30-05-2001
Medvirkende:Som:
Kevin CostnerBilly Chapel
Kelly PrestonJane Aubrey
John C. ReillyGus Sinski
Jena MaloneHeather
Brian CoxGary Wheeler

Den store kærlighed
 
Kevin Costner har mange ikke haft tiltro til de sidste år. Han startede langsomt karrieren, men i '87 bragede han igennem med to store film: De uovervindelige og No Way Out, og op gennem resten af 80’erne og starten af 90’erne var han nærmest urørlig. Men i 95 kom nedturen, bedre kendt som filmfloppet Waterworld. Siden har han en gang imellem lavet en anstændig film, men det lader til, at han aldrig kan genvinde publikums forhenværende kærlighed. Costner er stadig med i kampen, men de fleste ser ham nu som en ’has-been’. Så en mere passende skuespiller til rollen som baseball-stjernen Billy Chapel findes ikke.

Den sidste kamp
Billy Chapel har, efter 19 år i branchen som professional baseball-spiller, efterhånden brugt sine kræfter op. Vi er ved sæsonens sidste kamp, og hans hold The Detroit Tigers har ikke klaret sig for godt. Chapel har problemer med skulderen, men nægter at sidde kampen ud. Ejeren af The Tigers Gary Wheeler, som for øvrigt var en gammel ven af Chapels far, har dårlige nyheder til Chapel op til spilledagen. Wheeler er blevet træt af det hele og har solgt holdet. De nye ejere vil bytte Chapel med et par spillere fra The Giants, men Chapel har altid spillet for The Tigers og er derfor ikke meget for Wheelers salg af boldklubben. Med sine 40 år på bagen har han alligevel ikke mange sæsoner tilbage i armen, så beslutningen om helt at stoppe karrieren kommer op til overfladen.
Og Chapel er langt fra sig selv, da kampen starter, men det er ikke kun tanken om, at det måske er hans livs sidste kamp. Hans kæreste gennem fem år, Jane Aubrey har dagen inden fortalt ham, at hun flytter til London.

Den perfekte balance
For Love of the Game magter rent faktisk at gøre noget, som meget få film har gjort før. Den blander perfekt sporten med kærligheden, og kan altså ses af folk der er til bare én af delene. Men da den ene af delene netop er baseball, skal man holde sig langt fra filmen, hvis man har problemer med amerikanernes holdning til deres ’favourite pasttime’. Man ser ikke et eneste amerikansk flag på noget tidspunkt i filmen, men filmen er alligevel så rød, hvid og blå som det er muligt.
Det er i filmens verden før antydet, at amerikanerne tabte deres uskyld, da baseball-sporten blev professionel, og de går meget op i deres sport. Så betragt jer selv som advaret – det er de storladne følelsers film.

Den ene mere spændende end den anden
Instruktøren af denne dybt gribende film hedder Sam Raimi og er stadig mest kendt for at have lavet Evil Dead-filmene, selv om han siden har haft succes med westernen The Quick and the Dead og krimi-thrilleren A Simple Plan. Raimi er en mesterlig strateg, der ved hvordan man bedst placerer sin historie sammen med sine karakterer.
Filmen bliver fortalt med gevaldig brug af flash-backs. Under den afgørende kamp, med Chapel på sin faste plads, kastetuen, tænker han de sidste fem år af sit liv igennem, og hvad Jane egentlig har betydet for ham. Skiftevis ser man altså kampen, der er ved at blive udspillet og kærligheden i privatlivet. Raimi har fået sat godt med drama ind i begge afdelinger, intensiteten sitrer og man ved aldrig helt hvad udfaldet bliver omkring nogen af kampene.

Costner ER Chapel
For Love of the Game er, udover at være enormt sentimental, ufatteligt rørende. Chapel og Aubrey har ikke ligefrem haft de bedste muligheder for at dyrke hinanden, det har altid været et besværligt forhold, men de har trods diverse forhindringer altid kunne stå distancen. Jane har dog altid fundet sig i at blive nedprioriteret til fordel for baseball’en, men da det kommer til stykket, må Billy erfare, at hans højtelskede arbejde ikke er nok for ham. Ingen anden end Kevin Costner kunne have spillet den forhenværende stor-spiller så dybfølt. Costner er simpelthen perfekt som Chapel. Han er troværdigheden selv, omvandrende med sit rolige ansigtsudtryk, men melankonien ligger lige under, og Costner får fint vist Chapels indre kamp.

Svulmende
For Love of the Game er en enten/eller film, for undertegnede var det en følelsesmættet oplevelse af rang. Baseballkampen er nervepirrende spændende og forfærdelig virkelighedstro, man føler, at man sidder midt i Yankee Stadium, men samtidig er de små sidehistorier om Chapel og Aubrey lige så gribende. Simpelt og ægte bliver de portrætteret, mens baseballkampen bliver blæst op til den store finale. Man kan ikke sige, at Raimi har underspillet de tematiske budskaber i filmen, i stedet har han lavet en stor, fyldig, oversentimental… og fuldstændig vidunderlig film!
 
DVD-vurdering
I hamoni med filmens egen sentimentale tone er det omfattende 20-minutters program 'Spotligt on location' ganske følelsesbetonet. Der er interviews med samtlige involverede, der heldigvis ikke ender med at skamrose hinanden til skyerne, men tæt på. Man får dog en god forståelse for, hvordan filmen er skruet sammen. De mange fraklippede scener er tilgengæld kun for folk, der har set filmen mere end 12 gange. Som altid skal man være fan for at bruge tid på noget, der ikke er decideret nødvendigt for at fatte filmen, men det er bestemt en god ide netop at lægge den slags ting på DVD-udgivelsen af en film.
Et andet altid godt træk ved en DVD-udgivelse er, om filmen kan køres enten uden undertekster eller med engelske undertekster, og det kan denne heldigvis, faktisk kan man se filmen med hele 11 forskellige undertekster, hvis man skulle være i humør til den slags.
Det mest overraskende ved ekstramaterialet på denne skive er de to punkter 'The Perfect Game', der er en tre-siders tekst med en fin forklaring på netop hvad 'en perfekt kamp' er, og et 12-spørgsmåls menupunkt 'On the Mount', hvor man efter at have svaret rigtigt på spørgsmålene (man har ret til tre forkerte svar, derefter skal man starte forfra, men med lidt tålmodighed, god hukommelse eller held kan man hurtigt komme igennem de særdeles svære baseballspørgsmål) aktiveres en lille 10-minutters film med Babe Ruth, der lærer nogle børn at spille baseball. Filmen er fra 1931 og er næsten hele DVD'en værd. En herlig lille bonus, der sammen med baseball-infoen og quizzen hiver udgivelsen op på lidt mere end et ordinært niveau.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad handler Surf's Up om?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Søg på Google